Aktuálně: 3 521 inzerátů216 891 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Politika...

N (neregistrovaný) 15.12.2024, 18:23:33 xxx.xxx.242.38
orionka-2:

To je mi líto. Já jen chtěla naznačit, že takový návrh by měl přicházet od nemocného, případně jeho nejbližších, ale ne od lékaře. Když jsem měla velmi blízkého člověka v nemocnici, vždycky když jsem odcházela, měla jsem v hlavě “ euthanasii třeba dřevěnou palicí  !”

Děkuju Orionko. Až se svět “vymarodí”,hlavně ten vyspělý jak se rád nazývá, tak bychom se mohli dočkat rozumnějších návrhů a modelů. 

assil
assil 16.12.2024, 09:27:43 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 15.12.2024, 16:57:43

Mně to zas přijde OK, že to lékař přednese jako možnost, protože spousta lidí o tom ani nemusí vědět.

Já jen doufám, že než se dostanu do blbýho stavu, tak už to u nás schválený bude.

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 11:33:41 xxx:xxx.753b:a8f3

Máme ve vsi Češku z emigrace do Holandska. Pendluje sem tam a netají se tím, že má strach, že jí nabídnou euthanasii, až se jim bude zdát, že už je stojí moc peněz. A v tom je ten háček. Násilné přestěhování občana, o kterém sociálka rozhodne, že nemůže zůstat v bydlišti, ale musí do domova, to se tam děje už teď. A když nechce ?Policie to jistí.

Doron
Doron 16.12.2024, 14:31:15 xxx.xxx.166.89
orionka-2:

Máme ve vsi Češku z emigrace do Holandska. Pendluje sem tam a netají se tím, že má strach, že jí nabídnou euthanasii, až se jim bude zdát, že už je stojí moc peněz. A v tom je ten háček. Násilné přestěhování občana, o kterém sociálka rozhodne, že nemůže zůstat v bydlišti, ale musí do domova, to se tam děje už teď. A když nechce ?Policie to jistí.

Toho se právě bojím.

Mluví se o tom, že v Kanadě eutanazie začíná nahrazovat zdravotní a sociální systém. Jedné Kanaďance nabídli během vyřizování žádosti o výtah pro invalidy eutanazii snad čtyřikrát 🙂))

Byla tam i velká reklamní kampaň na eutanazii.

Je to děsivý. 

megi-the-pes
megi-the-pes 16.12.2024, 14:37:17 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 16.12.2024, 14:31:15

Tak to my, my v tomto (místo řešení ID a výtahu) trhneme světový rekord.
Co světový, galaktický! Ne! Celovesmírný!

rapotačka (neregistrovaný) 16.12.2024, 15:00:30 xxx.xxx.168.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 16.12.2024, 14:37:17

Blázni si myslí, že když už nebudou moct  na ty nejstarší kolena dělat,

dostanou ID 😊.  A  tak se nebouří, neprotestují,  přijí  -mají  (-máme) vše co 

asociální zrůdy vymyslí. My tu emeriku doženem.

rapotačka (neregistrovaný) 16.12.2024, 15:15:59 xxx.xxx.168.235

Na FB sdílí pan dr. Zdenek Hel článek z Deníku N. Hezké.

Orionka (neregistrovaný) 16.12.2024, 18:08:15 xxx:xxx.7c13:c9b4

Vy my dáváte, jala jsem se hledat N. Hezkou. FB nemám. Co z Deníku N sdílí?

rapotačka (neregistrovaný) 16.12.2024, 18:22:09 xxx.xxx.168.235

Tady kousek, co sdílel z těch novin.

