Jako dalšího…….
Jen podotek : V.K. volila sněmovna, až pak odsouhlasili přímou a 1. přímou byl Zeman.
Jako dalšího…….
Jen podotek : V.K. volila sněmovna, až pak odsouhlasili přímou a 1. přímou byl Zeman.
Jsem ráda, že ta pětivykolejka aspoň prosadila nějaký posun v důchodovém hospodaření, odborníci se k tomu vyjadřují pozitivně, ačkoli …..
“”"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
K “reformě” pro Buggyru: dovedete si představit autobusy, které řídí 65+, když se licituje o tom, že 65+ by už neměli mít řidičák ?, zdravotní sestra ? Zedník na lešení? A další povolání - kromě poslance !
Ono se nepočítá s tím, že budou lidi pracovat ve svém těžkém a složitém oboru (učitelka jiná povolání hlavou ? ), ale před důchodem půjdou na pomocná povolání, a ještě spíš na podpory, které budou nižší než, i ty nízké, důchody. Já se divím, že se mladí nebouří - myslela jsem si, že jen z lenosti, nenapadlo by mě, že to někdo pochválí.
Někde píšete, že jsem na vás naštvaná - vůbec ne, neviďte v tom nic osobního. Nemám se kde jinde vyřádit. Třeba o mojí valorizaci mi vůbec nejde, podle mě jsou na tom mladé rodiny hůř. Když vidím ceny potravin a vzpomenu si, kolik toho děti v pubertě snědí. Kolik stojí kroužky, LŠU, sport, tábor ? Kde na to ty rodiny berou, při průměrné mzdě, kde průměr navyšují i ředitelské platy ?
Souhlasím s vámi v jednom. Dnes už nemá cenu to řešit. V jednom je ta zkušenost pozitivní, vím že když politik otevře pusu, lže a vím že je-li politikem vysloužilý komediant platí to dvojnásob. Takže věřit se politikovi dá pouze to, čem si myslím že na tom on sám bude profitovat. A podle toho budu volit.
Naprosto souhlasím. Já mám třeba v tuhle chvíli příjem slušný a platím si dost, abych šla do předdůchodu v 60, ale jde o princip. Je to loupež za bílého dne. Počítají s tím, že lidé nad 60 - 65 budou brát minimum na úřadu práce a tím jim ty důchody sníží nebo půjdou do předčasné penze a dostanou almužnu. Hlavně že je na poslanecké platy, že jsme solidární s kdejakým ksindlem a že je tisíc a jedna neziskovka. Státní aparát je rozbujelý do neskutečna, o digitalizaci si můžem nechat zdát - úředníci si kšeft vzít nenechají. V obchodech jsou x let po revoluci potraviny dvojí kvality, ale za vyšší ceny, máme nejdražší elektřinu v EU, plynovod a ropovod z Ruska se snaží zavřít ale to samé nám sem vozí že západu v cisternách jen s velkou přirážkou. Atd atd.
V současné chvíli, jak byste vyřešili problém s důchody a dalšími výdaji sociálního sektoru? Máte lepší řešení, tak sem s ním. Nějaké ale reálné, prosím. Ne, že ty chybějící finance bude hradit Agrofert 😀 Myslíte, že když současné změny v důchodovém systému další vláda smázne, tak vymyslí něco lepšího? Já od nich ještě jedinou reálnou věc neslyšela, nějaký odborník se v rozhovoru smál, že se ohánějí tím, že nechtějí strategii prozrazovat vykolejce, aby jim to neokopírovali. Neměli by sakra všichni v tom orgánu spolupracovat pro blaho obyvatelstva? Co je tohlecto “my vám tu lopatičku nedáme, vy byste si s ní hráli”?
Pokud vím, náročné profese mají mít povinnou dobu pojištění nižší, takže sedmdesátiletých horníků se bát nemusíme, myslím, že mají nějaké další zvýhodnění.
