Aktuálně: 3 400 inzerátů217 735 diskuzních příspěvků18 337 uživatelů

Politika...

Anonymní (neregistrovaný) 16.12.2023, 08:00:12 xxx:xxx.:d3bc
JanaJanaJanaJana:

Ale omluva Neverendovi. Čtu to ještě jednou a to fakt nepsal on 😀 

😈

Obrázek
balu
balu 16.12.2023, 08:16:42 xxx.xxx.152.98

Neverend - dveřmi vyhozen, oknem se vrací… Nejlepší je TO nekrmit. 

Orionka (neregistrovaný) 16.12.2023, 09:06:31 xxx.xxx.140.30

Robejšek je skvělý, má to v hlavě srovnané. Až na tu jednu maličkost: zakládání jakýchsi komun, nezávislých na státě. To zmíněné hned na začátku : občané, stát (vláda) se o vás nestará, začněte se starat sami.  Protože i ta komuna bude muset platit daně. A potom politické reprezentaci nebude vadit, že komunity po státu nic nechtějí. Nedovedu si představit, jak by to v moderní společnosti mohlo fungovat.

Rapotačka (neregistrovaný) 16.12.2023, 09:12:39 xxx:xxx.ed92:3369
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 16.12.2023, 09:06:31

Robejšek je skvělý …..

no jo, ale co ten Neverend?!😲

Anonymní (neregistrovaný) 16.12.2023, 10:36:51 xxx.xxx.158.252
balu:

Neverend - dveřmi vyhozen, oknem se vrací… Nejlepší je TO nekrmit. 

Ale no tak je milý

Quash
Quash 16.12.2023, 11:40:27 xxx.xxx.33.234
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 16.12.2023, 09:06:31

Orionko, úplně na závěr to myslím formuloval nějak tak, že lidé by měli pomáhat nevýkonnému státu dělat to, v čem selhal, co nezvládá a tím tvořit odspodu fungující systém, místo tvoření reformující opozice, kterou mezi sebe stávající “elity” nepustí.

No, jenže byrokratické odosobnění u nás nabylo obřích rozměrů a odebrání moci jednotlivce nad ním samým způsobilo, že lidé rezignovali na své postavení, protože se domnívají, že stejně nic nezmůžou. Uvědomění a následná vůle ke změně ale musí vycházet z každého jednoho a bez ohledu na mediální masírku. Pak může začít cesta změny od jednotlivce k celku. To uvědomění a vůle ke změně nepřijde jen tak, na základě jedna paní povídala, i když to povídání dává smysl. Bohužel dokud není dostatečná motivace, není čin. Tak uvědomění přichází až jako důsledek zásadních osobních prožitků. A ty prožitky teprve mají sílu dělat změny.

Anonymní (neregistrovaný) 16.12.2023, 12:03:44 xxx.xxx.231.71
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.12.2023, 10:36:51

Asi by svůj hněv lidé měli směřovat jiným směrem..Já jim energie nezdražím,já je z práce nevyhodím a firmy neodchází z ČR kvůli mně.😐 Asi se to těžko chápe,ale mám prostě strach o ČR a je snad vidno proč. Stopka podpory USA pro Ukrajinu je snad poučením,ne? Kdyby se hypoteticky Rusko opravdu hnulo,tak osobně si nejsem tak jistý jak USA zareaguje. Podle mého by se jednalo a výsledkem jednání by byla dohoda geopolitické změny. A Evropské armády? Vyčerpané zásoby a nekomplexní. Jinými slovy když hodím přes palubu jednoho spojence, tak proč ne dalšího?😐 S Ukrajinou jsem to psal zde několikrát a tento scénář mi byl jasný dřív než Rus překročil hranici. Východní Evropa se dostala do situace kdy škody a jejich platby zůstaly na ní a výhody v podobě zbrojních zakázek a dalších výhod jsou na jiném kontinentu.😐

Orionka (neregistrovaný) 16.12.2023, 12:53:44 xxx.xxx.140.30
Quash:

Orionko, úplně na závěr to myslím formuloval nějak tak, že lidé by měli pomáhat nevýkonnému státu dělat to, v čem selhal, co nezvládá a tím tvořit odspodu fungující systém, místo tvoření reformující opozice, kterou mezi sebe stávající “elity” nepustí.

No, jenže byrokratické odosobnění u nás nabylo obřích rozměrů a odebrání moci jednotlivce nad ním samým způsobilo, že lidé rezignovali na své postavení, protože se domnívají, že stejně nic nezmůžou. Uvědomění a následná vůle ke změně ale musí vycházet z každého jednoho a bez ohledu na mediální masírku. Pak může začít cesta změny od jednotlivce k celku. To uvědomění a vůle ke změně nepřijde jen tak, na základě jedna paní povídala, i když to povídání dává smysl. Bohužel dokud není dostatečná motivace, není čin. Tak uvědomění přichází až jako důsledek zásadních osobních prožitků. A ty prožitky teprve mají sílu dělat změny.

