Aktuálně: 3 858 inzerátů207 713 diskuzních příspěvků18 221 uživatelů

Politika...

Anonymní (neregistrovaný) 05.11.2024, 16:39:43 xxx.xxx.6.109
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.11.2024, 12:41:57

Co je naa gd v globálu dobře? Dobře pro planetu a lidí co to platí ze svých kapes. Nemyslím ty pijavice ktere na tom parazitují. To by mě fakt zajímalo 

N (neregistrovaný) 05.11.2024, 19:27:50 xxx.xxx.242.38
Anonymní:

Co je naa gd v globálu dobře? Dobře pro planetu a lidí co to platí ze svých kapes. Nemyslím ty pijavice ktere na tom parazitují. To by mě fakt zajímalo 

Taky jsem nic nenašel. 

N (neregistrovaný) 06.11.2024, 01:16:02 xxx.xxx.242.38

Zcela netradičně dobrou noc a ať zítra vyjde jen jedno slunce.🙂

Daja
Daja 06.11.2024, 05:28:32 xxx:xxx.8448:107
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 06.11.2024, 01:16:02

Tak jo😛

Dobré ránko😉,

halóóó!!! Kdepak jste všichni? 

Stáváme a kecáme.

Dája

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 08:27:49 xxx.xxx.198.226

Anonym, N: Zeptám se na oplátku. S čím v GD konkrétně nesouhlasíte vy? Ať se bavíme o jednotlivých bodech. Nemluvím teď o formě provedení, jako třeba “zákaz” fosílie pálících motorů. Mluvím o páteřních tématech GD. Které je vám proti srsti, které považujete za protispolečenské?

Lidi budou platit ze svých kapes jakýkoli vývoj, to je úplně jedno, jestli se postaví jaderná elektrárna nebo se postaví plynová, když ty uhelné dosluhují. Lidi budou muset zaplatit i za tu skládku vyhozeného šatstva na Sahaře, i za tu hořící plynovou jámu v Turkmenistánu. Lidi platí za lety do vesmíru, hlubinný průzkum, za válku, za migraci. Lidi budou pořád za něco platit.

Neděláme to pro planetu, planetě jsme ukradení. Děláme to pro sebe.

hmn
hmn 06.11.2024, 08:49:50 xxx.xxx.36.172

jen k tomuto:

“když ty uhelné dosluhují”

ony nedosluhují, jsou odstavovány politickým  rozhodnutím

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 09:30:49 xxx.xxx.198.226

Jsou odstavovány, protože se nevyplatí jejich provoz. Za prvé by se musely modernizovat, za druhé uhlí je drahé, protože povolenky, ale taky protože nechceme rozšiřovat dobývací prostory a vystěhovávat lidi z baráků. Kdybychom ty uhelky neodstavili, elektřina z nich by nám zvyšovala cenu elektřiny povšechně. Docela by mě zajímalo srovnání mezi náklady na udržení uhelek třeba na dalších 30 let versus náklady na dostavbu jaderky rozpuštěné do těch 30 let. Ono to může být dost podobné, jenže až dostavíme jaderku, budeme mít na pár desítek let klid, zatímco když zrenovujeme uhelky a nakoupíme matroš, za třicet let budeme muset zase řešit, kde vzít na jaderku… Tak nevím.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.11.2024, 10:16:07 xxx.xxx.62.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.11.2024, 09:30:49

Povolenky protože greandeal. Není greandeal, nejsou povolenky a rázem je elektřina z uhelných elektráren nejekonomičtější.

N (neregistrovaný) 06.11.2024, 11:41:35 xxx.xxx.95.74
Buggyra:

Anonym, N: Zeptám se na oplátku. S čím v GD konkrétně nesouhlasíte vy? Ať se bavíme o jednotlivých bodech. Nemluvím teď o formě provedení, jako třeba “zákaz” fosílie pálících motorů. Mluvím o páteřních tématech GD. Které je vám proti srsti, které považujete za protispolečenské?

Lidi budou platit ze svých kapes jakýkoli vývoj, to je úplně jedno, jestli se postaví jaderná elektrárna nebo se postaví plynová, když ty uhelné dosluhují. Lidi budou muset zaplatit i za tu skládku vyhozeného šatstva na Sahaře, i za tu hořící plynovou jámu v Turkmenistánu. Lidi platí za lety do vesmíru, hlubinný průzkum, za válku, za migraci. Lidi budou pořád za něco platit.

Neděláme to pro planetu, planetě jsme ukradení. Děláme to pro sebe.

Mně jako “amíkovi” je GD u zadku celý a od toho lze snadno odvodit jaký je to nesmysl. Co zachrání evropa? Nic v kontextu  celého světa. Kdo donutí USA( zvláště nyní kdy zvítězil mistr T).Kdo donutí Rusko, Čínu, Indii a mnoho dalších zemí. Nikdo a jediné co se stane, že evropa “zemře” na energie a nebude schopna vést konkurenční boj. Jenže půjde to napravit až se zjistí že je to slepá ulička? Stejně jako s migrací a nyní co s tím?  Německo pomalu v rozkladu, Francie též a co teď s tím?

