Orionka:Předpověď byla - občanská válka v USA. A oni se demokrati snaží, dotáhnout to na světovou.
Tak se držte Orionko. Je mi z toho úplně na nic.
Orionka:Předpověď byla - občanská válka v USA. A oni se demokrati snaží, dotáhnout to na světovou.
Tak se držte Orionko. Je mi z toho úplně na nic.
N:Důchody bych řešil až se zažehná hrozba třetí války. A to co provedl Biden je neodpustitelná eskalace. Hlavně že prý odrazujeme Rusko od eskalace a pak to vyeskalujeme sami.😐 Nevím,ale opravdu to táhneme do pekel a k testu jaderného arzenálu. Zřejmě si to přejeme.
Hrozbu války asi neovlivníme, na rozdíl od našich důchodů…
Já jsem nic neeskalovala, tak jaképak “my”.
Buggyra:Hrozbu války asi neovlivníme, na rozdíl od našich důchodů…
To my obyčejní lidé nikdy.😐 Fakt držím palce v příštích hodinách a dnech.
Ale tady mladí lidé nebudou. Demografický vývoj je jasný. Neřeší se situace teď, kdy je na podpoře dlouhodobě pět procent lidí a z toho procento neoprávněně. Řeší se situace za x let (třeba za dvacet), právě proto, že se neví, co bude (v tomhle vlastně ví, protože počty narozených známe, a známe je i podle regionů, takže máme tucha, kam to ti narození průměrně dotáhnou). Jo, kdyby se vědělo, že ekonomika poroste do oblačných výšin, tak se nic řešit nemusí třeba.
Odborníci praví, že zneužívačů dávek a nemakačenek je naprosté minimum. A jak chcete zajistit, aby ti ostatní mladí rozpohybovali ekonomiku, když například vyučení řemeslníci hromadně nastupují do fabrik, kde se platí lépe a odpovědnost je menší? Jak chcete zařídit, aby mladí byli pohnáni do práce? A kteří mladí? Ti studující, co se připravují? Ti, kteří již vydělávají? Jak víc by měli pracovat, když už vydělávají? Svoje peníze tu utrácejí a třeba i platí daně (rozhodně je platí minimálně v těch výrobcích a službách, které využívají)?
Nemusíte jásat, nezbývá vám nic jiného, než přijmout, jak to je. Rozhodli to za vás politici, a jistě jsme je volili s myšlenkou, že snad bude líp. Já naštěstí žiju už dávno v tom, že důchod prostě nemám očekávat, a to od přelomu tisíciletí, kdy to začalo jít z kopce. Kdy nějaký politik co udělal pro mě? Vy si stěžujte, vy důchod dostanete. Nižší, ale dostanete. Ani s tadytou veselicí s těmi změnami já pořád nemám jistotu, že se to povede a důchod bude.
N:To my obyčejní lidé nikdy.😐 Fakt držím palce v příštích hodinách a dnech.
Díky, taky si držím.
Orionka:První cíl Zelené dohody nebude naplněn nikdy, protože ho chce plnit jen ten malý Asijský poloostrov, který si o sobě myslí, že je svět.
Já nemyslela první cíl jako bod jedna. Já myslela kterýkoli z těch cílů 🙂
Cha, jsem dneska měla politickou 😀
Ono mě to zítra zase přejde a budu tady jen pročítat a studovat a dál neklikat na odkazy, páč on mě systém v zaměstnání na žádné nepustí, víte. A beztak ani na to jůtůb nechodím, vždyť bych tu nic neudělala! 😉
Víte, ono je fuk, že dostanu hodně korun. (A dostáváme oproti jiným málo, proto jde několik našich odvětví do kopru.)
Je to vykoupeno mou svobodou.
Je to výkupné.
Vydírání.
Stejně jako NATO (kdo zas přijde s článkem pět a vůbec ho nečet, tak má k večeři tři měsíce Pedigree granulky) a další spolky, ale EU je z nich nejubožejší.
Mám měsíčně docela málo korun, ale nedělám ve městě, protože bych byla 14 hodin pryč. Neuvidím dítě, neuvidím psa, slépky, zahradu, život.
To není o demografickém vývoji, tím se straší od devadesátek, i když každý soudný vidí,. že to jde už 30 let ve vlnách a bude to tak nejspíš i v budoucnu.
Jde o to dotlačit mládež do práce dřív než ve 30 a to pro začátek by stačilo zrušit odklady do školy, zrušit 9. třídy, takže maturita by pak byla opět zkouška dospělosti, snížit věk na státní odvody za studenty alespoň o dva roky, zrušit pro mladé zdravé podporu v nezaměstnatnosti atd.
