Odpověď na příspěvek uživatele lesakm z 27.05.2023, 00:24:44
Zaznamenala jsem prodej nějakého množství neregistrovaného přípravku podobného názvu jako píšete. To si muže někdo dovolit prodávat naregistrované zboží? Nemá u nás registraci vubec nebo jde jen o nějaky vyjměčný dovoz bez registrace?
Neni uz to starý přípravek ten first drench? Našla jsem toto: přinášíme Vám základní informace o veterinárním přípravku PRAZIMEX. Jedná se o alternativní přípravek místo dosud používaného antiparazitika FIRST DRENCH, který již nebude dovážen. Potřebné informace naleznete v přílohách. Prazimex lze objednat u společnosti ČMSCH a.s.
Chováme křížence masných plemen. Starší kusy odčervuji před porody a před připouštěním na podzim. Jehnata dle potřeby. Letos mám od veta tento přípravek. Vloni to byl tekutý Helmigal. Oba ze Slovenska.
Poté co jsme vyladili průběh celého ovčího roku, kam , pro nás, patří i odčervení v rozumné míře, chováme křížence masných plemen, s výborným masem, jehnata se dají i dobře prodat, a hlavně zkonzumovat, máme vždy dvě, někdy i tři jehnata na bahnici a žádné uhyny.
Méně choulostivá k začervení jsou například kamerunky, ovce vřesové a podobná plemena, která nejsou masná. Pro nás nezajímavá.
Neni uz to starý přípravek ten first drench? Našla jsem toto: přinášíme Vám základní informace o veterinárním přípravku PRAZIMEX. Jedná se o alternativní přípravek místo dosud používaného antiparazitika FIRST DRENCH, který již nebude dovážen. Potřebné informace naleznete v přílohách. Prazimex lze objednat u společnosti ČMSCH a.s.
Asi se už nějakou dobu dováží a dle info přímo z ČSMCH by měl být k dispozici i letos, chtěl bych ho zkusit tak jsem zažádal o vyjímku, ale než definitivně objednám rád bych získal nějakou recenzi, před léty jsme používali Levitape a byli jsme s ním moc spokojeni, bohužel už se prý nevyrábí a Aldiverm nám moc nefunguje, pár jet co byl virus jsme prakticky neodčervovali a tak jsem ovce které na parazity nejvíc trpěly vyřadil, stádo je nyní o dost odolnější ale jehňata alespoň jednou odčervit musím, bez toho mi z nich na podzim žádný plemeník nevyjde. 🙂ML.
Chováme křížence masných plemen. Starší kusy odčervuji před porody a před připouštěním na podzim. Jehnata dle potřeby. Letos mám od veta tento přípravek. Vloni to byl tekutý Helmigal. Oba ze Slovenska.
Zkusím se optat našeho veta jestli by dokázal objednat ten Levizan je na bázi levamisolu který byl i v Levitape a moc dobře nám zabíral tak uvidíme, dík za info. ML.