Lidé mají právo vědět -

Teda chci říct, že tohle je GD v kostce, pokrytectví par excellence a pračka na prachy, nic víc nic míň. A tohle já nikdy schvalovat nebudu.
Teda chci říct, že tohle je GD v kostce, pokrytectví par excellence a pračka na prachy, nic víc nic míň. A tohle já nikdy schvalovat nebudu.
Lidé mají právo vědět -
No politiky “pro vyšší dobro” byly vždy u lidí pokrytecké 🙂 Nikdy to nebude jinak. GD je prostě politika, jinak ty posuny prostě dneska neuděláte. Jinak než protáhnout přes politiku to nejde. Celé welfare zvířat je pokrytecké, když si to převedeme, tady se peskuje slušný chovatel koní za zamazaná kopyta od bahna a támhle živoří koně po kolena v hnoji a mezi nimi mrtvoly a nikdo na ně nemůže. Za slepičí vejce platíme o padesátník víc, protože se přebudovávají chovy, ale zahnojené chuděry za barákem vám SVS rozhodně řešit nebude. Pokrytectví je velmi lidské. Neuděláte nic, no. Můžete se snažit jen vybrat si tu lepší část. Bohužel zda chcete GD nebo ne, to už si vybrat nemůžete.
z FB ……. Jen tak …
Začátkem minulého týdne se mi tam zase udělal nějaký fujtajbl, tak jsem si palec znecitlivěl, fujtajbl rozříznul, vytlačil - a následně zjistil, že jsem tam CELOU DOBU MĚL nějakého 1 a 3/4 centimetru nitě, kterou se PŘEDLONI V LISTOPADU pan doktor jaksi ... neobtěžoval vytáhnout. Tak si říkám, co asi čeká pacienty po těžším zákroku, když naši lékaři nejsou schopni svoji práci odvést profesionálně ANI PŘI TAKOVÉ BANALITĚ, jako je poraněný prst...
https://www.youtube.com/live/C3-M8ipFdEk
Mluví dva velmi chytří pánové
rapotačka:z FB ……. Jen tak …
Začátkem minulého týdne se mi tam zase udělal nějaký fujtajbl, tak jsem si palec znecitlivěl, fujtajbl rozříznul, vytlačil - a následně zjistil, že jsem tam CELOU DOBU MĚL nějakého 1 a 3/4 centimetru nitě, kterou se PŘEDLONI V LISTOPADU pan doktor jaksi ... neobtěžoval vytáhnout. Tak si říkám, co asi čeká pacienty po těžším zákroku, když naši lékaři nejsou schopni svoji práci odvést profesionálně ANI PŘI TAKOVÉ BANALITĚ, jako je poraněný prst...
Taky mi po šití zůstal v ruce asi 1,5 cm dlouhý kousek černé nitě. Vypadal jako kousek třísky nebo něco podobného. Dloubla jsem do toho a ejhle táhla jsem nit, tedy nit, dratev to byla. Vyndala jsem dřív, než to začalo hnisat. Stehy asi tahají elévové, nic na tom není.
Bohužel zda chcete GD nebo ne, to už si vybrat nemůžete.
Zatím to vypadá na to, že se bude přehodnocovat. Sice se Gréta vyjádřila, že budou elektrotanky i elektrostíhačky….a kolem chráněné památky se dají značky a tank se jim vyhne…..Ale Gréta …no.
Válka je s GD neslučitelná !
orionka-2:Bohužel zda chcete GD nebo ne, to už si vybrat nemůžete.
Zatím to vypadá na to, že se bude přehodnocovat. Sice se Gréta vyjádřila, že budou elektrotanky i elektrostíhačky….a kolem chráněné památky se dají značky a tank se jim vyhne…..Ale Gréta …no.
Válka je s GD neslučitelná !
Přesně tak. Jenže na GD se živilo monoho lidí a proto se drží zuby-nechty. Němci u kormidla vždy vytvořili něco extrémního až blbého. No,teď se rozporcuje Ukrajina a teprve potom bude nápor “mocností” opravdu enormní. To bude jízda..
