Aktuálně: 3 737 inzerátů211 927 diskuzních příspěvků18 273 uživatelů

Politika...

Buggyra
Buggyra 10.05.2024, 10:47:33 xxx.xxx.198.226
orionka-2:

To je asi jako tvrdit, že Balu má na rukou krev z divokého odsunu Němců z Brna. Je přece taky z Brna.

A teď hajte mé právo ! Ono právo lhát……jaksi není právo !  Vy vidíte ve výrazu “fuj” právo, já v něm vidím napadení člověka pro jeho přesvědčení. Mám na to právo ?

Pletete si pojmy. “Fuj” zde nemůže být lež, protože je to vyjádření názoru řečníka na konání nebo smýšlení osloveného. Pokud řečník skutečně je názoru, že projev osloveného je “fuj”, pak je řečníkovo vyjádření plně v souladu se skutečností. Tj. skutečností jest, že řečníkovi se nelíbí projev osloveného. Toť vše.

K myšlenkám Balu ohledně návaznosti páchání zla komunisty k současné komunistické straně se nevyjadřuji, pouze k tomu, že pokud se mi nelíbí něčí názor, i kdyby to byl názor, že Země je kulatá, mám právo demokraticky říci, že tento názor se mi nelíbí, a to do značné míry jakýmikoli verbálními prostředky.

O morální hodnotě vyjadřování s vykřičníky a výkřiky “fuj” opět nediskutuji.

No samozřejmě chápu, že vás to trápí. Tak zkusme přepsat do jiných slov, stejné vyjádření, třeba to pro vás bude stravitelnější, snad se Balu neurazí: Pod taktovkou poradců z Kremlu komunističtí soudci posílali nevinné lidi na desetiletí do těžkých žalářů nebo na smrt. A vy jste komunistka i když víte, jaká zvěrstva tu páchali? To se mi nelíbí. Škoda, že se nad tím více nezamyslíte. - lepší?

Aneb, jsme jen lidé a emoce s námi cloumají 🙂 Zkusme se na diskusi obecně trochu od těch emocí v našich projevech oprostit, z jedné i z druhé strany. Vždyť si jen povídáme 🙂

Orionka (neregistrovaný) 10.05.2024, 12:06:00 xxx.xxx.64.54

Zase v 1. větě máte pravdu jen částečně. To je oblíbená česká berlička. Pod taktovkou Kremlu, pod taktovkou Bruselu….ono se to tak hezky zjednoduší. 

Hlavním činitelem doby byl strach. A boj o pozice, chcete-li koryta. Báli se jeden druhého a vítězil větší padouch. A toho, co si o sobě myslel, že je padouch největší, taky nakonec popravili ( Reicin ). Hlavně se báli těch statečných. Proto procesy s letci a nakonec i pronásledování gen. Svobody. Jenže popravit hrdinu SSSR přece jen nebylo jen tak. Ale odsoudit komunisty-všechny, je klasické uplatnění kolektivní viny, v některém případě až do 3. generace.

A dnes? Do budoucna buďme rádi, že máme zrušený trest smrti.

Orionka (neregistrovaný) 10.05.2024, 12:10:12 xxx.xxx.64.54

Jen ještě dodám, že je jednoduché plivat. Ač se s Leithian často neshodnou, její přihlášeni se “k víře” považuji za statečné. Sice ji nepopravíte, ale ostrakizovat ji budete - účastnice diskuze, ne Buggyra osobně.

balu
balu 10.05.2024, 13:23:08 xxx.xxx.152.98
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 10.05.2024, 12:06:00

Zase v 1. větě máte pravdu jen částečně. To je oblíbená česká berlička. Pod taktovkou Kremlu, pod taktovkou Bruselu….ono se to tak hezky zjednoduší.

Jenže v případě Kremlu to není žádná oblíbená berlička, ale holý a obecně známý fakt. Sovětští poradci tady působili, nezřídka vyslýchali, tedy mučili vězně, a jak účinně pomocí mučení vynutit přiznání s vykonstruovaným obviněním učili české vyšetřovatele.

