»
Odpověď na příspěvek uživatele
Orionka z 20.11.2024, 07:36:45
Nemám na to čas, nebudu se tím zabývat. Občas si přečtu, co sem dáváte vy, kteří tomu rozumíte nebo na to máte názor, tak si rozšiřuji obzory. Ale na odkazy neklikám, fakt na to nemám čas.
Jsem ráda, že ta pětivykolejka aspoň prosadila nějaký posun v důchodovém hospodaření, odborníci se k tomu vyjadřují pozitivně, ačkoli to mnoha lidem není po chuti. Asi by to šlo udělat ještě líp, to odborníci také říkají, ale buďme rádi aspoň za to. To bude asi jediné pozitivní, co po téhle vládě zůstane, zůstane-li s novou vládou kámen na kameni (asi ne, jak se tak vyjadřují…). Nastupující vláda asi těžko přijde s nějakou lepší záležitostí, i když bych si to moc přála.
Bohužel do politiky už se nehrne nikdo, komu nejde o koryto nebo vliv. V té době (revoluce) tam ještě pár takových lidí bylo, teď už ale nemám z nikoho pocit, že by do toho šel fakt s vizí nějakého pozvednutí hospodářství, kvality života zranitelných skupin občanů, hájení rozumných národních zájmů. Odborníci do politiky nelezou, protože se jim příčí dohadovat se s nevědomci a přijímat nějaké pokřivené kompromisy, politici v tom vidí pouze kariéru a naskočí na to, co je zrovna in, bez ohledu na budoucnost. Podnikatelé zase do politiky míří s vidinou malé velké domů. Lídra, který by uměl za sebou vytáhnout odborníky a uhájit jejich postoje, nevidím.
Já se do politiky taky necpu, stačí mi sedět ve výboru jedné jediné společnosti, která občas něco zorganizuje, a je kolem toho takového dohadování a byrokracie, že bych se radši neviděla. Natož začít se ještě na vedlejšák věnovat politice, veřejnému životu, být vidět, abych byla volena. Ani nevím, co bych v té politice prosazovala, páč tomu nerozumím. Takže já moc nemám, co bych přispěla. Pokud někdo ví, oč tu běží, a má návod, tak ať vystoupí, pokud to, co bude hlásat, mi bude dávat smysl, ráda ho podpořím.
Nadávat na minulou i současnou vrchnost umí každý, všichni bychom jistě vymysleli, co se kde udělalo špatně a kdo stál kdy za zdrávas. Ale jak “z toho ven”? To je pro mě ta zásadní otázka.
Nesledovat v současné době je docela “trestuhodné”. Jak chcete volit, když nesledujete?
Mno jo, co naděláte, buďte na mě klidně naštvaná, že nesleduji. Trestejte jak ruka páně. Já už to snesu. Já vlastně vůbec volit nechci. Chodím tam jen z “občanské povinnosti”. Neustále je mi omíláno, abych volila, tak volím. Jsou lidi, co se zajímají hodně, myslí si, že “vědí”, a jsou přesvědčení, že Země je placatá. A ti také volí. A pak jsou lidi, co prostě nevolí. Možná bych teda volit neměla, když se dostatečně nezajímám o nedávnou politickou historii? Třeba mi poradíte.