Aktuálně: 3 817 inzerátů208 337 diskuzních příspěvků18 228 uživatelů

Politika...

Buggyra
Buggyra 14.06.2023, 12:20:37 xxx.xxx.198.226

orionka:

Věřte tomu, že v situaci hotelového pokoje si zrovna taková holčina řekne, že nebude dělat povyk, protože "co by tomu řekli lidi". Pro vás nepředstavitelné, pro některé lidi je ten společenský tlak a potenciální "ostuda" tak svazující, že v té chvíli východisko nevidí. To je asi jako je pro spoustu lidí nepředstavitelné, že by někdo poslal peníze na inzerát z bazoše za psa, který v JAR čeká na letišti na odeslání k novému majiteli.

Ony opravdu existují ženy, které "potřebují jednou za týden dostat ( jak to napsat ? ) nařezáno", aby byly spokojené a nemyslely si, že je chlap srab. 

Ano, jistě existují. Na základě jejich případu ovšem nejde zevšeobecňovat, právě proto, že, jak říkáte, to "není normální". Normální je násilí ani netrpět ani nepředvádět. Jsme společenský druh, kde je násilí pro přežití druhu nesmysl, proto je v našich sociálních skupinách nežádoucí. Proto jsme si vytvořili společenský systém založený na nenásilí, je to zakotvené ve všech náboženstvích a kulturách (nenásilí uvnitř komunity). (<- tolik k chvd Darwinovi - ne, fakt jsme se nevyvinuli jako násilný druh...)

Mnohem účinější ( podle mě ) je, jak se mají chovat, když si myslí, že je něco v nepořádku. 

Jasně, za prvé je ovšem třeba jim vysvětlit, KDY je něco v nepořádku. Aby umělo to dítě tu situaci identifikovat. Některé děti totiž mají hranice vnímání nenormálně posunuté, stejně jako zmíněné ženy (výchova, prostředí, příklady...). A pokud je šance, že se tyto skutečnosti nedozvědí v domácnosti, měly by se je dozvědět ve vzdělávací instituci. No a pak, když už je jim jasné, kdy je to "špatně", lze jim vysvětlit, jak se v takové situaci zachovat. Pokud k zneužívání dochází v rodině (podstatná část případů), dítě to považuje za normální a nebo nutné zlo, tak kde se má dozvědět, že je to špatně? Výchova je jedna věc, ale když nastane tahle situace, výchova nepomůže. Společnost se nemůže spoléhat JEN na výchovu. "Podle statistik Dětského krizového centra 63 % dětí zneužito někým z rodiny, dalších 23 % pak někým, koho dítě zná. Jen zlomek dětí (cca 13 %) zneužil někdo neznámý. " Mýtus o pedofilech zneužívajících děti opět rezonuje internetem - E-Bezpečí (e-bezpeci.cz) Společnost musí podporovat u lidí ochotu takové činy hlásit a společnost takové činy musí trestat. Příprava těch lidí na takovou situaci je jedna věc, reakce společnosti na takový (i nedokonaný) skutek je věc druhá.

A samozřejmě prevence takových situací je věc třetí. Jak jste se tu o tom rozhovořily. Jenže bohužel pokud zneužívá dítě nebo dospělého někdo v rámci rodiny, co je takovému člověku platná poučka o tom, že nemá sám chodit parkem večer domů....

Dnes mají sociální sítě, samou sexuální výchovu, mobilní telefony a nevědí si rady? A neumí odejít, když nechtějí ? 

Neumějí, věřte tomu. Asi jako něco jiného je jezdit na dopravním hřišti a něco jiného je motat se v pražském provozu. Okolnosti té situace jsou různé, autorita druhé osoby (trenéra) nebo vliv a společenské postavení (politik) nebo jiné faktory mohou mít na psychiku netušený vliv - tím spíše třeba u méně vyrovnaného člověka (a že jich je, v každé třídě máte "to tiché dítě v rohu" x "to dítě, co se pořád předvádí a dělá šaška"). Už i jen to, že se dotyčný zneužitý ocitne bez nějaké části oblečení nebo bez zavazadla, je natolik silná psychologická bariéra, že nemusí být schopen přivolat si pomoc a nebo sám ze situace odejít. A takový zneužívač si umí "svého člověka" dobře vybrat. Chápu, že nechápete. Já zase nechápu, jak může někdo naletět na bohatého zamilovaného amerického vojáka, který nemá peníze na letenku ze základny na východě. A to jsou toho média plná.

