Orionka:Já vím, náprstník. Digitalin je jed a digitalis je jedovatý. Srovnání s digitalizací mi přišlo zcela smysluplné.
Jako druhové jméno se Digitalis píše s velkým D.
Orionka:Já vím, náprstník. Digitalin je jed a digitalis je jedovatý. Srovnání s digitalizací mi přišlo zcela smysluplné.
Jako druhové jméno se Digitalis píše s velkým D.
Vlastně je to jméno rodové.
Druhové jméno se píše jako druhé s malým, třeba nás roste Digitalis purpurea. Mělo by se psát i kurzívou.
Mýlíte se.
Viz Buggyra. Digitalis je jméno rodové.
aspoň takhle s podpisem
Jenže pak se může kdokoliv vydávat za kohokoliv. Podle mobilního telefonu nemáme už vůbec šanci. Fikovnici odhadnu podle vyjadřování, ale ani to není na 100%.
Hmm i v tom máte pravdu👍, ale já fakt nerada a ani nechci a nebudu s anonymem debatovat. Tam nevím s kým vlastně si píšu.
Dája
Orionka:Ten nápad rozmístit elitní ukrajinské jednotky v evropských zemích……je jedno, kdo to vymyslel a kdo si to vyzvedl. Co to ty elitní jednotky jsou ?……Bohužel lidi to moc nezajímá, stejně jako Charta jazyků….. třeba.
Pán B. Má dobrú fantáziu.
kometa:aspoň takhle s podpisem
Jenže pak se může kdokoliv vydávat za kohokoliv. Podle mobilního telefonu nemáme už vůbec šanci. Fikovnici odhadnu podle vyjadřování, ale ani to není na 100%.
xxx.32.150
Toto jsem já; k digitalis jsem psala asi 3 příspěvky a jednou se zapomněla podepsat. Časem se vrátím k registraci, nebylo dobré osobní období (určité významné výročí) plus aktuálně mám extrémní nahromadění práce.
Jo a digitalisové glykosidy se samozřejmě píší s malým “d”.
Slovní obraty Jitrnice bych nepoužila, vlastně ani nevím, co znamená pojem “prohloubení srdeční činnosti”…😉
Aha, tak teď má moje IP adresa 32.95, přitom píšu ze stejného PC a ze stejné sítě…
Fíkovnice:xxx.32.150
Toto jsem já; k digitalis jsem psala asi 3 příspěvky a jednou se zapomněla podepsat. Časem se vrátím k registraci, nebylo dobré osobní období (určité významné výročí) plus aktuálně mám extrémní nahromadění práce.
Jo a digitalisové glykosidy se samozřejmě píší s malým “d”.
Slovní obraty Jitrnice bych nepoužila, vlastně ani nevím, co znamená pojem “prohloubení srdeční činnosti”…😉
ani nevím, co znamená pojem “prohloubení srdeční činnosti”…
Já taky ne. A výraz “stažlivost srdce” je taky takový divný - jako když to někdo opsal z 200 let staré knihy.
Přesně tak! Stažlivost srdce bylo to druhé, co bych nepoužila. Ale asi se to v laické mluvě používá, no…
Já to teda v životě neslyšela. Používá se výraz stahy, ještě bych brala stahování, poučenější znají slovo kontrakce, případně pojmy systola a diastola.
Fikovnice a kometa.
Tak koukněte na příspěvek Orionoky 10.11😉.
Jestli já zas a opět něco nepopletla🤔.
Dája
Nějak nevím, na jaké příspěvky konkrétně mám kouknout.
Nebo třeba 10.11 v 10,58hod a pak dolů 🤫.
Dája
Jsem stále zmatená. 10.11. 10 58 žádný příspěvek nevidím.
No na tomhle datumu , hodině a minutě místo Fikovnice je Jitrnice pokud teda dobře vidím 🤪
Já vidím první příspěvek 10.11. 14 56.
Pak vidím Jitrnici 15 58, ale to není Fikovnice. Podle vyjadřování. Viz výše.
Dobré ranko😉,
aha já pablb myslela, že je to naše Fikovnice🤫.
Vidíte a takhle se stává problém, já fakt myslela, že je to ona🤭. Tak a opravdu nebudu reagovat na nepřihlášené, tečka☹️.
Dája