A jistě by se toho dalo vymyslet spousta, jen není vůle.
A to, že podpora rodin je u nás skoro nulová, to by pak byla další diskuze.
Buggyra:Hrozbu války asi neovlivníme, na rozdíl od našich důchodů…
Nemáte pravdu. Tak jako při zmínce o prodloužení věku odchodu……měly být ulice plné těch 50+
Tak potom, co Lip. prohlásil, jak podporuje ty rachejtle, tak měly být ulice plné …všech na mírovém pochodu !!!
Někde jsem dávala odkaz na Fica. Tak mluví státník, kterému jde o jeho zemi a lidi v ní. A není pravda, že lidi nic nezmůžou, mírové hnutí “vyhnalo” am. z Vietnamu.
Problém je i v tom, že mladí jaksi nechtějí děti, protože omezení, starosti a práce. A tak se radši sichrují tím, že oni jsou homo. ( Blbost ? )
Ať si mladí řeknou, jaká by musela být podpora, aby děti chtěli. Ono to není zdaleka o penězích.
Ale docela dost rodin má dětí víc. Když už se jednou rozhodnou “do toho jít”, tak 3 nejsou problém.
orionka-2:Nemáte pravdu. Tak jako při zmínce o prodloužení věku odchodu……měly být ulice plné těch 50+
Tak potom, co Lip. prohlásil, jak podporuje ty rachejtle, tak měly být ulice plné …všech na mírovém pochodu !!!
Někde jsem dávala odkaz na Fica. Tak mluví státník, kterému jde o jeho zemi a lidi v ní. A není pravda, že lidi nic nezmůžou, mírové hnutí “vyhnalo” am. z Vietnamu.
Jenže na tohle nejsou češi vhodný materiál.🙂 Vymetou s nimi všichni všechny pavučiny ve všech rozích, pak si s nimi ještě utřou prdel a stejně nic.😄 Notabene jak jsme se vrátili k ruskému plynu.🙂 Němci opět účtovali vysokohorskou přirážku,že? 😄
Jj účtovali a účtují. Navíc přez překupníky ruský plyn proudí do Evropy dál, jen z opačného směru a s tou přirážkou.
drvodelkafialova:
Jak jinak..
Já tam nechtěla, ale když už tam jsme, nebudu poskakovat a vykřikovat, že já tam nechtěla, tak ať s tím někdo něco dělá. No už neudělá. Ale jednoduše není pravda, že víc dáváme než bereme, i když se mezi ty “vyspělé státy” rychle dostaneme, ale zatím jsou fakta jiná. Že EU je diktát, je teď jasné, no ale mělo se to vysvětlit lidem, kterým u vidiny EU naskočily do očí dolary (tolary, eura..) a běželi o překot hodit tam “ano”. Co s tím nejčko?
Konečně někdo hodil na stůl něco konkrétního. Pár kousků by to udělalo, no ale důchoďák by to nezachránilo. Třeba by to zalepilo záplatu za nějaké ty stíhačky aspoň.
Jak by mírový pochod pár tisíc lidí tady v Prahé ovlivnil prosímvás hrozbu války? To by mě zajímalo. I kdyby Lipavský řekl, že je ostře proti rachejtlím, i kdyby zrušil tu zásobovací kampaň, tak…. co?
Víte, mírové hnutí v US a mírové hnutí v CZ jsou docela odlišné věci. Navíc ve Vietnamu působil přímo ten stát, ve kterém se to hnutí vzedmulo. Tady si UA bojuje celkem sama a názor nějakých tady pár fufňů za horama jim může být vítekde.
Proč si to mírové hnutí nezaloží Rusové doma? To by byla konečně analogie toho Vietnamu. Nějaká země vlítla na cizí území řešit tam cizí problémy a vlastní obyvatelé vyjádřili nesouhlas. To by sedělo. Nějak se ale mírové pochody v Rusku nekonají, že. A organizátoři těch, které se konaly, lámou kámen na Uralu…
Mno jo, to s tím plynem, to je věčná legenda. Cílem není to znemožnit, cílem je, jak říká můj oblíbený pan Rota, aby to byl “voser”.
A ruská centrální banka šla teď na podzim docela do vývrtky, takže uvidíme, jak se to dál vyvine. Mám tucha, že tu sledujeme moc pěkný ekonomický experiment.
Fascinující sledovat jak buggyra jede ve “svých” úvahách libtardi propagandu a vůbec ji nic s toho nepřijde divný… tak to vypadá když stále opakované lži padnou na pole neorané..u lidí co o sobě tvrdí že se nezajímají…libtardi voliči co tvoří ( boří) náš svět