N (neregistrovaný) 06.11.2024, 11:43:23 xxx.xxx.95.74
Daja:

Tak jo😛

Dobré ránko😉,

halóóó!!! Kdepak jste všichni? 

Stáváme a kecáme.

Dája

Já dnes ani nespal.😀 Dobré ránko Dájo.🙂

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 11:57:22 xxx.xxx.198.226

N: já s tím nebudu dělat nic. Ona až se Amerika probudí z šípkového spánku a zjistí, že už kukuřice na polích neroste, artézské studny vyschly a lesy vykácené, tak my už tady nebudem. To je jediná výhoda Ameriky. Čína jede na eko vlně jako blázen, jste si nevšiml, že jsou světovým lídrem přeměny? To asi málo dáváte pozor. Málo platné, Evropan vyprodukuje na hlavu nejvíc ekologické zátěže ze zástupců celého světa, snad kromě právě Američana, tak kdo už jiný by měl dělat grýndýl, než Evropan? A když se na GD vykašlem, zlikvidujeme si tady lesy, půdu, co budem dělat? Půjdem bydlet k vám na dvorek? Už ani ti Afričani k nám nebudou chtít, protože tady nebude co by. No ale jasně, vy ani já to už nezažijeme, tak nás to nemusí zajímat. Nakonec děláme to jen pro lidi a já vlastně lidi nemám ráda. Takže… 🙂 jak říkám. Já s tím nebudu dělat nic. Vůbec 🤪

Anonymní (neregistrovaný) 06.11.2024, 12:14:18 xxx.xxx.16.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.11.2024, 08:27:49

Já? GD je velký podvod na plátce daní. Význam pro planetu nula. Ihned zrušit. Žádné diskuse o dílčích věcech. Neni o čem se bavit. GD jde proti ekologii a ochraně prirody. 

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 12:29:21 xxx.xxx.198.226

Tak jo, když žádná diskuse, tak žádná diskuse. Jděte do politiky a zrušte to. 🙂 Držím palce. Mně by se to taky líbilo, nakonec já děti nemám po mně potopa.

Anonymní (neregistrovaný) 06.11.2024, 12:32:59 xxx.xxx.16.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.11.2024, 12:29:21

Já vím, možná dobře 

assil
assil 06.11.2024, 13:31:23 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.11.2024, 12:29:21

GD jak se dělá je prostě fraška na tahání peněz z kapes lidí, kdyby se skutečně chtělo dělat něco v tomto směru, muselo by to být úplně jiné.

Že Čína je lídr v GD? To jako fakt??? https://oenergetice.cz/uhli/cina-v-lonskem-roce-dominovala-v-instalaci-novych-uhelnych-elektraren

Čína jen naskočila na tu evropskou vlnu GD a dodává těm blbejm Evropanům to co si žádají, protože prostě prachy prachy.

N (neregistrovaný) 06.11.2024, 14:24:21 xxx.xxx.242.38
assil:

GD jak se dělá je prostě fraška na tahání peněz z kapes lidí, kdyby se skutečně chtělo dělat něco v tomto směru, muselo by to být úplně jiné.

Že Čína je lídr v GD? To jako fakt??? https://oenergetice.cz/uhli/cina-v-lonskem-roce-dominovala-v-instalaci-novych-uhelnych-elektraren

Čína jen naskočila na tu evropskou vlnu GD a dodává těm blbejm Evropanům to co si žádají, protože prostě prachy prachy.

Jj, přesně tak.🙂

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 14:56:32 xxx.xxx.198.226
assil:

Vždyť to je v pořádku, móda se otočila na zeleno a Čína rychle zareagovala, ono je vlastně úplně jedno, proč to dělá, hlavní je, že to dělá 🙂

assil
assil 06.11.2024, 15:39:48 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.11.2024, 14:56:32

No Čína to hlavně nedělá doma a malá Evropa to fakt nevytrhne.

Jo a jako je fakt super, že Čína vydrancuje půlku Afriky, aby mohla do Evropy dodávat levné solární panely a baterie do aut, který se pak budou zahrabávat někam do země a výsledkem je Čína plná uhelných elektráren, aby měla levný provoz továren a Evropa plně závislá Číně, protože horuje pro něco co si ani neumí vyrobit.

Fakt parádní důsledek GD.

A že ty větrný elektrárny zahrabávaný do země znehodnocují půdy, to je taky každému fuk. Hlavně že se Němci bijou v prsa, že se zbavili jádra.

Jo a doporučuj se podívat třeba jak se v Indii vyrábějí cihly s tím, že je to druhý největší výrobce na světě, obří hromady vytápěné pneumatikama, na nějaký GD tam taky každý kašle

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.