JanoJano, vím, že to myslíte dobře, ale ten argument “lepší než děcák” je hrozný.
Proč neříct, že svazek dvou holek by měl mít stejná práva a povinnosti jako svazek kluka a holky, protože proto? Jen tak.
Proč je potřeba hledat něco strašného, jako jsou děcka v ústavu, aby se ospravedlnila adopce pro dvě holky?
Když jsou psychotesty, posudky, …ok, tak co.
Ani neplatí, že takový pár vychová dítě mnohdy lépe než holka s klukem. Proč?
Jakože mezi teplejma nejsou magoři? Vzhledem ke koncentraci dementů na Zemi a koncentraci teplech na Zemi (tomu byste nevěřili)…
Pro někoho, kdo mluvil o prověřování u adopce - tady nejde o prověřování. Jde o jedno prověřování při tom, kdy si dítě osvojí jeden z páru. A pak je další prověřování, kdy si to stejné dítě osvojí druhý z páru. Nejde to naráz. To dítě bude v několikaletém kolotoči.
Tak to radši nic než tahle blbost naprosto bezohledná k dětem.
A nikde jsem se nedověděla, esi bude společné příjmení.
Doteď to je tak, že společné není, musí se dát žádost a ta se nemusí schválit.
Je to na úředníkovi.
Stejně, jako když si chcete nechat změnit jméno na Vinetů Disneyland Apple Novák.
Dementní přiosvojení neřeší to, co je ten problém - ten druhý z páru, co ještě na dítě nemá papír, nemůže dítě ani vyzvednout ze školky.
Není jeho zákonný zástupce. Je naprosto cizí člověk. Kdyby se druhému z páru něco stalo, tento cizí člověk nemůže podepsat papír k operaci dítěte. Nemůže nic. Nakonec přijde OSPOD, dítě strčí do ústavu. Tečka.
Neměli si ho pořizovat, že jo.
Zas mě nejvíc dojal Péťa Fialů, jak se pochválil, jak narovnal práva.
To se nestydí tomuhle paskvilnímu řešení vystavit děti?
Dost se divím, že zapomněl zmínit Rusko, že už se mu schválením téhle krávoviny tolik nepodobáme. Asi mu napíšu na twytru. Ať se má čím chlubit aj zejtra.
Kdyby aspoň řekli, že to druhé osvojení bude během měsíce… když u toho prvního stejně prověřují všechny členy domácnosti.
Není to trochu na hlavu?
A to osvojení se bude týkat pouze dítěte, které už má v tom páru biologického rodiče. Tzn. dětí z děcáku se to absolutně nedotkne. Ty si budou muset brát ty normální páry.
Aha?
Takže moje odstavce 3 a 5 jsou úplně mimo. Ale kdo se v tom má vyznat.