- Příspěvek #235418
- Nahlásit
V. Tlustý (leden)
V. Tlustý (leden)
kometa:Digitalin. Digitalis je kytka.
A ano, digitalin, jako všechny rostlinné alkaloidy, je jedovatý. Stejně jako třeba atropin. A ve správné dávce je lék.
Já vím, náprstník. Digitalin je jed a digitalis je jedovatý. Srovnání s digitalizací mi přišlo zcela smysluplné.
N á p r s t n í k n á l e ž í m e z i z á k l a d n í s r d e č n í l é k y.
Je podáván zejména při chronické srdeční nedostatečnosti, kdy zvyšuje stažlivost srdce a zároveň zpomaluje srdeční frekvenci. Činnost srdce se tak zpomaluje a prohlubuje. Rovněž upravuje nepravidelnou činnost srdce.
Jitrnice:N á p r s t n í k n á l e ž í m e z i z á k l a d n í s r d e č n í l é k y.
Je podáván zejména při chronické srdeční nedostatečnosti, kdy zvyšuje stažlivost srdce a zároveň zpomaluje srdeční frekvenci. Činnost srdce se tak zpomaluje a prohlubuje. Rovněž upravuje nepravidelnou činnost srdce.
Jitrnice dík, to taky vím. To srovnání mi přišlo vtipné ve smyslu- dobrý sluha, ale špatný pán. Nebo - alkohol je totiž kamarád, ale když ho chceš naráz zlikvidovat, tak tě i nejlepší kamarád napěchuje pod stůl. Neboli - všeho moc škodí. Digitalinu, digitalisu i digitalizace. 😉😀
Ještě bych dodala : roste u nás na stráni, přijeďte si napřesrok natrhat a vařte si z něj čaj ( vtip, vidím, že se vyznáte).
Ten roste leckde.
Učím děti, jak se zbavit neoblíbeného souseda.😉 Ale čaj z listí je údajně hořký.
Přesněji digoxin - v součas. medicíně z digitalisových alk. používaný jako jediný. Ale pořád a stále. Já pamatuji ještě digitoxin…ale to už jsou roky zpátky.
Fíkovnice
Je to vaše rozhodnutí - ale proč jste se odhlásila a zanonymizovala?
A jaký je rozdíl mezi digoxinem a digitoxinem?
Anonymní:Přesněji digoxin - v součas. medicíně z digitalisových alk. používaný jako jediný. Ale pořád a stále. Já pamatuji ještě digitoxin…ale to už jsou roky zpátky.
Fíkovnice
Že vy jste i ta jitrnice? Taky dobrý. To máte jedno, vaše příspěvky jsou stejně odhalitelné😉
Hm. Když už bych se čistě teoreticky chtěla někoho zbavit, použiju třeba bolehlav. Ten se ani do čaje dávat nemusí, stačí mastička. Na druhou stranu, já vždycky dávám přednost pořádné hádce, ta pročistí vzduch a je klid.
Inovace republiky
https://www.facebook.com/cnnprima/videos/1078962037149306 . . . . .
- Věřím, že reforma slouží k tomu, aby se penze dožilo co nejvíc lidí.
Pardon, ale musím.
Moudrý, charakterní.😀
- https://www.facebook.com/starostaJakob/videos/1552713335354946
Orionka:Že vy jste i ta jitrnice? Taky dobrý. To máte jedno, vaše příspěvky jsou stejně odhalitelné😉
Jaká jitrnice???😂
kometa:Je to vaše rozhodnutí - ale proč jste se odhlásila a zanonymizovala?
A jaký je rozdíl mezi digoxinem a digitoxinem?
Rozdíl je v t1/2 - ale ten teď z hlavy nedám. A v síle účinku…
Fík.
Jitrnice:N á p r s t n í k n á l e ž í m e z i z á k l a d n í s r d e č n í l é k y.
Jo, tato Jitrnice! 😀
Pro Orionku: Ba ne, použila bych jiná slova, kdybych psala o digitalisových glykosidech… ;-).
Fíkovnice
M. Šichtařová vs odborník.
Dobré ránko😉vy jitrnice😛,
aspoň takhle s podpisem👍já si nezapamatují IP adresy jak tady berušky a pak nevím s kým komunikují.
Dája