Leithian
Leithian 10.05.2024, 13:29:53 xxx.xxx.13.198
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 10.05.2024, 13:23:08

Ano ano a ja se na tom podilela a moje rodina taky a do kriminalu se mnou😅🤣

Buggyra
Buggyra 10.05.2024, 13:30:37 xxx.xxx.198.226
Leithian:

Ano ano a ja se na tom podilela a moje rodina taky a do kriminalu se mnou😅🤣

I s hadama! 😄

balu
balu 10.05.2024, 13:44:32 xxx.xxx.152.98
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 10.05.2024, 13:29:53

Chápu, že nechápete. Komunistická ideologie je jen jedna. Stejná v padesátých letech jako dnes. Ve jménu této ideologie byli popravováni a mučeni lidé, kteří se provinili jen tím, že chtěli žít ve svobodě a demokracii a nebo vůbec ničím. Vám to nevadí, cítíte se v KSČM dobře a dál to asi nemá cenu rozebírat. 

N (neregistrovaný) 10.05.2024, 14:28:06 xxx.xxx.242.38
balu:

Chápu, že nechápete. Komunistická ideologie je jen jedna. Stejná v padesátých letech jako dnes. Ve jménu této ideologie byli popravováni a mučeni lidé, kteří se provinili jen tím, že chtěli žít ve svobodě a demokracii a nebo vůbec ničím. Vám to nevadí, cítíte se v KSČM dobře a dál to asi nemá cenu rozebírat. 

A církev zakázat taky. Tolik lidí ve jménu té ideologie zemřelo a kolik nevinných.😄 A vůbec zakázat všechny a všechno. Kdo jest bez viny nechť hodí kamenem..

orionka-2
orionka-2 10.05.2024, 15:36:33 xxx.xxx.64.54

Není dobře zaměňovat ideu s ideologií. Komunistická strana ve Francii byla založena v roce 1920. Ve Francii nikdy ( aspoň o nich nevím ) žádné procesy a popravy v režii KS neproběhly. 

Když idea přeroste v ideologii, je to vždycky nebezpečné. “Wir schaffen das” - opravdu to Evropa zvládá ? Dalším příkladem je Green Deal. Ideologie, která byla vystavěna na prohlášeních nemocné holčičky. 

orionka-2
orionka-2 10.05.2024, 15:44:13 xxx.xxx.64.54
N:

A církev zakázat taky. Tolik lidí ve jménu té ideologie zemřelo a kolik nevinných.😄 A vůbec zakázat všechny a všechno. Kdo jest bez viny nechť hodí kamenem..

Na náboženství jsem zapomněla : nejnebezpečnější ideologie na světě. Tu ve jménu Krista, jindy Alláha. A nejhorší, když se ti Kristovi “následníci” řežou mezi sebou. Věří v jednoho boha, jednoho Krista a přitom se vraždí ? Tak podle modelu “zakážeme KS”, bychom zakázali církve ? A přitom desatero atd. můžeme podepsat všichni. Miluj bližního svého, jako sebe sama….Kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem…..Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb……

Ph (neregistrovaný) 10.05.2024, 16:15:07 xxx.xxx.88.95
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 09.05.2024, 23:04:59

Odchod z ČSLA 

Záhy však byl vedením letectva program výcviku vojenských pilotek zastaven a Báčová byla stažena z aktivních letů, podle vzpomínek Báčové mj. proto, že odmítala účast na ideologických propagačních besedách a chtěla raději aktivně létat. Armádu opustila v roce 1958.[8] Usadili se s manželem v Praze. Není známo, že by se posléze nadále věnovala létání.

N (neregistrovaný) 10.05.2024, 16:45:11 xxx.xxx.242.38
orionka-2:

Na náboženství jsem zapomněla : nejnebezpečnější ideologie na světě. Tu ve jménu Krista, jindy Alláha. A nejhorší, když se ti Kristovi “následníci” řežou mezi sebou. Věří v jednoho boha, jednoho Krista a přitom se vraždí ? Tak podle modelu “zakážeme KS”, bychom zakázali církve ? A přitom desatero atd. můžeme podepsat všichni. Miluj bližního svého, jako sebe sama….Kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem…..Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb……

A kde se vlasně vzali komunisté? Neinspiroval se K. Marx náhodou v Paříži? Ha, původcem jsou Francouzi a měla by se tudíž zakázat Francie. A co Německo nebo Rakousko dokonce. Kde se zrodil nacismus? Zakázat a okamžitě.😀 USA a původní obyvatelstvo raději vynechám, protože to bych musel zakázat i sebe.😀 Jenže vím, že nikdo není bez viny a proto jsem velmi opatrný ve výkřicích kdo koho může zakazovat.

