Odpověď na příspěvek uživatele assil z 26.04.2024, 12:05:03
Je to tak. Jenže z mého pohledu je přesně tato snaha důvod proč se o děti obávat. Mláďata obecně jsou důvěřivá, lehce manipulovatelná a mohou být chytrá jak chtějí sofistikované manipulaci podlehnou.
Ano, v tomto s Vámi plně souhlasím. Bohužel to tak opravdu je.
Jenže EU si přeje víc vzdělaných, alespoň na papíře a tak plníme “normu”. 😄 Kvalita není důležitá.. Ono je to asi trend ve všem. Hlavně rychle a hodně a je skoro jedno, že úplně blbě..
Zase…jsou horší studijní obory. Politologií a pod. počínaje. Když si představíte, že kůže je orgán důležitý jako každý jiný, tak je i důležité, co vám na něj patlají. A v souvislosti s tím, že objednací lhůty na kožní jsou i 4 měsíce……
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 27.04.2024, 06:59:59
Ano, jsou i horší obory. Přesto si nemyslím, že by kosmetička měla mít VŠ. Kdyby se zavedly opravdu dobré a důkladné kurzy s nějakou zakončovací zkouškou, třeba jako nadstavbové, tak OK.
Já jsem i proti těm dentálním hygienistkám, abychom je my učili. Naznačovala jsem, že jejich sylaby nechápu. Ony třeba mají umět celou farmakologii - komplet!!! Nechápu! Jsou to holky, které nesmí ani aplikovat lokální anestetika, resp. jen povrchově. Čistí zuby, odstraňují kámen, dělají edukaci pacienta. Když už mají mít tedy bakaláře, tak výuka by měla být osekaná. Ale to je asi problém školy - že jim zakreditovala program s tak nabitým sylabem.
Ano, jsou i horší obory. Přesto si nemyslím, že by kosmetička měla mít VŠ. Kdyby se zavedly opravdu dobré a důkladné kurzy s nějakou zakončovací zkouškou, třeba jako nadstavbové, tak OK.
Já jsem i proti těm dentálním hygienistkám, abychom je my učili. Naznačovala jsem, že jejich sylaby nechápu. Ony třeba mají umět celou farmakologii - komplet!!! Nechápu! Jsou to holky, které nesmí ani aplikovat lokální anestetika, resp. jen povrchově. Čistí zuby, odstraňují kámen, dělají edukaci pacienta. Když už mají mít tedy bakaláře, tak výuka by měla být osekaná. Ale to je asi problém školy - že jim zakreditovala program s tak nabitým sylabem.
A když kosmetička, proč ne holič,zedník,pekař,řezník...? 😀 Snad se neprostudují rovnou do důchodu.😀 A kolik bude stát rohlík od vysokoškolsky vzdělaného pekaře? 😀 Bude vůbec chtít ještě toho pekaře dělat? Nebude lepší si jít dřepnout někam na úřad či třeba do muzea? 😀 Fíkovnice tohle nedopadne dobře a východ vyhraje na plné čáře.😐 Stáváme se nekonkureceschopnými a ještě to podporujeme takovými nesmysli. Produkce mizerná, ale o blby s vysokou co počítají přes “pí” kubaturu nebude nouze.😐