Aktuálně: 3 731 inzerátů210 779 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Politika...

Fikovnice
Fikovnice 18.11.2024, 17:24:03 xxx.xxx.32.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 17.11.2024, 13:49:13

Já se na Chauna čas od času dívám a většinou s ním souhlasím… Ale díky, kouknu.

assil
assil 19.11.2024, 09:37:17 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 18.11.2024, 23:26:00

Odfláknutá dezinformační práce, alespoň si k těm vzpomínkám měli vybrat někoho, kdo byl v té době dospělý a ne malé dítě. 😀

Fikovnice
Fikovnice 19.11.2024, 12:28:01 xxx.xxx.32.52
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.11.2024, 09:37:17

Pro pobavení doporučuji si pustit na YT video Tuna vs. Jana Peterková. Viděla jsem 2x, a ta osoba buď:

a) záměrně z lidí vytahuje peníze

b) je úplně blbá a patří pod zámek

c) je kombinací a) + b)

megi-the-pes
megi-the-pes 19.11.2024, 12:29:48 xxx.xxx.124.128

Ale tohle není vymyšlené. Sdíleli rozhovor s D., kterému bylo 12 let, taky to tam říká, mluví o tom, jaké to bylo pro děti.

Informace, která je vylhaná - V. Havel jásal… 
Ne, nejásal, to si jenom někdo nepamatuje (a nechce vygůglit), proč ČR ten podpis dala. 
Vstup do NATO. Nováček si bude vyskakovat. To bylo nemožné.
Ale byla to jen formalita, útok by začal i bez nás. 
Začalo to i přes různé nesouhlasy, pokračovalo i přes různé nesouhlasy.

Tuhle paní, dospělá už v té době, znám osobně,
všici budou hovořit podobně, 
a je to stále stejné - mohou chytit vůdce, místo toho masakrují tisíce lidí, mnohdy 
skoro jen civilisty. Když se podíváte na jednotlivé útoky, 
nedávají smysl, nebyl pro ně důvod
a tyhle weby a spousta lidí se ptá - proč Státy mohou?

Myslím, že vím proč. 
Tamto byl pravěk. Byli jsme mladí a hloupí.
A teď, teď jsme v moderní době, nejsme už primitivové, 
takže kdo zaútočí teď, je svině a dostane trest.

Tak. 

Anonymní (neregistrovaný) 19.11.2024, 12:35:24 xxx.xxx.5.93
assil:

Mapky jsou podle volitelů, ale důležitý jsou hlasy lidí a tam je to prostě skoro nerozhodně, takže půlka Američanů žádného Trumpa nechtěla, takže fakt to není žádné přesvědčivé vyhrání a to že se to pak prožene přes volitele, kteří už hlasují jen pro jednoho, takže ty mapy pak vypadají jak vypadají,to na tom nic nemění.

A i ta mapa je samozřejmě opticky špatně neb většinu tvoří státy s málo obyvateli a v těch nejlidnatějšch státech vyhrála Kamala. Takže většina červené  na mapě ještě neznamená většina lidí neb nejlidnatější východní a západní pobřeží jsou víceméně modré a nic to nemění na tom, že na mapě zabírají menší místo. Lidí tam žije víc než v prériích.

Byl to nerovný boj. Ne každý propadne propagandě jako vy. Naštěstí.

https://youtu.be/n4ZfRYA79Fc?feature=shared

assil
assil 19.11.2024, 12:49:46 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 19.11.2024, 12:28:01

Peterková je profláknutá osoba, si najděte, co vyváděla u soudu. 😀

Orionka (neregistrovaný) 19.11.2024, 14:17:09 xxx:xxx.3aba:7984
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 19.11.2024, 12:29:48

Já to jen doplním. Přijali nás urychleně do NATO, aby mohl být k přeletům letadel ( bombardérů) využit nás vzdušný prostor, bez dalšího. Jak je to s Havlovým vyjádřením o “humanitárním bombardování” - tak o to je spor, jak to vlastně řekl.

V tom videu je nejstrašnější Biden v mladších letech, jak tam vyskakuje “to já jsem vymyslel, to já jsem navrhnul”. A nevím, co je na tom dezinformačního, je to autentické, jsou tam dokumentární záběry…..a o to autentičtější, že je to pohledem mladého kluka - dítěte!

Pardon, poslední odstavec už je jen potvrzením toho co píšete a je určený ostatním.

megi-the-pes
megi-the-pes 19.11.2024, 14:34:26 xxx.xxx.124.128

V.H. to nikdy neřekl. Šlo o špatně přeložený rozhovor do AJ a zpět.

