JanaJanaJanaJana: Jo, máte pravdu Assil, koukejte, já dělám mimo jiné posledních 7 let dotace, především pro státní a veřejné instituce. Setkala jsem si i s veřejnými zakázkami, jejichž realizace byla dotovaná, na nejrůznější webová rozhraní a digitalizace. Viděla jsem zadávání, průběh VZ a následnou realizaci a spuštění provozu.
Jako to vidět nechcete, to je k pláči, úměrěn tomu, kolik lidí se na tom zaměstná a kolik se za to vyhodí peněz.
Dělala jsem ve státní správě a teď pro státní správu. Ten vývoj je tristní, za Babiše to šlo totálně do kopru , ale ještě se to nějak dalo, ale teď ej to megamasakr. Stačí vzít jako jeden příklad za všechny ten nový stavební zákon a jeho aplikaci. Vššechno platný od 1.7.2024. Má se mimo jiné podávat všechno přes webové rozhraní, kde bude vidět historie hodnocení a kde to zrovna leží. Úplně triviální věc. Myslíte, že na to už někdo hrábnul? Myslíte, že probíhá školení úředníků? Ani zbla, a to na to peníze jsou. Ale už se tím všichni musí řídit povinně od prázdnin 😀
Takhle-já nežehrám. Mám moc hezkej život, ale to si tak nějak buduju odspoda. Ale nedivím se, že lidi nadávají, ten progres prostě není, jakoež fakt žádný.
Tohle se neděje jen ve státní správě, ale i v soukromých firmách. Vytrácí se profesionalita, lidem se nechce.