Další ukázky z textu: "Pak jsou tu všechny ty ostatní případy, kdy pojišťovny zdravotní náklady lidem neproplatily. Buď se na ně jejich pojištění nevztahovalo, protože si na rozdíl od Moniky platili menší měsíční částku, nebo je pojišťovny vyhodnotily jako neoprávněné a prostě je odmítly. Ti si pak museli léčbu zaplatit celou. To jsou ty příběhy, kdy lidé prodali dům nebo skončili na ulici. Ročně tu kvůli nedostatku pojištění zemře skoro 45 tisíc lidí a počet rok od roku roste. Ze všech Američanů, kteří se propadnou do dluhů a musejí vyhlásit osobní bankrot, jich je nejvíc právě kvůli dluhům za lékařskou péči. Dvě třetiny. Pojištění je navíc často vázané na zaměstnání, takže se lidé bojí o práci přijít, aby nepřišli o zdravotní péči. I proto tu často uvidíte sedmdesátníky pracovat v supermarketech, jak balí lidem nákupy do tašek. Většina z nich má nějaký zdravotní problém, se kterým se potřebuje léčit, a tak musejí i v pozdním věku pracovat. Třiašedesátiletá Gladys, kolegyně mé kamarádky Nancy, byla po náročné operaci, ale spěchala zpět do práce, aby nepřišla o své místo šéfky kanceláře. Nedoléčila se, zdravotní stav se jí zkomplikoval, musela znovu do nemocnice. Z práce ji tehdy vyhodili a ona den po vyhazovu doma zemřela. Za pár dní to bude rok od její smrti, stalo se to vloni krátce před Vánoci. Její manžel místo pohřbu objel karavanem všechna místa, kam spolu rádi cestovali, a rozsypal tam její popel."

rapotačka (neregistrovaný) 16.12.2024, 18:29:04 xxx.xxx.168.235

😀😄 Napsala to nějaká paní JC. - HEZKÉ  = moje poznámka.

Orionka (neregistrovaný) 16.12.2024, 19:49:50 xxx:xxx.7c13:c9b4
rapotačka:

😀😄 Napsala to nějaká paní JC. - HEZKÉ  = moje poznámka.

Já jsem na to poměrně brzy přišla. Třeba to dohledám, když vím, že jde o pojištění. Když běžely v tv americké seriály z lékařského prostředí, byl problém pojištění a “kdo to zaplatí” častý. Podobně v Africe, tam když přivezte uštknuté děcko, tak nejdřív peníze na stůl a teprve pak mu píchnou sérum. Očekávala bych, že USA budou trochu dál. 

A abych si přisadila: na Ukrajině, když ještě byla součástí, přiletěl vrtulník i pro babku na vsi ( jak jsem “koupila” od kolegyně z UA, tak “prodávám”. )

N (neregistrovaný) 16.12.2024, 20:14:24 xxx.xxx.242.38
Orionka:

Já jsem na to poměrně brzy přišla. Třeba to dohledám, když vím, že jde o pojištění. Když běžely v tv americké seriály z lékařského prostředí, byl problém pojištění a “kdo to zaplatí” častý. Podobně v Africe, tam když přivezte uštknuté děcko, tak nejdřív peníze na stůl a teprve pak mu píchnou sérum. Očekávala bych, že USA budou trochu dál. 

A abych si přisadila: na Ukrajině, když ještě byla součástí, přiletěl vrtulník i pro babku na vsi ( jak jsem “koupila” od kolegyně z UA, tak “prodávám”. )

https://www.tribune.cz/archiv/pet-duvodu-proc-se-mi-libi-zdravotnictvi-v-usa/#

Možná jen trochu osobních zkušeností lékaře z ČR. 

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 20:59:44 xxx:xxx.f6d1:82cd
N:

https://www.tribune.cz/archiv/pet-duvodu-proc-se-mi-libi-zdravotnictvi-v-usa/#

Možná jen trochu osobních zkušeností lékaře z ČR. 

Ony body 1-5 platí zřejmě v případech, kdy máte hodně peněz, nebo dobré pojištění. Jedna sdílená zkušenost z porodu v USA. Ze sálu rovnou domů s kanylou ( jmenuje se tak ta hadička, co vám vede ze žíly do pytlíku na stojanu ?) a taxíkem. Další den v porodnici by byl příliš drahý.