Buggyra
Buggyra 14.06.2023, 12:24:37 xxx.xxx.198.226

Anonym:

"Jen ta dnešní nová vlna feminismu prostě počítá jen s popotahováním chlapů....a už nemyslí na to, aby se holky nebály se samy o sebe starat. "

Tahle vlna počítá s popotahováním chlapů ex post. Prostě "něco jsi udělal - máš být potrestán". Nic víc, nic míň. Já doufám, že ty přednášky na školách nejsou koncipované "až vás znásilní, jděte tam a tam", ale "toto je znásilnění, aby k tomu nedošlo, dělejte toto a toto - ale kdyby se to náhodou stalo, jděte pak tam a tam".

Buggyra
Buggyra 14.06.2023, 12:28:47 xxx.xxx.198.226
Rapotačka:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/znasilneni-soud-penezity-trest-sexualni-trestny-cin_2306091946_afo?fbclid=IwAR2NPo0dthK6JDeXA7egrd-I3T8VojHcVCNTz5tjQgBsCRaekR2CL3Ru1ZM

Ne, fakt, až budu chtít do vězení na dovču, tak odstřelím pár lidí, protože pak budu mít fakt dovču. Kdybych defraudovala peníze na přepážce, tak mě zavřou až zčernám, ale když zahrabu v lese souseda, tak budu na ročním pobytu za státní útratu... to je ďábelský...

Esi vono to znásilnění nakonec nebude LEVNĚJŠÍ, než si najmout lehkou děvu!

Buggyra
Buggyra 14.06.2023, 12:35:51 xxx.xxx.198.226

I když, teď když nad tím tak přemýšlím, třeba to není míněno jako samostatný peněžitý trest bez dalšího. Třeba to bude peněžitý trest ještě nad rámec běžného potrestání, takže šoupneme ho do vězení, a ještě mu uložíme zaplatit tolik a tolik, z čehož odškodníme dotčeného člověka. Tahle varianta by jako špatná nebyla. 

Jen teda... aby ten peněžitý trest nebyl jen příjmem státní pokladny, ale aby z něj fakt byla odškodněná ta osoba... To je bohužel věc druhá, a když to páni nahoře naplánují blbě (nebo účelově), tak to bude opět komedie.

Zrzavci
Zrzavci 14.06.2023, 12:47:57 xxx.xxx.226.6

Ještě k tomu Ferimu - já o tom opravdu nic nevím, jen jak tu psala Balu, že to bylo jeden na jednoho někde v hotelovým pokoji...........to ale přijde dospělý ženský normální jít s neznámým chlapem na pokoj, bez toho, abych zauvažovala, že to může vzít sakra blbej švuňk- pokud s tím co může nastat nesouhlasím teda . Kde je nějaká brzda? Já ty ženy-pokud se to opravdu stalo - neobviňuju, že si za to můžou sami, to vůbec, ale naprosto to nechápu. Nejde mi to pochopit, jak ty ženy uvažují. Tohle je přece něco jinýho, než autoria v blízkosti, která zneužije svýho vlivu a kterýmu se špatně člověk může stavět. 

assil
assil 14.06.2023, 12:49:12 xxx.xxx.121.3
Buggyra:

I když, teď když nad tím tak přemýšlím, třeba to není míněno jako samostatný peněžitý trest bez dalšího. Třeba to bude peněžitý trest ještě nad rámec běžného potrestání, takže šoupneme ho do vězení, a ještě mu uložíme zaplatit tolik a tolik, z čehož odškodníme dotčeného člověka. Tahle varianta by jako špatná nebyla. 

Jen teda... aby ten peněžitý trest nebyl jen příjmem státní pokladny, ale aby z něj fakt byla odškodněná ta osoba... To je bohužel věc druhá, a když to páni nahoře naplánují blbě (nebo účelově), tak to bude opět komedie.

Bohužel co jsem četla jinde, je to míněno jako samostatný trest s argumentem, že jsou přeplněný věznice. Prostě obchod s bílým masem pod taktovkou státu. Stejně jako to, že znásilnění bude vždy jen u dítětě pod 5 let, takže šestiletý v klídku.

Zrzavci
Zrzavci 14.06.2023, 12:50:13 xxx.xxx.226.6
assil:

Bohužel co jsem četla jinde, je to míněno jako samostatný trest s argumentem, že jsou přeplněný věznice. Prostě obchod s bílým masem pod taktovkou státu. Stejně jako to, že znásilnění bude vždy jen u dítětě pod 5 let, takže šestiletý v klídku.

nene- že ne?

aha, tak jojo , to  je hrozný. 

A uvědomujou si ti zákonodárci, že když to hovado nebude pracovat, tak jako nic? Bože kde to žiju?

