- Příspěvek #128811
- Nahlásit
To co je za argument? Vzkutku zajímavý způsob myšlení, nel-li nebezpečný.
Sarah01:Nezlobte se na mě, ale zásadně kvůli komu, čemu. Já si dřív myslela, že je to jen ostravské specifikum, ale už se to asi rozšiřuje celorepublikově.
Ale jinak máte samozřejmě pravdu. Taky jsem teď nedávno byla na koncertě Iron Maiden, ale tohleto by mě nenapadlo, navíc tito chlapi nic takového jako „aftershow parties“ ani nedělají. Naštěstí. Asi vědí proč.
no vidite, mam to uplne zazite, jsem asi minutu badal, co se mi to snazite sdelit :)) kazdopadne dik ... i kdyz ja uz budu asi vzdy psat jako prase :)
Když já si nemůžu pomoct, no. Tady toto a ještě skloňování psi/psy. 😉 To se ale vás netýká.
Gwaat-Hei:Feriho případ, pravda. On těm dívkám hodil něco do pití a dělal to při jejich bezvědomí. Ale když mastnej dědek strká slušné holce prsty někam kam by neměl. To NENÍ v pořádku, trauma, hnus, ženám se láme hlas i po desítkách let. Nemá pít když se neovládá. On reálně ani není potrestaný tak, že by ho to odradilo zničit v budoucnu další život. Veřejně činné, námi placené osoby by tohle dělat neměly.
Vy jste u toho byl/a? Nebo to popsaly ty divky, co u toho byly v tom bezvedomi? Nebo to bylo public a to okoli proste prehledlo, ze to bylo proti jejich vuli? nejak tomu nerozumim.
To co je za argument? Vzkutku zajímavý způsob myšlení, nel-li nebezpečný.
Zrzavci:
A to s tím přechodem je dokonale popsaný, děti, mladý se od nějaký určitý doby chovají tak, jako kdyby žádný nebezpečí neexistovalo, byli nesmrtelní, nezranitelní a někdo nad nimi 24/24 držel ochranou ruku.
To ale fakt a zdaleka neni jen o mladejch. Proste nova doba, lepsi ...
Gwaat-Hei:To co je za argument? Vzkutku zajímavý způsob myšlení, nel-li nebezpečný.
To je nekolik otazek, nikoliv argument.
Ano, vim, ze v dnesnim modernim liberalnim svete se nekterym jedincum mohou otazky jevit jako nebezpecny zpusob mysleni.
Argument otázkou, zavádějící otázkou? Feri je obviněný ze zneužití nezletilé dívky a dvou žen. O případu taky moc nevím ale vy to vyloženě zlehčujete. Tvrzení proti tvrzení to bylo vždycky, co s tím?
Gwaat-Hei:Argument otázkou, zavádějící otázkou? Feri je obviněný ze zneužití nezletilé dívky a dvou žen. O případu taky moc nevím ale vy to vyloženě zlehčujete. Tvrzení proti tvrzení to bylo vždycky, co s tím?
Ano, přesně jste to popsala, je OBVINĚNÝ, nikoliv ODSOUZENÝ.
O případu nevím taky moc, stejně jako vy. Takže uvidíme, co všechno za důkazy PČR posbírá a co s tím udělají soudy. Mimochodem si neodpustím poznámku...co ty holky na něm proboha viděly? 🙄
Gwaat-Hei:Argument otázkou, zavádějící otázkou? Feri je obviněný ze zneužití nezletilé dívky a dvou žen. O případu taky moc nevím ale vy to vyloženě zlehčujete. Tvrzení proti tvrzení to bylo vždycky, co s tím?
Nemyslím, si, že to zlehčuje, ani nepopírá, ani nestraní - jen vidí nelogičnosti- stejný, jako třeba vidím teď já u těch Štajnů
Nebo to popsaly ty divky, co u toho byly v tom bezvedomi? - jak může někdo v bezvědomí či zfetovanej vědět, co s ním dělo
Nebo to bylo public a to okoli proste prehledlo, ze to bylo proti jejich vuli?