Přiznám se, že na to moje fantazie nestačí. Na státu jsme závislí v tolika směrech…..Před r. 1989 jsme vedli nekonečné diskuze, jak na tu chobotnici. Pak jsme si chvíli mysleli, že jsme nad ní vyhráli, abychom postupně zjistili, že na tom cinkání zas tak moc nezáleželo…..k tomu, jak to všechno zařídili a vyjednali, se hlásí několik lidí, pár už jich je po smrti a hlásit se nemůžou. Vlastně vyšlo najevo, že pravá nevěděla, co dělá levá….a někdy mám pocit, že to doteď nikdo nerozmotal.

Orionka (neregistrovaný) 16.12.2023, 13:03:15 xxx.xxx.140.30

Evropa by se měla přestat strašit Putinem (titulek “ Putin si jde pro vás” byl opravdu výživný a diskuze pod článkem….radši nečíst - fakt se lidi nechají vystrašit) a začít se starat o opravdové bezpečnostní riziko, kterým je invaze migrantů. Všichni už to vědí, ale jen žvaní a skutek utek.

kometa
kometa 16.12.2023, 16:18:21 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

xxx.xxx.242.38 neverending …hele a  to je hustý, oni tam vždy večer zapnou internety?!

Viz balu. Ignorovat, nereagovat. Jinak si připíše bod.

Anonymní (neregistrovaný) 16.12.2023, 16:24:25 xxx.xxx.233.10

Server E15 nedávno přinesl informaci, že studenti Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE) od příštího akademického roku nebudou psát bakalářské práce. 

Anonymní (neregistrovaný) 16.12.2023, 16:26:54 xxx.xxx.242.38
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 16.12.2023, 13:03:15

Tak dlouho se hledal nepřítel, až se našel v Putinovi. 😀 Určitě Putin chtěl vyrazit na Evropu a dále do USA s půl milionem vojáků. 😀 Kdyby to bylo opravdu v plánu, tak Ukrajinu vůbec neřešil, obešel jí a napadl Polsko společně se spojenci.V ČR by zakašlal a bylo by na řadě Německo. 😀 Musíme si uvědomit, že asi devadesát procent zbraní na světě vlastní společně USA, Rusko a Čína. Velcí kluci se nepoperou, jen zkouší kam by se dalo zajít. K ropě nikoho Putin nepustí. Vždy v konfliktech vemte  mapu nerostného bohatství a pravdu máte na stole hned. 🙂 Holt tohle lidem těžko lze vysvětlit a oni totiž od pradávna “věří”. Je fuk jestli v boha či Olafa Scholze. 😀 Boha nikdo neviděl a Olaf by zmizel taky když půjde do tuhého. 😀 Myslet na to a činit jen to nutné. Pro tak malou zemi není dobrá rétorika kterou zvolili její představitelé. 🙂 Jednota se rozpadá, dorazila únava a zevšednění konfliktu. Některé země začínají pomalu myslet na poválečné období a možná.. Bůh ví, ale můžu se vsadit o milion korun, že RF do deseti let bude opět čile obchodovat s Evropou. Ovšem vám ten obchod bude někdo zprostředkovávat a zase s pořádnou přirážkou. Jako plyn v minulosti a nejen ten. 

Anonymní (neregistrovaný) 16.12.2023, 16:29:43 xxx.xxx.233.10

Hlídat pořádně salát. A děti.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 16.12.2023, 17:50:45 xxx.xxx.51.135

Mně třeba Neverend nevadí. Má prostě jen jiný názor, to je OK. někdy to, co tvrdí, koresponduje i s tím, co u nás říká humanitní věda.

Já bych na něj byla hodná🙂 

balu
balu 16.12.2023, 18:33:46 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 16.12.2023, 17:50:45

Ale to vůbec není o jiném názoru. To je v pořádku, každý máme nějaký názor. Ale už na ifauně se ukázal jako baron Prášil a tady to korunoval mírně řečeno svým nevhodným projevem. Proto byl zablokován. Bohužel, se může přihlásit jako anonym, tak je zase zde. Asi bez zdejší komunity neumí žít.

orionka
orionka 16.12.2023, 18:47:56 xxx.xxx.64.54
balu:

Ale to vůbec není o jiném názoru. To je v pořádku, každý máme nějaký názor. Ale už na ifauně se ukázal jako baron Prášil a tady to korunoval mírně řečeno svým nevhodným projevem. Proto byl zablokován. Bohužel, se může přihlásit jako anonym, tak je zase zde. Asi bez zdejší komunity neumí žít.

Já bych navrhla, kdo chce, ať ho ignoruje. Dokud neprudí ( a přestane se přihlašovat na mě - jestli to byl on )……..prohlašuji, že nebudu bedlivě zkoumat IP, abych mu náhodou neodpověděla. Je mi celkem šumák. 

Na kočkách by Repta vyháněla Lesní ž. Lidi, co to s vámi je ?

Fikovnice
Fikovnice 16.12.2023, 19:12:37 xxx.xxx.63.94
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 16.12.2023, 18:47:56

Úplně úplně odmyslím tento web, Neverenda apod., a jen napíšu, že v reálném světě zaznamenávám, že fakt jsou lidi víc zlí než byli. Alespoň já mám ten pocit.😢

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.