Inu skautské tábory pořád stojí pětikačku, jsou dotované státem. https://omaharadnice.skauting.cz/index.php/tabor-2020/ Spousta sportovních táborů zrovna tak. Příměstské tábory mohou stát i méně. Samozřejmě máte-li tři děti, budete mít jako samoživka vážné problémy, na druhou stranu, existují různé dávky, o které lze stále ještě požádat pro umírnění těch nákladů. Já byla za život na třech táborech, slovy třech, prostě jsme na to neměli. Jezdila jsem na chatu k příbuzným. Chodila jsem na různé kroužky, ale nikoli souběžně do několika. No a pak jsem začala chodit zadarmo ke koním na státní statek zametat podlahy. No a což průměrná mzda, ale když tady na fabrice bere baba dvacetva tisíc a bydlí s dětmi v nájmu, tak to pak nuly lítaj. Ale nevěřila byste, i z téhle almužny ušetří baba na cigára. To vždycky nestíhám zírat. Tak tam asi tábory a kroužky nejsou problém. Všichni za pětistovku internet na mobilu, ale pětistovku dítěti na kroužek je jim zatěžko, to je pak náročné, no.
Hlavně že je na poslanecké platy, že jsme solidární s kdejakým ksindlem a že je tisíc a jedna neziskovka. Státní aparát je rozbujelý do neskutečna, o digitalizaci si můžem nechat zdát - úředníci si kšeft vzít nenechají. V obchodech jsou x let po revoluci potraviny dvojí kvality, ale za vyšší ceny, máme nejdražší elektřinu v EU, plynovod a ropovod z Ruska se snaží zavřít ale to samé nám sem vozí že západu v cisternách jen s velkou přirážkou. Atd atd.
Nic z toho nám důchody nevyřeší. Co dělat, aby každý dostal aspoň tu almužnu, a nezhroutil se systém sociálního pojištění dřív než bude naplněný první cíl zelené dohody? 🙂
Jasně že vyřeší, jenom chtít. Chce to myslet hlavou, nejlip vlastní. Ne si nechat nakukat od lhářů a podvodníků, že odrbavani lidí je reforma. Vás to třeba bude stát pět let zivota. Třeba pro zbrojní firmy, různé neziskovky a jinou zbytnou pakaž která je pro nás přínos velká nula..
A víte co? Je mi upřímně a do hlouby duše jedno, jak to udělají. Osobně bych začala kompletním zrušením greandealu. Ani já a jsem hluboce přesvědčená že ani politici, prostě nikdo neví co bude za deset let, natož dál. Válka na Ukrajině, migrace a AI rozdá karty jinak než jsou teď. To ,co měli za jisté padne. Německu začíná docházet dech, ke změnám buď dojde nebo padne ekonomicky na kolena a my s ním(my hloubš). To že naše vláda okrade v tuhle chvíli důchodce nás a ani vás nezachrání, ani nikomu nepomůže. Slibů na téma lepších zítřků, pokud si teď utáhneme dočasně opasky, tak nad těmi se mohu pouze útrpně usmívat. Ty totiž slýchám od politiků celý život. On ani ten výblitek Fialy o tom, jak v případě jeho znovuzvolení budeme mít za 4 roky platy jak v Německu😂 není nový. Tohle nám Klaus sliboval už po revoluci, nicméně ani ten neměl tu drzost, myslet si, že jsou lidé až tak hloupí a negramotní a takovýhle termín neuvedl.
Mně je taky celkem jedno, jak to udělají. Tak proč se rozčilujete, jak to dělají? Když je vám to jedno. Mně přijde zajímavé, že kdosi, kdo tomu rozumí, prohlásil, že to ještě není nejhorší řešení a že je dobře, že se k podobnému kroku někdo odhodlal.
To že naše vláda okrade v tuhle chvíli důchodce nás a ani vás nezachrání, ani nikomu nepomůže. - jak to víte, když nevíme, co bude za 10 let?
Někde jsem se dočetla, že výdaje státního rozpočtu na sociální sféru dosahují poloviny toho rozpočtu. Hádám, že to nespasí ani zrušení GD (dotovaného z rozpočtu EU) ani zrušení zbrojení ani sebrání kapesného poslancům ani propuštění poloviny úředníků (tady bych skoro přemýšlela, zda se to spíš nezhorší)…
Důchody reforma jistí na 30 let, říká ekonom Bezděk | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
Možná má vhled do budoucnosti, nebo informace které nemáme.. Německu hrozí reálný propad mezd, krachují firmy, nejen automotiv. K tomu migrace, jejich úděl pokud nic nezmění je, že nás brzo ve mzdách doženou..
