Budou sabotovat boje?
Však všechna ta vrozená znevýhodnění stát kompenzuje, jenom toto ne, takže debata o tom je zcela na místě. A žádné dup dup v tom nevidím.
Však všechna ta vrozená znevýhodnění stát kompenzuje, jenom toto ne, takže debata o tom je zcela na místě. A žádné dup dup v tom nevidím.
Ono se vždy říkalo - vy to máte drahý, to my máme jídlo a hadry za pakatel (anglie)
- jo, ale máte nájmy, jak kdybyste byli miliardáři. Máte drahý chlast, my máme levné a nejlepší pivo, nemáte vlastní baráky, nemáte “zadarmo” doktora, …
No a my teď máme nejdražší vše. 😀 😀
A mě to štve, protože se už nemůžu hádat se ségrou. 😀
No zrovna v Anglii si kamarádka s přítelem byli z normálních platů schopní našetřit za 10 let na barák kousek za Londýnem. U nás utopie.
Pod toto bych se podepsala, ale podpora hygienických potřeb je jen kapka v moři. Na to, aby ženy přestaly doplácet na to, že jsou ženami, na sobě musíme jako společnost ještě hodně pracovat, a to nemám na mysli kvóty ve firmách, to je dle mýho příšerná blbost 😀
možná taky záleží na tom kdy, protože dnes je to utopie i pro angličany. vůbec reality se zbláznily v celém západním světě.
Koupit nemovitost (i za rozumnou hypo) se v dnešní době v Čechách ještě dá, a to nemusí jít hned o vyloučenou lokalitu. Ale člověk to musí mít dobře spočítané, musí být tak trochu skromný, snést trochu nepohodlí a hlavně mít hlavu otevřenou, že životní štěstí se dá najít i jinde než v Praze/Brně.
Ten systém nás neskutečně cyklí.
….řešila jsem to sichrhajskama a plavkovymi kalhotkami..jednou jsem ještě v nezajištěném sedla na koně a po pár metrech jízdy ji lovila na zádech, takže od té doby to dvojí jištění…
Budou sabotovat boje?
Kilian:….řešila jsem to sichrhajskama a plavkovymi kalhotkami..jednou jsem ještě v nezajištěném sedla na koně a po pár metrech jízdy ji lovila na zádech, takže od té doby to dvojí jištění…
Jj, lovení na zádech, to byla síla!!!🤣
Jinak mamka měla vychytávku - takovej pás s knoflíky. Z té síťky se udělalo ouško a zachytilo se za knoflíky u toho pásu. Jo jo, to byly časy…😀
Orionka:Proč já mám pocit, že s některými jsem nežila v jedné republice? Automatku Zn. Tatramat s kulatým okynkem jsem kupovala v r. 1980, bez známostí. A to jsem byla mezi kamarádkami a známými snad poslední. A to se daly ( možná s tou známostí ) sehnat i jiné značky. Taky menší Tatramatky plněné vrchem, které tancovaly. Ta moje prala snad 20 let.
Nečetla jsem teď diskuzi…ale na Tatramatku nedám dopustit! My měli teda s vrchním plněním, ale odhaduju, že vydržela bez poruchy asi 27 let! 😀 Ale je pravda, že při ždímání si na ni mamka sedala, ptž jinak by Tatramatka napochodovala z koupelny do předsíně! 😄
Jo a to vrchní plnění: Moje máma měla totiž podivnou fobii z okýnka na boku. 😀 Pořád říkala, že se otevře a vytopíme půl baráku. Tak až pak, když jsem žila bez mámy, tak jsem si koupila pračku s bočním plněním. Whirlpool. A mám ji už dlouho a ťukám, zatím bez závady.
Rapotačka:Budou sabotovat boje?
