Aktuálně: 3 436 inzerátů217 425 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Politika...

orionka-2
orionka-2 25.11.2024, 17:43:55 xxx:xxx.8158:6a6c
Buggyra:

Orionka psala o nějakém úžasném názvu Krizová situace vojenského charakteru - který jsem v životě neviděla.

To je tím, že jste mladá a nemáte čas se koukat. Dnes byl v polích krásný slunečný den. Jasno a vidět až do nebe. Jen na něm bylo příliš tryskáčů. Tak jsem hleděla, jestli hřib vyroste za Ralskem nebo za Bezdězem. Máme daleký výhled. Zatím v pohodě. 

orionka-2
orionka-2 25.11.2024, 17:48:08 xxx:xxx.8158:6a6c
Buggyra:

Orionka psala o nějakém úžasném názvu Krizová situace vojenského charakteru - který jsem v životě neviděla.

Kdybyste četla odkazy, nemusela bych to hledat a vy jste mě nemusela podezřívat, že kecám.  Odkaz je 24. 11. ve 22, 21 ☹️(

Buggyra
Buggyra 26.11.2024, 06:46:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 25.11.2024, 17:32:13

Jo tak. No, to je takové všeobecné sdělení, tak tím asi nenazývají zrovna situaci na UA. A i kdyby jo, no tak o co jde, asi to nechtějí v letácích nazvat válka, což celkem chápu, nechtějí v některých labilnějších jedincích vyvolávat paniku. Na některé lidi slovíčkaření hrozně moc působí. Mně je celkem jedno, co napíší na leták. Letáky budou viset po Prahé a po Brně, v Oldřichově těžko, v Hrádku určitě taky ne 😀

Buggyra
Buggyra 26.11.2024, 06:54:49 xxx.xxx.198.226
orionka-2:

Kdybyste četla odkazy, nemusela bych to hledat a vy jste mě nemusela podezřívat, že kecám.  Odkaz je 24. 11. ve 22, 21 ☹️(

Děkuji za to, že mi to citujete, mě to tady krom jiného na spoustu odkazů zkrátka nepustí. Třeba na idnesy a echa a podobně. Takže to ani nezkouším. 

Kde jsem vás podezřívala, že kecáte? 😲 Já přeci vím, že víte. 

Na druhou stranu, pokud byste to nehledala, žila bych si dál svůj poklidný život spokojeně a nijak by se to nelišilo od současné situace, kdy vím, že někdo někde tiskne nějaké letáčky.

Víte my ve škole nacvičovali v plynové masce a smradlavých pláštěnkoidních overalech a vůbec to nikomu nebylo divné. A to nám jako škvrňatům vysvětlovali, jak se za terénní vlnou schovat proti atomovému výbuchu. Všichni upe v pohodě, nikdo v panice. Celé učebnice se k tomu vydávaly. A teďka někdo někde vylepí nějaké propagační materiály. V tom srovnání to skutečně moji pozornost nezaslouží 🙂

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 07:37:47 xxx.xxx.171.143

Já si myslím, že příručku, jak se v podobné situaci chovat by měli posílat pravidelně. Vždyť nemusí jít vůbec o válku. Stačí živelná katastrofa, delší výpadek proudu 2-3dny nebo tak něco. Lidé by měli vědět jak si v takové situaci poradit. 

Osobně bych zapojila školy. Dneska děti povětšinou donesou na tělocvik omluvenku. Notak by to bylo , místo tělocviku a občansk výchovy,  něco na způsob výcviku přežití katastrofy. A do toho se mohou zapojit všichni, naopak právě třeba ti nemocní by měli přesně vědět, co mají dělat a jak se chovat třeba v případě blackautu. Třeba by to děti bavilo i víc než rozcvička.

Válka je samozřejmě možnost, ale zas bych to nedramatizovala. Nicméně ta příručka není špatný nápad, ale nestačí to.

