Anonymní:Tak to už je něco jiného než že holka narozená s frndou v průběhu života zjistí díky technologiím že má XY. To musel být velmi šikovný ten vozíčkář, že necitlivost končetin dokázal skrýt.
Ve středověku rozhodovala frnda, ne písmenka
Orionka:To se nám tu navařila pěkná bramboračka. Fíkovnice, jitrnice, náprstník. Asi si dám k snídani jitrnici na fíkách a zapiju to digitálním digitalisem. Amen.
Jen se z toho neponáprstníkovat 🙂
Anonymní:Tak to už je něco jiného než že holka narozená s frndou v průběhu života zjistí díky technologiím že má XY. To musel být velmi šikovný ten vozíčkář, že necitlivost končetin dokázal skrýt.
Ve středověku rozhodovala frnda, ne písmenka
Digitus přitom znamená prstoklad.
Proto náprstník a proto na srdeční tep.
Já jsem tedy digitus našla jako prst.
Není ten náprstník spíš kvůli tomu tvaru toho květu?
.:Digitus přitom znamená prstoklad.
Proto náprstník a proto na srdeční tep.
Digitus je prst, ne prstoklad. Staří Římané na stroji ani nepsali.
Buggyra:Já jsem tedy digitus našla jako prst.
Jako, že připomíná náprstek? Pomůcku při šití. To by mohlo být.
Daja:Dobré ranko😉,
aha já pablb myslela, že je to naše Fikovnice🤫.
Vidíte a takhle se stává problém, já fakt myslela, že je to ona🤭. Tak a opravdu nebudu reagovat na nepřihlášené, tečka☹️.
Dája
Dajo, já opravdu nejsem Jitrnice 🙂))). Orionka si myslela, že mě pozná podle výrazů a stylistiky. Ale jak jsem si psala s Kometou, já bych dané výrazy nepoužila. Já používám slovo kontraktilita…místo stažlivosti. Každopádně to je fuk. O digitalisových glykosidech už padlo asi vše důležité!👍
Zuby už se tu také diskutovaly… 🙂.
Nevíte někdo, když se urve celý zub (korunka zubu až u dásně), lze vyrobit korunku umělou? To je polízanice…😟 A ještě šestka!
Buggyra:Já jsem tedy digitus našla jako prst.
Ve slovníku mají:
Digit – číslice nebo prst, které pochází z latinského digitus – prst
Ano, digitus = prst (lat.).
Lze na čep a teď dokonce mám i korunku po vytrženém zubu, přidělanou drátkama k vedlejším zubům a zabetonovanou.
Šmankote, kéž by!!! Zatím jsem mluvila jen se zdr. sestrou. Ona je tam takový generál. A že se musí rozhodnout, jestli se vyrvou kořeny a budu bez zubu!!! Šestka! A samozřejmě si za to můžu sama!!! Kousala jsem bonbóny! 👎
Jako sestra mi říkala, že čep se musí zabudovat do aspoň nějaké dostavby, což celkem i chápu. Jenže mně se zub vyrval prakticky “od podlahy”, zůstaly jen ty kořeny. Zub mám vcelku schovaný, ale přilepit prý nepůjde…
Fikovnice:Zuby už se tu také diskutovaly… 🙂.
Nevíte někdo, když se urve celý zub (korunka zubu až u dásně), lze vyrobit korunku umělou? To je polízanice…😟 A ještě šestka!
Lze. Mám takhle korunku na kovovém čepu (I 1).. Původní zub se mi v mládí přesně takhle ulomil.
Lze, jen musí být zdravý kořen. I u nás.
Někde jsem dávala odkaz do Turecka, tam vám udělají všechno. Včetně dopravy, noclehu. …Jen to není zadarmo.