- Příspěvek #175787
- Nahlásit
Žínko, mamča ho bere asi měsíc. Stačí jí prý čtvrtka (to je podle mě individuální, já bych ho určitě baštila víc) a spí se jí mnohem líp. Má ten forte.
lesnizinka: proč s motykou a hráběma? Snad s rýčem nebo rycími vidlemi?
On ten infarkt často taky člověk nepozná předem, žije si spokojeně a jednou ho klepne a když to přežije, tak se pak teprve šetří nebo si to nějak hlídá, dávají se budíky a tak. Ale zpravidla (pokud neabsolvuje nějaká vyšetření třeba před narkozou nebo tak) se na to předtím prostě nepřijde.
Buggyra:On ten infarkt často taky člověk nepozná předem, žije si spokojeně a jednou ho klepne a když to přežije, tak se pak teprve šetří nebo si to nějak hlídá, dávají se budíky a tak. Ale zpravidla (pokud neabsolvuje nějaká vyšetření třeba před narkozou nebo tak) se na to předtím prostě nepřijde.
Můj otec prodělal 3 infarkty(o 2 nevěděl)..Bylo nám sděleno,když ho ten 3.skolil..dostal ránu od přeseklého el.kabelu od samodomo vyrobené sekačky s kovovými rukojeťmi..Ještě došel přes půl zahrady a skácel se..Zbytečná smrt v 73 letech(1993)..Velmi aktivní člověk..Nikdy nebyl u doktora..Jen nám řekli,že měl jizvy na srdci a že "je" musel “přechodit”..Vlastně cukrovka ho taky skolila na mostku před barákem-spadl,nevědělo se,že má cukrovku..pak bral léky..
Pokud měl cukrovku, tak infarkt je na to navázaný, cukrovka velmi postihuje cévy, viz. můj taťka, který Bobi umřel na infarkt v 51letech. Jenže u toho kočičího HCM to není stářím a poškozením cév, ale je to vrozená dispozice, ta nemoc je prostě dědičná a ani zdravým životním stylem kočky se s tím nedá nic dělat. V době Bobi tvého taťky, se to tak nesledovalo, nebralo. Na vesnici obvzvlášť. Člověku došlo nějak blbě, snažil se to rozchodit a když se to povedlo, dál neřešil. Po třetí to nerozchodil a pak zjistili odůmrtě srdce po předchozích infarktech. Teď si hned každý zavolá rychlou (ty tu taky nebyly) tam ho natočí, udělají nějaký rozbor a většinou už v ní poznají, jestli je to či není infarkt a už se řeší případná léčba, zamezení dalším infarktům. Bohužel u pacientů s cukrovkou, špatně kompenzovanou cukrovkou těm, kteří na to dlabou, těm už cévy opravit nejdou.
Bobi vlastně…pozoruješ s tím chobotem, že je ti celkově líp? Když nemáš ty zástavy dechu, líp se vyspíš?
Včera právě volala nasr... mamka(ne jen kvůli tomu😉) že minulý týden spala jak zabitá, tento týden hrůza, pořád se budí, nepomáhá ani mléko s medem. Neberete některá holky ten melatonin, máte zkušenost? Že bych jí ho zítra v lékárně vzala.
Žínko, mamča ho bere asi měsíc. Stačí jí prý čtvrtka (to je podle mě individuální, já bych ho určitě baštila víc) a spí se jí mnohem líp. Má ten forte.
Děkujů👍😀 Tak to zkusí. Problém je v tom, že já jí vždycky na něco tablety vemu, ale ona na to kašle, nebere to👎 Naposled pro změnu mastičku na cévy, modrá jí u kotníku noha. Mažeš to, pomáhá to trochu? ,, Ále sem tam, když si vzpomenu, nijak změnu nevidím." No bodejď😠
Jo tak to je asi normální. Od nás to znám taky, ale co si budeme povídat, ono je to většinou oboustranný😁.
Mamča brala docela dlouho Neurol, už se na to ale necítila, ale to nespaní jí vysilovalo, o tomhle mluvila s nadšením. Chci si ho taky koupit, zatím na to zapomínám a doufám, že bude fungovat i na mě, jsem lehce nevěřící Tomáš.
jojo, známá má po mrtvici a nevěděla o ní. Jí to řekli až po CT mozku, který dělali kvůli rozbitým obratlům. Taky dobrý.
Neurol je ale spíš na nervy a myslím, že pouze na předpis,ale mohu se samozřejmě mýlit….
Ano je, brala ho na zklidnění, ne kvůli nespaní, to jsem napsala pitomě.