Buggyra
Buggyra 26.11.2024, 07:51:09 xxx.xxx.198.226

Přesně! Třeba by to eliminovalo takové ty zavilé obyvatele, kteří se drží futer, aby je někdo nedonutil spát dva dny v tělocvičně, a které následně musí zachraňovat vrtulník… I když to bývají většinou staříci, kteří už nějaké ty krize zažili, a měli by mít rozum. Na druhou stranu apel jejich dětí by mohl fungovat lépe, pokud by děti věděly, o čem mluví, že.

Anonymní (neregistrovaný) 26.11.2024, 08:13:28 xxx.xxx.5.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.11.2024, 07:51:09

Jasně, když by věděli o čem mluví. Bohužel realita bývá od vědění hodně daleko. Stav vyuky se ubírá spíš k vymývání mozků 

https://youtu.be/MLfFhdcXJhA?feature=shared

assil
assil 26.11.2024, 08:18:35 xxx.xxx.206.172

Osobně myslím, že je mnohem pravděpodobnější delší blackout než válka a tipuju, že lidí v panelácích, kteří by věděli co dělat, když týden nepůjde proud, moc nebude. Těm by se spíš hodily nějaké letáčky.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 08:57:50 xxx.xxx.171.143

Osobně si myslím že to dokonce je velmi reálné.  Ona by to klidně mohla být součást války. Každý si představuje bomby a tak. V dnešní době by postačil elegantní, promyšlený útok, který by prostě vyřadil elektřinu a dejme tomu počítače. Kdybych chtěla být hodně zlá, tak by se do toho odpálila třeba nějaká přehrada. A je to, do týdne se obyvatelstvo pobije mezi sebou. 

Vemte si takového Breivika. Napřed odpálil pár bomb na jednom konci země,pěkně způsobil paniku, sjely se tam všechny záchrané složky a on mezitím v klidu zlikvidoval pomalu celý ostrov plný lidí. Válku vlastně vůbec nepotřebujeme, v našich končinách jsou mnohem levnější a inteligentnější způsoby, jak dostat druhou stranu s tranu na kolena.

Buggyra
Buggyra 26.11.2024, 09:39:46 xxx.xxx.198.226
assil:

Osobně myslím, že je mnohem pravděpodobnější delší blackout než válka a tipuju, že lidí v panelácích, kteří by věděli co dělat, když týden nepůjde proud, moc nebude. Těm by se spíš hodily nějaké letáčky.

A na tohle se mi líbí prof. Cílek (Dr. CSc. a nevímkterá písmena ještě). Toho si na tyhle krizové plány zvou i větší města, aby jim podchytil ty body, ve kterých bude potřeba systém posílit (dodávky vody a energií, distribuce potravin, hygieny, společenský život, komunikace, atd.). Jeho teorie postapokalyptického paneláku jako samostatné jednotky je hodně inspirativní (ale já jdu teda z paneláku do baráku, když mám možnost).

assil
assil 26.11.2024, 10:43:36 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.11.2024, 09:39:46

Jj, napsal o tom i knížku, ale já jí nečetla  neb jsem v baráku a myslím, že bych v pohodě přežila i měsíce.

Ale bydlet v paneláku, tak si to rozhodně nastuduju neb jak říkal někde v rozhovoru, začít to řešit když ti ze záchodu tečou h…a je už trochu pozdě 😀

N (neregistrovaný) 26.11.2024, 13:42:44 xxx.xxx.242.38

Jak si každou situaci někteří dovedou odůvodnit je tedy skoro děsivé.😐 Jen pořád nikde nevidím řešení a hlavně vy byste chtěli v takovém klimatu žít? Notabene končí výlety a zábava přátelé. Armáda rozsahu před 89 stojí strašlivé peníze které samozřejmě vezmou vám. Čili to necháme rozjet do takových rozměrů? Fakt není jiné řešení? Připustil si někdo z vás, že můžeme prohrát? Soudě podle ekonomické situace v Evropě bych se obával že ano. Příští rok mnozí z vás přijdou o práci a v Německo už vyslalo jasný signál. USA uvalí 46% cla na dovoz a nejenom z Číny? Tedy bych se chtěl zeptat, jak dlouho a hlavně čím chceme porazit Rusko jak vidno se Severní Koreou a Čínou v zádech? Nemluvě o možných dalších spojencích? Furt válka válka a o ničem jiném se nemluví.😐 USA odpustí Ukrajině dluh 4 miliardy..Ehm z kolika? 64? Já myslel že pomáháme.A ono jim půjčujem na jejich vlastní zkázu.😐 Bože kde se zase flákáš a proč si tolik hlouposti koncentroval do některých lidí.😐 Promiňte.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 13:50:42 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 26.11.2024, 13:42:44

