Poplivete mi monitor? Nebo mě nahlásíte? Až tak daleko jsme došli? Tak tedy dobrý večer a sladké sny. Co jsem chtěla, to jsem napsala.
Politika...
Ten co myslí jinak, než ti momentálně vyvolení, ten by zasloužil. Příznivci těch mocných
umí být jen agresivní. Diskuzi nerozumí, odmítají ji, nemají argumenty. Je tedy třeba
diskutéry srovnat, pohrozit.
Neprovokujte prosím, držte vzájemný odstup. Až zjistíte co znamená první linie a nárazníková zóna tak snad. Zatím s vámi nechci diskutovat, nerad bych se projevil jako sprostý hulvát což bezprostředně hrozí. Bude to pro oba a možná i pro ostatní lepší.
Já spíš pořád nechápu proč vůbec s Ruskem máme válčit? Dobrá, vtrhlo na Ukrajinu? Kolik velmocí někam vtrhlo a neptalo se nikoho? A vůbec třeba s USA nechcete válčit.😀 Dokonce ani základna nevadí? Může mi to někdo osvětlit? Není to tak,že vám prostě řeknou a vy posloucháte jak.. No víte co.😀 Putina už jste se ptali? Celkem má trpělivost na ty “kydy” co vaši představitelé pouští do “éteru ”. 😀 On zas byl ten trouba Lipavský či jak se jmenuje sám v Kyevě u Zelenského,že? To je prostě neskutečný.😀 Všichni už pochopili situaci a jen.. Nechci urážet rodnou zem,ale už bych brečel nad výběrem reprezentace.😪
Mě Putin sympatický není, ale co je mi do něj.
Nicméně s tím že velmoc vtrhne na cizí území, no to nám předvedli Američané mockrát. Vietnam, Chile, Irák atd atd.
Jak mohla země, která se ohání ochranou lidských práv, podpořit třeba režim jaký zavedl Pinochet? A to netrvalo jen pár měsíců, ale léta. V mých očích nemají žádnou důvěryhodnost. Lidská práva, svoboda, rovnost atd, to jsou jen a jen hesla, která mocnosti bez zábran zneužívali a zneužívají jako záminku k přepadení okolních zemí. A to obě strany.
Já bych brečel nad voliči toho výběru. Ale to dělám třicet pět let, před tím jsem věřil že nemaji jinou možnost. Dnes už nemám žádnou lítost. Asi je to tak dobře, čas ukáže.
Klidně nediskutuje, ale nevyhrožujte. Kdysi mě naučili, že člověk je jako pomeranč. Z pomeranče vyteče jen pomerančová šťáva, ze slušného člověka nevyteče sprosťárna. Je na vás, kam se zařadíte.
Mírová výroba stagnuje a ocítá se vbkrizi. Zisková je a bude jen výroba zbraní.😐
Musíte přidat.😉
Já musím přiznat, že se hodně bojím války.
Od malička, protože prarodiče o válce pořád mluvili a byla u nás vlastně pořád přítomná, ostatně ještě v sedmdesátých letech jsme dojídali konzervy od UNRY 🙂, jednu ještě dokonce mám na horší časy🙂).
Náš dům nejdřív obsadili ustupující Němci, trochu ho i roztříleli, zapálili stáje, hodně koní uhořelo, naši se schovávali na zahradě v krechtu na brambory. Na některých dveřích jsou dodnes otisky pažby pušky,kterou vyráželi dveře,nechala jsem to na památku. Místní chlapi začali povstání trochu driv než v Praze, pak se museli schovat do dolu, Němci je tam našli a chtěli postřílet, ale místní mladé německé holky přemluvily velitele, ať to nedělají K těm německým sousedkám se pak lidi chovali moc ošklivě.
Pak přišli Vlasovci, kteří to tady osvobodili, lidi je vítali, seděli u nás v kuchyni, ženský jim daly najíst.
Pak přišla Rudá armáda,lidi je vítali, ženský jim dali najíst .Ti na konci naší zahrady, u zdi stájí postříleli Vlasovce.
Máma vyprávěla, že v lese u kostela našli schovanýho německého vojáka, byl to prý ještě klučík, vyděšený dítě, tak čtrnáct let nejvíc. Soused ho táhl ulicí, bil ho, pak ho zabili. Máma si dosmrti vyčítala, že mu nepomohla, ale neměla žádný slovo, bylo jí devět let..
Hodně lidí tady za povstání padlo, za války zmizely celý židovský rodiny.
A to byl jen takový lehký dotyk války,který naše rodina zažila, ale zanechal hrůzu nesmírnou.
Byla bych nejradši, kdyby děti a vnoučata odjeli někam do latinský Ameriky🙂.
Polovina mojí rodiny zmizela v koncentráku , proletěla komínem.Válka není pěkná. Babička měla doma do konce života železnou zásobu potravin. Měla spočítané kalorie na den, počet členů rodiny a seznam a množství potřebných potravin pro všechny na tři měsíce.Vždycky když jsme jeli na chalupu, jely potraviny pěkně na výlet s námi. 😂
Utéct nemůžete. Ona ta Amerika a jižní zvlášť není ráj na zemi. Tady to aspoň známe a nakonec člověk když musí, poradí si.