Zrzavci
Zrzavci 14.06.2023, 12:54:32 xxx.xxx.226.6

Sarah - jo, já už jsem to našla a je mi z toho špatně od žaludku.

edit - kdybych byla oběť jsou mi nějaký prachy u zadnice, chtěla bych toho šmejda vidět trpět.A hodně dlouho.

balu
balu 14.06.2023, 12:57:43 xxx.xxx.72.176
Zrzavci:

Ještě k tomu Ferimu - já o tom opravdu nic nevím, jen jak tu psala Balu, že to bylo jeden na jednoho někde v hotelovým pokoji...........to ale přijde dospělý ženský normální jít s neznámým chlapem na pokoj, bez toho, abych zauvažovala, že to může vzít sakra blbej švuňk- pokud s tím co může nastat nesouhlasím teda . Kde je nějaká brzda? Já ty ženy-pokud se to opravdu stalo - neobviňuju, že si za to můžou sami, to vůbec, ale naprosto to nechápu. Nejde mi to pochopit, jak ty ženy uvažují. Tohle je přece něco jinýho, než autoria v blízkosti, která zneužije svýho vlivu a kterýmu se špatně člověk může stavět. 

To jsem psala obecně. Ferimu jsem k tomu nesvítila. A stejně jako vy ty ženy nechápu. 

Zrzavci
Zrzavci 14.06.2023, 13:04:10 xxx.xxx.226.6
balu:

To jsem psala obecně. Ferimu jsem k tomu nesvítila. A stejně jako vy ty ženy nechápu. 

aha, já myslela, že nějaký základ o tom víte. 

No já nejsem typ, co vidí nebezpečí za každým rohem, ale prostě jsou věci, kdy musím použít rozum, když to přenesu na ten přechod o kterém psala orionka, tak to je jako jít přes státovku se zavázanejma očima. Jako jo, může mi to vyjít a nic nepojede, ale když to tam posmaží někdo v bavoráku stovkou, tak prt a je po mě.  Znovu - neříkám, že si za to oběti mohou sami, ale nejde mi to pochopit. Je možný, že bych ale zase já neviděla nebezpečí v jiným místě. 

balu
balu 14.06.2023, 13:13:02 xxx.xxx.72.176
Zrzavci:

aha, já myslela, že nějaký základ o tom víte. 

No já nejsem typ, co vidí nebezpečí za každým rohem, ale prostě jsou věci, kdy musím použít rozum, když to přenesu na ten přechod o kterém psala orionka, tak to je jako jít přes státovku se zavázanejma očima. Jako jo, může mi to vyjít a nic nepojede, ale když to tam posmaží někdo v bavoráku stovkou, tak prt a je po mě.  Znovu - neříkám, že si za to oběti mohou sami, ale nejde mi to pochopit. Je možný, že bych ale zase já neviděla nebezpečí v jiným místě. 

Kdepak, ani to moc nesleduji.

assil
assil 14.06.2023, 14:12:25 xxx.xxx.121.3
Zrzavci:

nene- že ne?

aha, tak jojo , to  je hrozný. 

A uvědomujou si ti zákonodárci, že když to hovado nebude pracovat, tak jako nic? Bože kde to žiju?

Ano, bohatý se vyplatěj a chudým jen přibude další exekuce na to nic co mají. Oběti, trhni si nohou. Takhle my tu žijem.pleading

chvd
chvd 14.06.2023, 15:13:02 xxx.xxx.0.1
Gwaat-Hei:

Argument otázkou, zavádějící otázkou? Feri je obviněný ze zneužití nezletilé dívky a dvou žen. O případu taky moc nevím ale vy to vyloženě zlehčujete. Tvrzení proti tvrzení to bylo vždycky, co s tím?

Zadny argument otazkou. Ja se ptal, nikdo neodpovedel. Jak vite, ze to zlehcuji, kdyz asi nevite, ja to bylo. Navic to nezlehcuji, jen jsem napsal par logickych otazek k tematu, protoze text, na ktery jsem reagoval, mi nedaval  smysl. Nekoho obvinit neznamena, ze dotycny neco udelal. Dokonce ani, kdyz ho odsoudi, tak to neznamena, ze neco udelal. Co s tim? Ja s tim nic delat nebudu.

chvd
chvd 14.06.2023, 15:24:37 xxx.xxx.0.1
balu:

Když budete v bezvědomí a někdo na vás vykoná soulož, bude to sex s vaším souhlasem nebo to bude znásilnění? Pro mě znásilnění. A že jste měla sex, to snad na svém těle poznáte, když přijdete k sobě, ne...

