Já se nejvíc budu smát, jestli tedy vymyslí něco jako digitální měnu, až přijde jedna větší sluneční erupce a všechny ty hejblátka a vymyšlenosti se prostě zastaví. A šlus.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 09.08.2024, 15:17:27
Digitální měna už je nejen vymyšlená, ale už víceméně připravená, jako jo, prej od roku 25 bude dobrovolná a zdarma a můžeme se sázet, jak dlouho. Že lokální měny nezůstanou za eurem dlouho pozadu, to je jasný, to lákadlo je tak velký, že tomu žádná vláda neodolá.
Podld mého už je “only” digitální platba a měna minulostí. Situace se značně změnila a svět také. Splaskává i bublina kolem IT, akcie se propadají a politická reprezentace prohlubuje zmatek a nejistotu.
Odpověď na příspěvek uživatele N z 09.08.2024, 21:10:38
A čím se bude platit? Já třeba pořád platím cash… Onehdá jen narazila na online objednávce kina. A “sranda” byla, že mi to teda zaplatila kamarádka, poslala kód, já přijdu do Cinema City a u kasy “číslo transakce nerozpoznáno”. Zkoušela jsem to asi 3x, když jsem si všimla, že poblíž postává víc lidí a všichni, že mají stejný problém. Kasy s prodavači zrušeny, takže teď Babo, raď! Ti ostatní se jevili, že moc nemají vyřídilku, tak jsem šla v čele průvodu😀, postupně za 3 lidmi a prý, že teda musíme vystát frontu u baru. Ta byla asi kilometrová, takže jsem sdělila, že ji rozhodně vystát nezvládnu…a až pak se ledy hnuly. Prostě jim tam ten systém online objednávek celej spadl. Možná i proto jsem pořád takovej konzervativec.😄
A čím se bude platit? Já třeba pořád platím cash… Onehdá jen narazila na online objednávce kina. A “sranda” byla, že mi to teda zaplatila kamarádka, poslala kód, já přijdu do Cinema City a u kasy “číslo transakce nerozpoznáno”. Zkoušela jsem to asi 3x, když jsem si všimla, že poblíž postává víc lidí a všichni, že mají stejný problém. Kasy s prodavači zrušeny, takže teď Babo, raď! Ti ostatní se jevili, že moc nemají vyřídilku, tak jsem šla v čele průvodu😀, postupně za 3 lidmi a prý, že teda musíme vystát frontu u baru. Ta byla asi kilometrová, takže jsem sdělila, že ji rozhodně vystát nezvládnu…a až pak se ledy hnuly. Prostě jim tam ten systém online objednávek celej spadl. Možná i proto jsem pořád takovej konzervativec.😄
Já taky platím v hotovosti a nic mi nechybí.🙂 Čím se bude platit v budoucnu? Tak určitě ne “digitálně” v bipolárním světě který se utváří. Není to dostatečně robustní a bezpečná technologie ohledně “války” v kyberprostoru, která bude zuřit mezi rozdělenými stranami světa. A do toho ještě globální katastrofy se stále většími následky. Já bych to bral jen jako jednu epizodu lidstva, ale nyní už začíná jiná. Výhodu vždy mají ti, co to pochopí dřív než ostatní. A nebo mají informace.
Podle mě ta komunita dneska už žádné reálné problémy nemá. Pochybuju, že by je někdo diskriminoval v práci, ve škole, v obchodě a nebo nějak vůbec na veřejnosti.
Daleko větší reálné problémy mají třeba vozíčkáři, protože ta bezbariérovost všude je pořád ještě utopie a taky nemají potřebu to pořád každýmu cpát pod nos.
A osobně si myslím, že kdyby ta slavná komunita sklapla a prostě normálně si žila, tak na tom budou daleko líp, takhle si jen škodí.
Ale nebinarni vozickari problemy nemaji. Je proste treba vedet, jak se prezentovat.
Někde kolem mě běžela informace, že citlivá data z českých E-OP se objevila v databázi v Holandsku. Jestli je to pravda nevím, mě se to netýká, já mám občanku v mobilu přidělanou gumičkou- vlastně tedy k mobilu.
Zase na druhou stranu je to pro některé “feminy” bláznivé důkaz, že v určitých disciplínách nelze mužům konkurovat. Fakt jsem pár takových v životě potkal a ty musí člověk nechat být. Odsouhlasíte jí co potřebuje slyšet a jdeme dál. Snad se jednou o svém omylu nepřesvědčí šeredným způsobem.😐