GD se samozřejmě předělává a bude předělávat jako jakákoli jiná legislativa - a je to dobře, protože současné cíle jsou samozřejmě nereálné. Ale divila bych se, kdyby se té politiky jako cíle Evropa vzdala. Ono to nakonec ani nejde, směřovat k nižší spotřebě prostě musíme, kdyby nic jiného, tak z ekonomických důvodů. Třeba se to jen nazve jinak, aby lidi měli pocit, že jde o něco jiného 🙂
Problém je, že GD není politika, ale ideologie. A pod taktovkou ideologie vždycky dopadlo všechno blbě.
To jste už psala. Ale GD je také politika. Ta ideologie také existuje, s GD se asi překrývá, ale green deal nazvala EU prostě směřování, soubor opatření, rámcový cíl. Ideologie se s tím prolíná, ale nepřekrývá, většina těch cílů je ryze praktická a řeší různé aktuálně skutečně palčivé problémy.
I když okamžitě zrušíme green deal, stejně budeme muset vyřešit energetickou soběstačnost, potravinovou soběstačnost, snižování nákladů na bydlení, zádrž vody v krajině, hospodárnost využívání přírodních zdrojů, atd.
Ano, ale když se řeší třeba energetická soběstačnost tak, že se zavřou jaderné elektrárny a ta soběstačnost stojí na zboží z druhého konce světa z v podstatě nepřátelské země, tak je to jen ideologie a žádná politika.
Stejně tak je ideologie to, že to celé postavíme na bateriích, díky kterým se drancuje třetí svět a říkáme tomu hospodárné využití přírodních zdrojů.
Atd. atd., o zbytku ani nemá cenu psát, je to skoro celé mimo realitu a to jsou vždy jen ideologie, ne politika.
Já si myslím spíš že nic nevyřešíme “blafama”. A s Uršulou? No tak ta max zvýší počet administrace a emisenky dostanete i na “prdel”. 😄 Moc se obávám, že už je pozdě.
Nevím o tom, že by se kvůli GD zavíraly jaderné elektrárny? Soběstačnost v některých oblastech neuděláte jinak, než že budete dovážet. Ale zabezpečení těch dovozů různými mechanismy je také součástí dlouhodobých strategií nejen v rámci GD. To je přeci přirozené.
Co se týče baterií, je to v současnosti jediná masově rozšířená alternativa k fosíliím, klidně navrhněte jinou podobně masově aplikovatelnou technologii, hádám Nobelovka vás nemine. Další technologie se rozvíjejí díky pobídkám právě v rámci politiky GD, protože myšlenka diverzifikace zdrojů je jedním z pilířů. Ale samozřejmě se na tyto technologie upírá pozornost nejen z toho důvodu.
Já bych si přisadila hodně k recyklovatelnosti, do toho jde díky GD také dost peněz, a to by nám do budoucna mohlo hoodně pomoct. Třeba by se mi fakt líbilo stát se špičkou v recyklaci kovů vzácných zemin, vykupovat za levno elektroodpad od třetích zemí, kde na recyklaci ještě ani nepomysleli a chtějí se toho zbavit, a prodávat jim zpět nové výrobky z recyklátů - to je ta technologie, kterou bychom měli hledat. Tím samozřejmě zajistíme i vlastní soběstačnost, a vůbec mi nevadí myšlenka, že budeme žít z odpadu jiných. No uvidíme, jestli se tímhle směrem napřou síly, mám takový dojem, že nás opět předběhnou asijští koumáci 🙂
Ale tohle spousta lidí neví, protože GD je tak mizerně (spíš není vůbec) komunikovaný a dlouhodobé strategie jsou implementované chaoticky, neprůhledně, no a v CZ u východniarů tradičně s malou velkou domů, takže efektivita je procentuální, že se vůbec nedivím, že na to máte všichni takovýhle náhled. Chápu, teď je těch informací taková záplava, že zorientovat se do hloubky v jednom tématu je náročné. Váš názor vám brát nebudu, ale nepřijde mi zbytečné o tom psát a pobízet lidi, aby se o tom něco dozvěděli 🙂
No a N má pravdu, že v ničem, o čem tady plkáme, nic nezměníme. Ale, milý Neverende, kde byste si poplkal, kdybychom vás vzali za slovo? 😇
A souhlas, Evropa je přebyrokratizovaná, to je šílenství, ale mně přijde, že evropský člověk nějak neumí v ničem jiném fungovat, nebo jak to vnímáte vy? Myslíte, že by zejména středovýchodně evropské země nebyly najednou plné vykuků, kteří by využívali zrovna ty mezery v legislativě, které by vznikly? Také si neumím představit, jak by fungovalo naše Rakousko-Uherské soudnictví, kdybychom soudcům, už tak dost divoce rozhodujícím (máme to tu na diskusi denně….) dali mnohem šiřší mantinely ve výkladu legislativy a uplatňování vlastní iniciativy? Jak byste si to představovali? Já jsem pořád svázaná v hlavě konvencemi a tím, že na všecho je návod, a nějak si to představit neumím…
Dovoz není soběstačnost, ale totální závislost na vůli jiných. Člověk by řekl, že se poučili s Ruskem a neudělají to samé s Čínou, ale ono ne neb ideologie.