Aha, takze vlastne, az se proberete z bezvedomi, svobodne se rozhodnete, jestli jste ten sex mela dobrovolne ci nedobrovolne. Pokud nedobrovolne, vyberete nekoho, kdo ten sex vykonal a celou tu hruzu oznamite. No jo, ale co kdyz to byl treba pes, jak to poznat?

assil
assil 14.06.2023, 15:29:46 xxx.xxx.121.3
chvd:

Aha, takze vlastne, az se proberete z bezvedomi, svobodne se rozhodnete, jestli jste ten sex mela dobrovolne ci nedobrovolne. Pokud nedobrovolne, vyberete nekoho, kdo ten sex vykonal a celou tu hruzu oznamite. No jo, ale co kdyz to byl treba pes, jak to poznat?

Testy DNA neznáte? 🙂

chvd
chvd 14.06.2023, 15:32:11 xxx.xxx.0.1
balu:

To je pravda, ale pokud je v bytě, na hotelu, žena s jední mužem, tak je to nasnadě. Jinak je to otázka dokazování a policejního vyšetřování. 

Jo a dobrej je takovej ten efekt, ze nekdy to rozhodnuti, ze to bylo nedobrovolny prijde, az se tak rozhodnou i ostatni. .... podle mne totiz a vim to i z pripadu, o kterem jsem se zminoval velmi dobre a z dalsich podobnych dobre, kdyz neco takoeho nastane(publicita), tzv. novinari zacnou byt velmi aktivni a vykonavat docela "natlak" a naopak ti, kteri byli byt pred lety realne poskozeni, pokud se nerozhodli tenkrat rovnou oznamovat, chteji mit klid i po letech. Z toho se da dovozovat, ze tahle obvinovani po letech jsou casto velmi pochybna.

Anonymní (neregistrovaný) 14.06.2023, 15:40:53 xxx.xxx.8.241

chvd: No jo, ale co kdyz to byl treba pes, jak to poznat?

Od psa to asi tak nebolí ne?

chvd
chvd 14.06.2023, 15:41:56 xxx.xxx.0.1
JanaJanaJanaJana:

Ale stejně, jak už to někdo napsal, chraňme své děti výchovou.

Naučme je se bránit, nebo apsoň eliminovat riziko. Romlouvejme s nimi o sexu otevřeně, ale úměrně věku. Vyvětlujme jim biologické pochody, jak řešit kritické situace. Tohle je nevíc, co můžete dceři dát, ne jen spoléhat na nějaké vysoké tresty a nové zákony. 

Osobně nejsem žádný puritán, ale - chodím u nás ve velkém městě a když vidím, jak od 13ti let holkám leze půlka zadku z kraťasů a přes prsa maj skorem jen proužek látky bez podprdy - kolik z nich ví, že tím mohou provokovat a kolik z nich to má v hlavě tak, že se to nosí a nic netuší? OPĚT - případným úchylům to nedává právo vopruzovat, ale kolik z těch děvčat to ví, že přitáhne daleko spolehlivěji tahle individua - a když se tak stane, že dojde k obtěžování, vědí, jak se alepsoň snažit zachovat?

Pro rejpaly - ne, nepíšu, že si za problémy mohou dívky vyzývavým oblékáním. Ale že prostě nebývají dostatečně poučené, jak na sebe dávat pozor (znám to z předešlé praxe volnočasového pedagoga).

A tady to by mělo to předcházení průšvihu začíat.

No a pak tlačit na to, by byly za znásilnění úděleny opravdy tresty jakože tresty. 

Každopádně blbý je, že tenhle trestný čin nevymizí nikdy. 

Tak obecne lidi hlavne kaslou na vychovu svych deti v nasi spolecnosti a to uplne stejne jako kaslou na vychovu svych psu. Mame se stale jak prasata v zite, totalne jsme ztratili pud sebezachovy a jsme lini, nezodpovedni a nedusledni. Projevuje se to tedy ve vsech oblastech.

Ale tenhle TC mozna vymizi logicky s tim, jak mizi fyzicky kontakt mezi lidmi v realnem svete.

Jinak pokud budeme verit evolucni teorii, prirozenemu vyberu atd ... tak i to nasili se tam da napasovat. "kvalitni" samicka prece nedostatecne "kvalitnimu" sameckovi nepodrzi .... a kdyz jo, jsou z toho mene kvalitni potomci, kteri maji mensi sanci na preziti, ba dokonce rozmnozeni se ....(mysleno celkove na prirodu, ne jen na lidi)

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.