Dobrá, máte pravdu. Upřesním to. Je mi jedno, jak to udělají, pokud to jak, nezahrnuje okradení důchodců a zvýšení věku odchodu do důchodu.
GD dotovaný z rozpočtu EU ? Co je to rozpočet EU ? Nejsou to náhodou peníze, které tam státy pošlou, tedy naše peníze, protože ani stát jiné peníze, než ty, které od nás vybere nemá.
Takže Liberec naše peníze a pak nějaká zkrachovalá a trestně stíhaná gynekoložka rozhodně, co s nimi.
Povolenky - my vyrobíme ( ještě zatím) ee, za to, že jsme ji vyrobili, vlastně za to, že nám dovolili ji vyrobit, tak za to zaplatíme. A pak jim tu ee, kterou od nás potřebují, protože oni hrdě odešli od uhlí i od jádra, t.j. nepotřebují povolenky, prodáme a mají ji levnější než my, protože v té naší ceně jsou započítané ty povolenky.
Jestli v tom někdo najdete logiku, tak mi to vysvětlete.
Jen perla: tady mi jedna chytrá paní úplně vážně tvrdila, že nemáme ty správné dráty a proto musíme dodávat ee do Lipska a Němci nám ji pak po jejich drátech posílají zpátky. A protože jsou to jejich dráty, tak máme tu ee tak drahou.😃
Důchody bych řešil až se zažehná hrozba třetí války. A to co provedl Biden je neodpustitelná eskalace. Hlavně že prý odrazujeme Rusko od eskalace a pak to vyeskalujeme sami.😐 Nevím,ale opravdu to táhneme do pekel a k testu jaderného arzenálu. Zřejmě si to přejeme.
Oprava : Liberec=vybere, rozhodně=rozhodne. Víc oprav chytrého telefonu nehledám.
N:Důchody bych řešil až se zažehná hrozba třetí války. A to co provedl Biden je neodpustitelná eskalace. Hlavně že prý odrazujeme Rusko od eskalace a pak to vyeskalujeme sami.😐 Nevím,ale opravdu to táhneme do pekel a k testu jaderného arzenálu. Zřejmě si to přejeme.
Předpověď byla - občanská válka v USA. A oni se demokrati snaží, dotáhnout to na světovou.
Hlavně, že vláda ví, co bude za 30 let.
A reforma se dá samozřejmě udělat i normálně a to tak, že bude honit do práce mladé lidi a ne lidi s jednou nohou v hrobě.
Tak to vždycky v lidské společnosti fungovalo a vždycky jako jediný bude fungovat, že mladí makaj a živěj starší a ne naopak.
A stejně tak i jednotný věk odchodu do důchodu je sto let starý přežitek.
Mě už jednou prodloužili věk odchodu do důchodu o 7 let a teď znova o pár měsíců a ještě se dozvídám, že důchod budu mít tak zhruba o 2 tisíce menší než by byl teď, tak to si fakt myslíte, že nad tímhle budou lidi 50+ jásat?
Buggyra:Hlavně že je na poslanecké platy, že jsme solidární s kdejakým ksindlem a že je tisíc a jedna neziskovka. Státní aparát je rozbujelý do neskutečna, o digitalizaci si můžem nechat zdát - úředníci si kšeft vzít nenechají. V obchodech jsou x let po revoluci potraviny dvojí kvality, ale za vyšší ceny, máme nejdražší elektřinu v EU, plynovod a ropovod z Ruska se snaží zavřít ale to samé nám sem vozí že západu v cisternách jen s velkou přirážkou. Atd atd.
Nic z toho nám důchody nevyřeší. Co dělat, aby každý dostal aspoň tu almužnu, a nezhroutil se systém sociálního pojištění dřív než bude naplněný první cíl zelené dohody? 🙂
První cíl Zelené dohody nebude naplněn nikdy, protože ho chce plnit jen ten malý Asijský poloostrov, který si o sobě myslí, že je svět.
Ano, všechny státy EU přispívají do EU. Víte, jaká je v celkové bilanci položka “odvádíme do EU” a pak položka “dostaneme od EU”?
Na povolenky asi nemám názor, ale už několikrát jsem se vyjádřila jasně, že cíle GD podporuji, zatímco prováděcí manévry a komunikaci okolo toho jako komplex prostě odsouhlasit nemůžu.