Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 26.03.2024, 14:35:25
Maso nepotřebuji, jen říkám, sníst slepičí polívku je úplně něco jiného jak zeleninovou.
Pohanka, luštěniny, hodně antinutrientů, na tom bych opravdu nefungovala, nejsem na to nastavená, jsem unavená, ospalá, nemyslí mi to ani. Jako kdyby s masem jo, že jo. 😀
Ten sýr, vejce, to znamená, že prodávat se to bude, zas velkochov,
ono lidí je prý 8 miliard nebo co, to jsem dlouho nevěděla. 😀
Teď mám velký odběr vajec, totiž dva, co se rozhodli býti vegany, nejsou schopní pracovat, vypadají… no prostě začali jíst vajíčka. Ale říkali, že z obchodu by si je nekoupili.
Trápení zvířat se dá omezit, b12 v lahvičce, no.
Mně třeba stačí ryby. Akorát teda by to chtělo rybník, řeku, že jo. Utěšuju se tím, že prodejci říkají, jak ryby netrápí, nějakou tu samolepku tam daj, kdo ví, co to je.
Máme velký problém - tolik hospodářů už nemáme, abychom chovali šťastné maso. Asi nikde na světě. Zastavěli jsem to betonem a každý chce být manažer.
Vadí mi na tom to - já nebudu jíst maso často, ale USA a Austrálie mají tolik farem načerno (ani se tomu právě nedá říkat farma, je to koncentrák, jaký si běžný člověk neumí ani představit)… je dokument, který to snímá dronem, neuvěřitelné to je celé, ale skutečné. Odtamtud přišlo, že zakážeme krávy. Ale my jsme v tomto naprostí amatéři.
Spotřeba masa roste, i když veganů a vegetariánů přibývá. Obyvatel USA spotřebuje o třetinu víc masa než obyvatel Evropy.