Zaměnit drancování přírody kvůli uhlí a ropě za drancování přírody kvůli kovům do baterií a říkat tomu ekologie, to chce celého greendýláka, zas prostě jen ideologie mimo realitu.
A výroba baterií má do ekologie taky hodně daleko.
A recyklace, no ta jde ztuha a za pár let až dojde na ty teď postavené větrníky a solární panely a baterie z aut, tak budeme mít co dělat vymyslet co s tím tady, natož ještě něco dovážet, na to nebude ani pomyšlení. Masově prosazujeme něco, s čím si pak nevíme moc rady, zas opět jen ve jménu ideologie.
Byrokracie u nás je jedna z nejvyšších v Evropě, takže snižovat jí by šlo úplně krásně, ale k čemu by pak byl parlament, kdyby pořád nechrlil nové zákony? Ještě by museli poslanci začít skutečně něco dělat pro stát a pro lidi a to by asi nepřežili. 😀
Jo zrovna dneska jsem četla článek, jak digitálně funguje placení daní z nemovitosti v Domikánské republice, možná by pro začátek stačilo se inspirovat tam a časem bychom mohli dospět až k inspiraci u Estonska třeba. 😀
Jen k té první větě - proč zavřeli Němci 4 nejmodernější AE ? Protože byly málo ekologické, bez obnovitelných zdrojů, jádro=fuj. Vítr přece!! A když fouká moc a dráty nestíhají? Veliké fény, spotřebují přebytečnou energii a přemění ji na teplo - třeba v létě. Mařiče tomu asi říkají.
A vrtule, které doslouží? Vyvezou Němci na černou skládku do Brna. Asi není likvidace moc levná a ekologická. Tak se s tím v ČR popasujte. EU vám za to pak dá pokutu. Stejně jako za tu ee, kterou pro nás - nás Německo - vyrobíte.
Jo doporučuju přečíst třeba tohle a to je jen jedna oblast, v jiných to bude podobný. Jen tahle konkrétní má dost bezprostřední negativní dopad na lidi. Ale hlavně že mají poslanci co dělat.
Vrtule se zahrabávají do země, ekologie v praxi. A ty mařiče, na ty jsem zapomněla, to je taky ekologický vynález. .😀
Jenže naše ekonomika je postavená na vyšší spotřebě. Vyrábět, nakupovat, vyhazovat - to vede k prosperující společnosti. Růst je naším cílem. Všimněte si, jak ekonomové bulí….lidi začli šetřit, přestali nakupovat, utrácet…..
Soběstačnost v některých komoditách…..jasně musíme mít jahody v lednu….ale to je detail. Jsme zcela závislí na dovozu léků. Většinou, možná úplně z Číny. A troufnou si říct, že jsme byli soběstační, možná ne ve všech, ale….Dětskou infekční obrnu jsme zlikvidovali první, stejně jako kulhavku a zmetání (možná mě Kometa doplní o slintavku a TBC skotu, nebo opraví). Česká penicilinka byla pojem.
Další komodity ? Brambory ( Egypt, Francie - místo Vysočina), cukr - z Karibiku, místo z řepy. O ničení sadů pod Sychrovem - radši nemluvit. A místo hluboké orby asfalt - sklady a jiné zpevněné plochy. Však se projeďte po dálnici na Prahu. Nenávratně zničená orná půda v Polabí (i)