Já to vrátím trošku k autům: Jak dlouho že se čekalo v pořadníku na auto? Já to nevím, když mě začla koupě auta zajímat, cca 78 - 80, tak už pořadníky nebyly.
Ale právě jsem se dozvěděla - z televize Ćt 1 - žádné dezinfo, že v Č. Budějovicích se čeká na oční vyšetření 5-8 let. Za tu dobu neklidně oslepnete.
Teď je všechno dobře a dřív bylo všechno špatně.😀 To nevíte? Jinak auta být musela, protože v HK byla Formánkova ulice vždy plná aut a já mám dodnes Š 1203 válník o rok starší než jsem já.😀
Tak to mám štěstí, moje očařka má lhůtu cca 4 měsíce. A je mladší než já, tak snad nějakou dobu vydrží. A je to v ČB.
Jo, to tam taky povídali, kdo má štěstí a má svého očaře, je na tom líp. Ale očař není praktik, začnete ho shánět, když se dostaví problém. V Krumlově, podle toho pořadu, odchází Dr. do důchodu a “ v luftě” zůstane 15 OOO pacošů.
Dovedu si tu hrůzu představit. Jó, to v emerice …👍
V Americe chodíme k lékaři s bambitkou místo kartiček VZP.😀 Vezmou vás hned a o zdraví a život jde i doktorovi. Víc se snaží.😀 Samozřejmě jen vtipkuji, ale třeba jak mi v ČR zubař zdárně “likvidoval” zub, tak jsem ráno šel k zubnímu ve městě a odpoledne vyřešeno.🙂
Nejsou zubaři, očaři, pediatři… Nejsou ani učitelé. Nevím, co je špatně. Když lékařské a pedagogické fakulty chrlí každý rok nové absolventy.
Problém vidím v tom, že ani doktorům se nechce dělat (některým se omlouvám, třeba můj praktik je hodně pracovitý), absolvují náročné studium a pak by měli chodit do práce? Každý den? Když kdejaký nedostudovaný jouda dělá doma z postele? 3 dny - třeba? Koukněte se na ordinační hodiny odborných lékařů.
Hilšer před volbami vytáhl nákres: Rizikové vlivy na Českou televizi. Radí mu psychiatra „Drahoš se objeví, jen když někam kandiduje“. Josef Svoboda chce být skutečným senátorem -
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 27.09.2024, 12:38:18
Vůbec nechápu, jak lze toto porovnávat…
Vždyť přece záleží na protokolu. MRI páteře mívám extrémně dlouhý protokol - přes hodinu určitě, navíc s kontrastem. MRI břicha, pokud jdu bez kontrastu, tak se vejdu do 40 minut. To by mě zajímala ta metodika toho vyhodnocení. Chodím na Žluťák, jsou tam onko pacienti, takže předpokládám, že právě mívají podrobnější protokoly. No a kdykoli potřebuju, tak termín tam seženu i do dvou dnů, v průměru možná do pěti dnů. Obvykle jdu o víkendu.