Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 26.03.2024, 16:29:11
Orionko-2, myslím, že vidíte co není a nevidíte co by mohlo být.
OK, nevěříte, že chce Rusko pod vedením Putina a jeho kliky časem, postupně, rozšířit svůj vliv na státy, které ovládal SSSR. Nevěříte, že Ukrajinou to neskončí. Věříte Rusku a já vůbec netuším, z čeho vaše víra pramení. Jako byste nežila v Československu před rokem 1989, jako byste neznala dějiny, historii. Spatřujete zlo na “západě”, v Německu a USA. Je to vaše přesvědčení, váš názor a já vám ho brát nehodlám. Je mi jedno, co si myslíte. Ale nevěřte všemu co se píše. Většinu vašich odkazů vůbec neotevírám. U odkazu, na který jsem reagovala, jsem udělala výjimku.
Opravdu nevím, co volal jaký prezident v Terezíně.
A když už jste neopomněla zmínit Brno (některé zdejší diskutérky Brno obzvlášť dráždí) - CO já s tím? Co tím chtěl básník, pardon vy, říci? Ilustrace jací byli Němci? To jste si zas někde přečetla, že? To my u nás v rodině máme svoji zkušenost.
Můj dědeček si Kounicovými kolejemi prošel, byl tam vyslýchán a mučen. Pak v Breslau, dnešní Vratislavi, a osvobození se dočkal v Zittau v Německu. Zasloužil se o to, že cca 700 politických vězňů, kteří byli vězněni v Zittau, bylo repatriováno po 13.5.1945 do vlasti. Byl tehdy jedním z hlavních vyjednavačů s americkým velitelem. S ještě jedním vězněm byl vyslán do republiky tuto repatriaci u našich představitelů zařídit. Jeli na motorce, jinak se nedalo, a v Praze, jakmile splnil svou misi, musel do nemocnice s vysokou horečkou v důsledku onemocnění tyfem. Málem to nepřežil a do Brna se vrátil až na konci května.
Víte, co dělali Rusi naším občanům? Jak hned po osvobození zatýkali lidi podle předem připravených seznamů a odváželi je do SSSR kde byli bez soudu vězněni v gulazích? Víte, co tu dělali a jak tu působili takzvaní sovětští poradci?
Má smysl si takhle poměřovat pindíky, zvlášť když ani jedna pindíka nemáme (teda můžu mluvit jen za sebe)?