Kdyby si někdo chtěl přečíst, celé znění naše a Slováků a Maďarů. Názory mohou Fico a Orbán před reflektory vyjadřovat jakékoli… ale ty dohody platí a nazdar zdar šmitec čau. A to jsou jen ty nej dohody, existují i s dalšími státy, západními, nečekaně.
Kdyby si někdo chtěl přečíst, celé znění naše a Slováků a Maďarů. Názory mohou Fico a Orbán před reflektory vyjadřovat jakékoli… ale ty dohody platí a nazdar zdar šmitec čau. A to jsou jen ty nej dohody, existují i s dalšími státy, západními, nečekaně.
Takže.
Kecy v kleci.
A vy nevíte, že Trump se netají možností vystoupení USA z NATO? Smlouvu může vypovědět každá strana..
Já se mu vlastně ani nedivím. Komu by se chtělo být ve spolku se státy jejichž občané ani představitelé nevědí co chtějí, kličkují co to jde jak z té šlamastiky vyklouznout a pokud možno zadara a s výhodami od soupeře? Kdo by na něco takového chtěl doplácet?
Já vím jen jedno a moc bych si přál nemít pravdu. Pokud EU nedokáže zaujmout jednotný postoj vůči agresorovi, namaže si nás Rus postupně všechny bez rozdílu na chleba. Stejně tak jak to předvedl v nedávné minulosti, má od koho opisovat Němci mu ukázali jak na to.
Počkat, ale já čtu “DOHODA MEZI ČESKOU REPUBLIKOU A SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI O SPOLUPRÁCI V OBLASTI OBRANY”
Ne mezi ČR a NATO.
Tak co je nám po tom, jestli Trump vyskočí z NATO…
Platnost je deset let a potom lze oboustraně vypovědět. Mimochodem i změna smlouvy je možná to z obou stran. A hlavně je to jen návrh a skutečná konečná podoba je někde? Mně osobně se to líbí, alespoň to budu mít kousek domů.😄 Vždyť stejně poslední měsíce nejsem doma ani v USA a ani v ČR.😐
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 27.11.2024, 16:23:38
To je pravda. A bohužel má demokracie v tom spoléhání a rozhodování velkou nevýhodu oproti autoritářskému režimu. Než se srovnají různé názorové proudy ve společnosti mnohdy již nebývá co rozhodovat.
Ti přispěvatelé asi narážejí na to, že Fico i Orbán se počali postupně naklánět sympaticky k Rusku a hodlají s ním utužovat vztahy (a hádám i spolu navzájem).
Jestli se svět neuváženým krokem nějakého nediplomata neobrátí v prach a popel, začnou utužovat vztahy s Ruskem pomalu (možná i rychle) i ostatní státy EU. A jestli američtí “demokraté ” neodpraví Trumpa, tak je Amerika možná předběhne. Jen my budeme štěkat a štěkat…..až opět zůstaneme někde na ocase. Nikdo si nás na chleba mazat nemusí. My se namaž
eme sami.
Už jsem to jednou zažila. U nás když někdo spravil mamině kočárek a strejcovi kolo, ocitl se u soudu za provozování živnosti. Pak jste vyjela do Německa (DDR) a zjistila, že pro rohlíky si dojdete k soukromému pekaři a na kafe s dortíkem do soukromé cukrárny za rohem. O Maďarsku ani nemluvim, tam jste mohla bydlet v soukromém penzionu a že se odtamtud vozilo “západní” zboží, o které u nás nezavadil, to asi některé taky pamatujete. Dokonce i v tom opovrhovaném Svazu bylo lze narazit na soukromého ševce. A dokud se nerozhádali páni nahoře, tak se u nás nic nehnulo, i když ulice byly plné trabantů. Hlavně, že to máme dodnes na koho svádět.