Anonymní (neregistrovaný) 10.05.2024, 17:29:06 xxx.xxx.29.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 10.05.2024, 16:45:11

Nikdo není bez viny je nejčastější obhajoba lumpů, kolaborantů a udavačů. Naopak ne všichni jsou vini a každý má nést odpovědnost za vlastní vinu. Pro výstrahu budoucím. Tady spravedlnost těžce kulhá 

Leithian
Leithian 10.05.2024, 17:37:52 xxx.xxx.29.237
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.05.2024, 16:15:07

A? Ale to neni moje babička 😁😅

orionka-2
orionka-2 10.05.2024, 18:05:27 xxx.xxx.64.54
N:

A kde se vlasně vzali komunisté? Neinspiroval se K. Marx náhodou v Paříži? Ha, původcem jsou Francouzi a měla by se tudíž zakázat Francie. A co Německo nebo Rakousko dokonce. Kde se zrodil nacismus? Zakázat a okamžitě.😀 USA a původní obyvatelstvo raději vynechám, protože to bych musel zakázat i sebe.😀 Jenže vím, že nikdo není bez viny a proto jsem velmi opatrný ve výkřicích kdo koho může zakazovat.

https://www.google.cz/books/edition/Komunisticky_manifest/5YbP-S1BoBUC?hl=cs&gbpv=1&pg=PA1&printsec=frontcover

Však si to přečtěte. Inspirací byli pravděpodobně Pařížští komunardi. Většina lidí to zná dost povrchně. O Marxově Kapitálu nemluvě. 

orionka-2
orionka-2 10.05.2024, 18:10:20 xxx.xxx.64.54
Anonymní:

Nikdo není bez viny je nejčastější obhajoba lumpů, kolaborantů a udavačů. Naopak ne všichni jsou vini a každý má nést odpovědnost za vlastní vinu. Pro výstrahu budoucím. Tady spravedlnost těžce kulhá 

Jenže to stejně většinou odnesou ti malí nebožáci a ti velcí zlotřilci už si to dovedou zařídit. Tady snad ( píšu snad! ) byli komunisti v tom jednom případě spravedliví - nakonec si čert vzal - rozuměj popravili - i zloducha Reicina. Jestli si takhle představujete vinu a spravedlnost.

orionka-2
orionka-2 10.05.2024, 18:14:35 xxx.xxx.64.54
orionka-2:

Jenže to stejně většinou odnesou ti malí nebožáci a ti velcí zlotřilci už si to dovedou zařídit. Tady snad ( píšu snad! ) byli komunisti v tom jednom případě spravedliví - nakonec si čert vzal - rozuměj popravili - i zloducha Reicina. Jestli si takhle představujete vinu a spravedlnost.

A když poskočím o pár let dopředu : Kdo bude potrestán za zničené dva roky života paní učitelky Bednářové? Když se přestaneme hrabat v komunistech a podíváme se do dneška. ( a kdo narovná to pokřivené vidění světa dětí, které ji udaly )

megi-the-pes
megi-the-pes 10.05.2024, 18:54:35 xxx.xxx.124.252
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 10.05.2024, 18:38:13

Dobré ráno.

první československá stíhací pilotka a zároveň první pilotka proudového letounu v Československu po absolvování výcviku v letech 1952 až 1956 = nadporučice Eleonora Báčová-Kellerová

leithian napsala: Babicka i děda sloužili vlasti jako piloti. Ona jako první žena na stíhačkách.

E.B.-K. nebyla komunistka, presneji popsala ph.

Božena Laglerová = první pilotka u nás vůbec, ale to este stihacky nebyly... Taky ne komunistka.

Vojtíková-Janků = KSČ

“Eleonora Báčová (na Mig-15) a Stanislava Vojtíková byly jediné dvě pilotky vojenského proudového letounu až do roku 2002

JEJDA.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.