Jj, nemít zásoby je nemoudré.
Utéct určirtě můžeme, ale mně se už moc nechce. A je potřeba mít opravdu dost peněz. A plán.
Válka je strašná,vzbouzí v lidech strašný věci.
Bojím se moc, opravdu.
Kdo se války nebojí je buď hodně daleko a nebo je blázen.😐 Nebo přesněji psychopatická osobnost. Právě že jich je dost ve společnosti a proto se ani tak nebojím útoku Ruska na Evropu, ale spíš obráceně. Na Ukrajině totiž prohráváme a minimálně Francie s Británií mají nápady tam poslat své vojáky již ne skrze divize dobrovolníků. Tak by se NATO mohlo zavléct přímo do konfliktu a bohužel Ruská odpověď je ve hvězdách. Ono totiž tato válka je první v dlouhé moderní historii, kde je na jedné straně konfliktu zprostředkovaně přes Ukrajinu USA či NATO a na druhé straně přímo jaderná velmoc jako je RF. Dřív byly v konfliktu vždy obě strany cloněny. Jaderné velmoci se nikdy do přímé konfrontace nedostaly. Teď je to jinak.
Nepochopila ironii? 🙂
Bylo by nám lépe, kdybychom byli stejně bezvýznamní, když jsme stejně malí.
Jsme stejně bezvýznamní. Nenechte se ošálit našimi představiteli, kteří mají pocit, že sedí v čele světové velmoci.
Nechci urážet rodnou zem,ale už bych brečel nad výběrem reprezentace.😪
Brečím nad výběrem už nějaký ten rok, nicméně můj brek nějak zatím garnituru nevyměnil. Musím trpět jejich výmysly jako každý druhý. Co s tím mám dělat? Vzít pušku a jít někoho zastřelit? Pochválil by mě pan Putin?
Kdy naposled Emerika vtrhla do země, která je od nás přes jednoho souseda? Kdy naposled spojenec Emeriky přivezl migranty na hranice našeho přímého souseda? Je mi líto, ale nějak mi zatím do Emeriky nic moc není, na rozdíl od těch, co regulérně unášejí děti ob souseda, hážou bomby div ne k sousedovi a vyzbrojují nepřátelské lidi na hranicích souseda. Zatím to nevypadá, že by na mě Emerika chtěla hodit atomovku, zatímco neustále někdo straší, že ji na mě hodí Rus. Ne, že bych se tím nechala nějak vyvést z všedních problémů, jako že nemám na opravu auta.
Nebo přesněji psychopatická osobnost.
To jste mě docela vystih 🙂
Bude dobře. 😇
Hele a co popisujete s tím Slovenskem, že se zařídí lépe, jako Maďarsko (co dělá M. teda ani nevim),
že pozve východ/západ.
Asi mi něco uteklo?
Nebo už tam amíci na Záhoří nejsou, dohoda z 2022 padla, někdo ji zrušil?
Dyť kvůli tomu ten buran Fico nazval jedinou slušnou prezidentovou v historii lidstva americkou agentkou.
Pochybuji, že Státy by si tu dohodu daly zrušit.
No a ten nárazník, jsem myslela, že byla UA. Prostě nečlen EU, NATO.
Ti přispěvatelé asi narážejí na to, že Fico i Orbán se počali postupně naklánět sympaticky k Rusku a hodlají s ním utužovat vztahy (a hádám i spolu navzájem).
Buggyra:Ti přispěvatelé asi narážejí na to, že Fico i Orbán se počali postupně naklánět sympaticky k Rusku a hodlají s ním utužovat vztahy (a hádám i spolu navzájem).
Ono to vychází asi z nepochopení vysoké diplomacie a politiky. Všiml jsem si, že mnoho lidí to má jak hokejové teamy.😄 Tak to bohudík ale nefunguje. Fico prý pojede na oslavy do Ruska,že? Proč by nejel? Ono je Slovensko ve válce s Ruskem? 🙂 Jedná stejně jako bude jednat Trump v USA. Vlastně on tak jednal i Biden. Koukněte komu roste ekonomika z válečné produkce.🙂 No a Fico či Orbán jsou si dobře vědomi,že za pár let se budou vztahy s Ruskem oteplovat a tam poznáte důvod jejich jednání. Notabene zcela si to rozházet s velkým sousedem s obrovskou zásobou surovin a zdrojů. A hlavně nevěřit slepě v soudržnost a solidaritu západu. Jsme viděli jak Německo zase praktikovalo přirážku na plyn.😄 Co víc k tomu už říct. Zkuste u voleb méně koukat na tváře a čtěte programy politických stran. Zařaďte se do skupin kam skutečně patříte a řekněte rázně a dost už.!🙂
čtěte programy politických stran 😂🤣🙃