Toto jsem celkem sledovala…
Jsem dost rozpolcená. Vím, že jsou tu boje za uznání manželství i pro stejnopohlavní páry. Vím i, že pro změnu pohlaví v OP/a vůbec úředně je potřeba kastrace. Možná se to navenek jeví, že by to tak mělo být (ty kastrace). Ale jsme tuším poslední v Evropě (spolu s Maďarskem a snad Estonskem), kdo ještě tuto podmínku má… Je strach z nárůstu těhotných “mužů” atp. Ale co vím, v zahraničí se to děje zcela raritně. Nicméně zcela jasný postoj k tomu neumím zaujmout. A vím, že máme “ženy” s penisem…sleduji YT kanál jedné z nich. No, sleduji je asi silné slovo, ale když mám čas, tak si pustím rozhovory, které dělá.
sabotéři a dezertéři se za války střílejí. aspoň se to pročistí.
já mám názor zcela jasný. má to penis, je to samec, má to vulvu, je to samice.
jsem ochotná i uznat, že někdo to může mít v hlavě natolik špatně, že velice touží podobat se pohlaví jinému, než kterým je obdařen. v tom případě chirurgie dokáže leccos, ale nenávidíš-li své pohlaví, pak ty “špatné” pohlavní žlázy a druhotné pohlavní znaky nemůžeš chtít ponechat.
takže jsi li žena s penisem, jsi prostě muž. jsi-li těhotný muž, jsi žena.
jo a lidovce jsem volila aby buzny nedostaly děti. taková jsem zrůda konzervativní.
Hmmm, tak to já jsem fakt mírnější. Homosexuálové dle mě můžou vychovat normálně dítě, a mnohdy lépe než v heterorodině…
No a možná jsem měla dřív názory jako Vy. Ale už jsem to tu psala - moje kamarádka je přeoperovaná. Já ji znám už jako ženu (podle Vás má tedy vulvu, byť vymodelovanou, ale nemá logicky pohlavní žlázy). A muže v ní nevidím ani náhodou. Kdyby to nebylo neetické a měla bych svolení, dala bych sem její foto. Vsadím se, že by nikdo nepoznal, že byla muž. Ale zajímavé je, že ona sama je PRO kastrace. A tady tu novou vlnu aktivistek/aktivistů neuznává.
A ještě jedna věc: Občas z ní mám pocit, že myslí “po chlapsku”. Ne, že by byla mužatka, to spíš naopak. Ale je taková, ani nevím jak to popsat, prostě má jiné city než já a většina žen, které znám. Je víc odtažitá, chladná, kalkulující atd. atd. Ono se může zdát, že to nezávisí na pohlaví…ale ten mužskej mozek z ní občas vnímám.
Jo a na netu proti sobě nejvíc válčí nějaká Lenka Králová proti Jarce Broki. Válčí - myšleno právě stran nějakých práv translidí; jedna uznává něco, druhá jde názorově přímo proti ní. Zajímavé je, že obě jsou transsexuálky…
Sarah01:Přesně tak. Za minulýho režimu se mně o automatické pračce mohlo jen zdát. Jo, byla jen pod pultem, měla jsem známou v elektru, takže mít jsem ji mohla, ale neměla jsem na ni. Koupila jsem si ji až v roce 96 tuším a stála mně 15 tisíc tehdy, plat jsem v té době měla cca 5 tisíc, manžel o tisícovku víc. Dnes stojí pračka do 10 tisíc a vydělávám 5x tolik, než v roce 96.
Ali, my jsme normálka měli Tatramatku. Bez jakékoli protekce…😲
Já lidi soudím podle chování a pokud je to slušný člověk, je mi jedno jeho sexuální orientace. Klidně i děti ať vychovají, vždyť kolikrát je dítě dnes vychováváno otcem či samotnou matkou.Bohužel i v ucelených rodinách kolikrát výchvu nezvládají. V našem městě pár takových “jinak orientovaných” máme a nikdy s nimi nebyl žádný problém. Nikdy nikoho “neotravovali” a vždy se spíš snažili nepřekážet a nedávat důvod nikomu k byť jen slovnímu napadání.
Já si to myslím také. Na druhou stranu této komunitě teď teda prokázal medvědí službu Bendig s tím fingovaným posypáním moukou! Nechápu!!!👎
ale tak jak to má někdo doma, do toho mi celkem nic není a nevidím v tom sebemenší důvod k jakékoliv agresi. klidně ať se i spojí před státními úřady, registrované partnerství existuje dlouhá leta. vlastně nevidím důvod proč cokoliv měnit.
Tak v tom jsme zajedno. Také myslím, že postačuje registrované partnerství. Jen nemám ujasněný názor na ty povinné kastrace před úřední změnou pohlaví. Myslím, že se fakt nikde nekoná boom těhotných mužů.