Ale samozřejmě že pokud dojde k válce, prohrajeme.  Já jen věřím že nedojde k válce provázené atomovými výbuchy. Prostě budeme zničeni ekonomicky.  Zničí náš průmysl- to už se téměř podařilo, začne recese, propouštění a budeme ještě vděční za kus žvance. Otázka je - dá se tomu zabránit?  Podle mého ne. Ale můžeme se na to připravit, někdo víc a někdo míň.

N (neregistrovaný) 26.11.2024, 14:03:48 xxx.xxx.242.38
drvodelkafialova:

Ale samozřejmě že pokud dojde k válce, prohrajeme.  Já jen věřím že nedojde k válce provázené atomovými výbuchy. Prostě budeme zničeni ekonomicky.  Zničí náš průmysl- to už se téměř podařilo, začne recese, propouštění a budeme ještě vděční za kus žvance. Otázka je - dá se tomu zabránit?  Podle mého ne. Ale můžeme se na to připravit, někdo víc a někdo míň.

K tomu bude třeba přestat Rusko izolovat a jednat.😐 Samozřejmě chápu, že je to záměrem určitých skupin tomu jakoli zabránit. Nikdy se příměří nedohodne raketami. Ukrajina je v prdeli tak jako každá změ kde si hrají velmoci na vojáčky.😐 Bohužel ti prohráli dnem co Rusko vstoupilo na jejich území. Jenže svět není Ukrajina a slibuji vám,že jste hned druzí na řadě po Ukrajině s východní Evropou. Já tady budu v den propuknutí války a pak mi popíšete ty pocity.😐 Vlastně co to kecám, net bude první co nebude. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 14:22:40 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 26.11.2024, 14:03:48

Jj skvělé vyhlídky.  Ale opakuju, sice mi váš scénář přijde reálný, nicméně s tím nebo proti němu nějak nemám co udělat, pouze se připravit.

N (neregistrovaný) 26.11.2024, 14:27:09 xxx.xxx.242.38
drvodelkafialova:

Jj skvělé vyhlídky.  Ale opakuju, sice mi váš scénář přijde reálný, nicméně s tím nebo proti němu nějak nemám co udělat, pouze se připravit.

Ono já jsem z toho strašně nervózní. Mám tam mámu,bratra a několik přátel. Také vím, že i ze zdejších už bych mnoho lidí nikdy neviděl či snad lépe řečeno neslyšel.😐 Podle mého se Slovensko či Maďarsko zařídilo či zařídí lépe. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 15:25:23 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 26.11.2024, 14:27:09

Podívejte a co navrhujete za řešení?  Něco konkrétního a alespoň relativně snadno proveditelného. 

N (neregistrovaný) 26.11.2024, 15:46:18 xxx.xxx.242.38
drvodelkafialova:

Podívejte a co navrhujete za řešení?  Něco konkrétního a alespoň relativně snadno proveditelného. 

Já za to nejsem placený.🙂 Ale když už, tak je jedna cesta a ta vede do Kremlu. Třeba bychom se alespoň ledasco zajímavého i dozvěděli. K mírovým jednáním jsou potřeba vždy obě strany. Tedy pokud náhodou nejsou mírové snahy jen zástěrkou.😐

Buggyra
Buggyra 26.11.2024, 16:16:12 xxx.xxx.198.226

Přesně, já si na to platím jiné frajery, aby rozhodovali, co bude s touhle zemí. N jim může tak maximálně poradit 😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.