Docela mě točí dnes lidi, co používají nadávky 
pravoláskaři a sluníčkáři.
Jsou to většinou srá.i kolem 20 let, tedy u toho nebyli, si nemohou pamatovat,
ale mají jasno - byl to komediant.
Ne, byl to jediný PAN prezident.
Chtěl, aby jeden národ, který je docela blízký, nebyl utlačován a mohl se vrátit domů. Neměl třeba všecky informace.
Dnes jich máme habahromadu a už víme, že takto si to Státy prostě plánují.
Pomlouvači také používají termín loutka. Jo, to odpovídá. 
Neměl tušení, proč se tohle dělo. 

edit.: ono to i tak asi bylo, co jsem si myslela https://medium.seznam.cz/clanek/fenix-popelavy-vaclav-havel-o-humanitarnim-bombardovani-nemluvil-68922

Anonymní (neregistrovaný) 19.11.2024, 15:38:27 xxx.xxx.13.142
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 19.11.2024, 14:34:26

Seznam lže jako rudy právo 

Orionka (neregistrovaný) 19.11.2024, 16:23:14 xxx:xxx.3aba:7984
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 19.11.2024, 14:34:26

K tomu dodám: zlobu až nenávist vůči Havlovi vyvolávají ti, co vehementně pěstují jeho kult osobnosti. Bez objektivity. Nebyl komediant, ale divadelník byl a bohužel pletl komedii do politiky. Obklopil se na Hradě i podivnými individui, po chodbách se jezdilo na koloběžkách…..až kumpány Olga vymetla. Ale to není podstatné. Podstatné je, že se neměl po rozdělení Československa stát prezidentem ČR. A to hned 2x, protože Československo se nepočítá. A Kryla, který se hlásil, posla “vem kytaru a zpívej”. A Krylovy zkušenosti byly by bývaly moc prospěšné.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 20.11.2024, 04:45:54 xxx.xxx.171.143

Pardon, ale  Havel byl komediant. Podpis není nikdy ,NIKDY jen formalita a to ani u běžného člověka natož u hlavy státu. Je to něco, čím dáváte najevo svůj souhlas a pokud někdo podepíše něco s čím nesouhlasí, dá se to pochopit, ale není to omluva. S pistolí u hlavy mu rozhodně nikdo nestál. Havel dával milost všem možným zlodějům, gaunerům a podvodníkům , jen když to byli jeho kamarádi.  Čestný člověk neudržuje paralelní vztahy s více partnery a věřící čestný člověk nepřesvědčí svou partnerku, aby šla na potrat. Já si v té době jako jednoho z mála vážila Karla Kryla, který situaci viděl, posoudil a jako čestnýčlověk znechuceně odešel středem. Devadesátá léta byla jedna ohromná desiluze.

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:15:08 xxx.xxx.32.207
assil:

Peterková je profláknutá osoba, si najděte, co vyváděla u soudu. 😀

To já moc dobře vím! Jen jsem nevěděla, že ji jel nachytat Tuna. A musím napsat, že jsem tu reportáž (nebo co to jako bylo) prochechtala!👍

A bylo to ještě lepší než bývaly její extempore u soudu.

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:20:27 xxx.xxx.32.207
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.11.2024, 16:23:14

https://www.youtube.com/watch?v=RKlzkupgmrk&t=1134s

Viděla jste tuto reportáž o kriminalitě v Praze po revoluci? To je taky echt síla… Za tu hromadnou amnestii jsem na V.H. naštvaná ještě dnes. A to proti němu jinak zásadně nic moc nemám.

Tak edituji: Až teď jsem přečetla příspěvek Drvodělky, který jen potvrzuje tu kriminalitu a situaci po 89. Jak píšu, pro zájemce může být užitečné zhlédnout tu reportáž, na niž dávám odkaz.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 20.11.2024, 06:32:28 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.11.2024, 06:20:27

Já se na ni ani dívat nemusím, leda pro osvěžení vzpomínek. V té době jsem v Praze žila.  Procitnutí a absolutní vystřízlivěn z listopadové euforie bylo rychlé a trvalé. Pořád ve mě přetrvává znechucení ze sebe sama, jak jsem se nechala tvz sametovou revolucí nachytat. Nicméně dnes si říkám, byla si mladá a blbá. Nicméně jednou z mála výhod stárnutí je to, že se člověk že svých chyb může poučit a už je neopakovat.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.