Joo takhle, já myslela, že si chci koupit ten melatonin ne neurol🙂
….aha tak to jo, kamarad si ho bral když mu zemřel bratr a měl noční můry, tak ho hned vysadil….
neurol je vysoce návyková látka na předpis
Skoro souhlas.
Příznak VNL nemá, ale asi by mít měl…
Já měla na psych.klinice na spaní Prothazin..prý nenávykový..mě stačila půlka(ale bylo to jak minilentilka,takže by se to nemělo půlit,jenže já pak byla ještě půl dne ospalá,když jsem brala celý-musela jsem asi 14 dní tam ho brát,ale celý…)Brala jsem si ho pak jen občas,když jsem byla doma a byl úplněk..jinak né..
Neurol jsem slyšela,že je největší svinstvo a je návykový..
Raduš,ty asi spoustu příspěvků prošvihneš…😎vracej se…Psala jsem už dost dřív,že s chobotem spím i 8-9 hodin…ale po o prostě MUSÍM jít na hoďku bucnout(to má i brácha,myslím to spaní máme po mámě) Jen ten minulý týden byl nějaký divný,že jsem se budila ..nevím proč..ale teď 2 dny už je to lepší…
Bobi já vím, že jsi to psala, jen jsem nevěděla, jestli je to tak vždycky, nebo máš nespací období jak mamka, i s chobotem. Víš jako, že by tě to uklidnilo, že jsi hlídaná a můžeš klidně spát. Takže asi jo, že?
lesnizinka:Bobi já vím, že jsi to psala, jen jsem nevěděla, jestli je to tak vždycky, nebo máš nespací období jak mamka, i s chobotem. Víš jako, že by tě to uklidnilo, že jsi hlídaná a můžeš klidně spát. Takže asi jo, že?
Raduš..No já dnes vzhůru v 1..a tak jsem si říkala,jak jsem ti psala,jak dobře spím😔👎..a taky,že jsi to asi myslela celkově,jestli pociťuju “úlevu”,že se vyspím..Někdy jo,ale víceméně jsem ospalá pořád..Kafe mě spíš uspává🙂nemůžu to svádět na covida,že se cítím unavená..Ale do nedávna jsem fakt spávala bez přerušení celou noc.Ani na WC jsem nechodila,,Budila jsem se kolem 6,(od 22hodin)tak jsem vstala a využila čas u PC dřív…😊Já se prostě nedokopu jít ven,když nemusím..Teď od nového roku mám roztažené šití..No ale jde mi to jak psovi pastva..Petra si vymyslela(ale Zdenka taky)přehoz přes válendu…Tak "číhám a číhám",jak to děcko s tím deštníkem🤭No a jak v noci nespím,tak se pak čučnu tak hoďku na telku,a spím pak ale o něco dýl..
Raduš to není o uklidnění,že jsem hlídaná,to je o tom,že se ti vhání vzduch do čenichu a ty nemáš ty zástavy dechu,které tě budí..Já neměla problémy se spaním,nebo usínáním,ale s buzením se během spaní😔To odpolední “bucání”mě vadí,ale i když ho vynechám,že to překonám,je 5 hodin a mlátím hlavou a v 7 jsem schopná jít spát..Máma prospala večer u telky,pak se přesunula do postele a spávala do 9..😴
Já včera odpadla v 19:40. Začala jsem po véče mlátit hlavou o stůl, tak jsem se prostě otočila (sedím u stolu na posteli) a zalomila to 🙂 A spala jsem jak špalek do pěti, kdy mě vzbudil idiot soused, co zase zvyšoval hlas na svou rodinu nebo psa nebo cojávím. Ichtyl jeden.
Bobca:Já měla na psych.klinice na spaní Prothazin..prý nenávykový..mě stačila půlka(ale bylo to jak minilentilka,takže by se to nemělo půlit,jenže já pak byla ještě půl dne ospalá,když jsem brala celý-musela jsem asi 14 dní tam ho brát,ale celý…)Brala jsem si ho pak jen občas,když jsem byla doma a byl úplněk..jinak né..
Neurol jsem slyšela,že je největší svinstvo a je návykový..
Raduš,ty asi spoustu příspěvků prošvihneš…😎vracej se…Psala jsem už dost dřív,že s chobotem spím i 8-9 hodin…ale po o prostě MUSÍM jít na hoďku bucnout(to má i brácha,myslím to spaní máme po mámě) Jen ten minulý týden byl nějaký divný,že jsem se budila ..nevím proč..ale teď 2 dny už je to lepší…
No je trochu síla půlit Prothazin, který je obalovanou tabletou a půlit se nesmí… 😀
Neurol (alprazolam) je vysoce návykový a poměrně rychle. Ale nemá tzv. příznak VNL (= vysoce návyková látka), tudíž se píše na běžné recepty. Tak jsem to myslela.