A teď jedna moje : V létě o víkendu jsem sebou flákla na chodník. Občané mě posadili do chládku a volali rychlou. Trochu jsem se vzpouzela, ale když jsem viděla díru do ruky…..to fakt kapesníkem nešlo. Byli tam za chviličku, vlastně hned. Byli na mě strašně hodní, stejně pak v nemocnici, kde mě rentgenovali ( i s hlavou - jasně duto, prázdno ), a šili a sádrovali. Měla jsem to domů cca 100, ale sanitu na nádraží mi dali sami. Jo a složenku na 90,-- za pohotovost. Pan doktor s tím měl celkem problém, vypadal, že to snad zaplatí za mě. Po vytažení stehů a odložení ortézy, jsem hned nastoupila na rehabilitaci. Fyzioterapeutky byly úžasné.

N (neregistrovaný) 16.12.2024, 21:22:40 xxx.xxx.242.38
orionka-2:

Ony body 1-5 platí zřejmě v případech, kdy máte hodně peněz, nebo dobré pojištění. Jedna sdílená zkušenost z porodu v USA. Ze sálu rovnou domů s kanylou ( jmenuje se tak ta hadička, co vám vede ze žíly do pytlíku na stojanu ?) a taxíkem. Další den v porodnici by byl příliš drahý.

A teď jedna moje : V létě o víkendu jsem sebou flákla na chodník. Občané mě posadili do chládku a volali rychlou. Trochu jsem se vzpouzela, ale když jsem viděla díru do ruky…..to fakt kapesníkem nešlo. Byli tam za chviličku, vlastně hned. Byli na mě strašně hodní, stejně pak v nemocnici, kde mě rentgenovali ( i s hlavou - jasně duto, prázdno ), a šili a sádrovali. Měla jsem to domů cca 100, ale sanitu na nádraží mi dali sami. Jo a složenku na 90,-- za pohotovost. Pan doktor s tím měl celkem problém, vypadal, že to snad zaplatí za mě. Po vytažení stehů a odložení ortézy, jsem hned nastoupila na rehabilitaci. Fyzioterapeutky byly úžasné.

Tak takovou zkušenost fakt nemám a ani z mého okolí ne. 🙂 Jo vlastně s mamčou, ale to bylo v ÚVN Praha. Vůbec nikdo nikomu nic neřekl a den kdy jí vyhodili z nemocnice jsme se dozvěděli, že jsme si měli zařídit péči po operaci jinde.😄 Ochotný lékař volal na Mělník a oni řekli, že jí nechtějí. Tak domů a k praktická doktorka málem infarkt. “Co já s vámi budu dělat”? Po třech dnech trombóza, kterou v ÚVN léčili,ale jaksi nic nenapsali do zprávy. No, mě české zdravotnictví vyléčilo dokonale, byl jsem totiž naivista.😄

Doron
Doron 16.12.2024, 21:33:31 xxx.xxx.166.89

Ve vojenský ? To se mi nějak nezdá.., mívají tam pořádek.

S čím se tam léčila, jestli se můžu ptát ?

Orionka (neregistrovaný) 16.12.2024, 21:37:56 xxx.xxx.226.32

Tak jsem články našla (JC je Jana Cíglerová), jen nejdou na Googlu přečíst celé, důležité je pro předplatitele. Ale obrázek jsem si snadno udělala 

N (neregistrovaný) 16.12.2024, 21:48:43 xxx.xxx.242.38
Doron:

Ve vojenský ? To se mi nějak nezdá.., mívají tam pořádek.

S čím se tam léčila, jestli se můžu ptát ?

Operace páteře dvanáct implantátů. Taky jsem čuměl. Jenže ono to stejně nepomohlo jak říkali a ve své podstatě mamča přišla s jednou hůlkou a odjela s chodítkem.😐 Můžu vyprávět klidně hodiny i třeba že po osmi letech se přijde na Lymfatický systém ve špatném stavu.😐 To chodila celou dobu pravidelně k odborníkům. Čili jí ho tou operací “dojebali” ještě víc.😐 V USA by už to měl dávno můj právník, ale v ČR marnost.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.