Takže chápu, že tomu nerozumí, já totiž taky ne. buď nebyly v bezvědomí a nebo prostě něco je jinak. Stejně jako nerozumím tomu, že - beru případ Štajnů, neb se o to logicky zajímám - se do novin po čtyřech letech potřebuje vyjádřit pipina, která tedy sex s frontmanem kapely rozhodně neodmítla ale jaksi jí nebyl příjemný (neb rychlovka) ale!! praví tam, že na policii tehdy nešla, řekla to jen přátelům? E???? S čím by jako měla jít na policii? že souhlasila se sexem, ale nebylo to vono??? a řekla o tom tedy přátelům?A najednou s tím jde do novin? ????
Když budete v bezvědomí a někdo na vás vykoná soulož, bude to sex s vaším souhlasem nebo to bude znásilnění? Pro mě znásilnění. A že jste měla sex, to snad na svém těle poznáte, když přijdete k sobě, ne...
Za mě by v takovýchto případech a nejde jen o známý osobnosti, týká se to i lidí běžných - mělo být totální žurnalistický tabu, protože jakmile dotyčnýho protáhnou novinářským bahnem, je mrtvej. Společensky, rodinně, pracovně - totálně. A i když se pak ukáže, že to bylo vymyšlený, tak je naprosto KO.
balu:Když budete v bezvědomí a někdo na vás vykoná soulož, bude to sex s vaším souhlasem nebo to bude znásilnění? Pro mě znásilnění. A že jste měla sex, to snad na svém těle poznáte, když přijdete k sobě, ne...
No jasně, že znásilnění a nechutný, to je bez debaty, ale jak může člověk v bezvědomí vědět, kdo byl ten, který ho znásilnil?
Zrzavci:No jasně, že znásilnění a nechutný, to je bez debaty, ale jak může člověk v bezvědomí vědět, kdo byl ten, který ho znásilnil?
To je pravda, ale pokud je v bytě, na hotelu, žena s jední mužem, tak je to nasnadě. Jinak je to otázka dokazování a policejního vyšetřování.
Ale stejně, jak už to někdo napsal, chraňme své děti výchovou.
Naučme je se bránit, nebo apsoň eliminovat riziko. Romlouvejme s nimi o sexu otevřeně, ale úměrně věku. Vyvětlujme jim biologické pochody, jak řešit kritické situace. Tohle je nevíc, co můžete dceři dát, ne jen spoléhat na nějaké vysoké tresty a nové zákony.
Osobně nejsem žádný puritán, ale - chodím u nás ve velkém městě a když vidím, jak od 13ti let holkám leze půlka zadku z kraťasů a přes prsa maj skorem jen proužek látky bez podprdy - kolik z nich ví, že tím mohou provokovat a kolik z nich to má v hlavě tak, že se to nosí a nic netuší? OPĚT - případným úchylům to nedává právo vopruzovat, ale kolik z těch děvčat to ví, že přitáhne daleko spolehlivěji tahle individua - a když se tak stane, že dojde k obtěžování, vědí, jak se alepsoň snažit zachovat?
Pro rejpaly - ne, nepíšu, že si za problémy mohou dívky vyzývavým oblékáním. Ale že prostě nebývají dostatečně poučené, jak na sebe dávat pozor (znám to z předešlé praxe volnočasového pedagoga).
A tady to by mělo to předcházení průšvihu začíat.
No a pak tlačit na to, by byly za znásilnění úděleny opravdy tresty jakože tresty.
Každopádně blbý je, že tenhle trestný čin nevymizí nikdy.
balu:To je pravda, ale pokud je v bytě, na hotelu, žena s jední mužem, tak je to nasnadě. Jinak je to otázka dokazování a policejního vyšetřování.
Jo jasný, já opravdu o tom nevím a netvrdím, že je , nebo není vinen. Je-li to jeden na jednoho, tak jako není o čem, to je jasný.
Jen ještě k tomu zveřejnění v novinách - dokonalej obrázek toho, že v těchto případech následně všichni vědí všechno a i to jak to bylo, protože u toho rozhodně byli a na vlastní oči viděli ty satanistický rituály, který pravděpodobně doprovázely sex v šatně na stadionu. Určitě jim u toho celebrovali mši.
https://www.trencinak.sk/clanky/1248/veriaci-planuju-adoraciu-proti-konaniu-satanistickeho-koncertu-kapely-rammstein-v-trencine
ahá, sem se tak rozhorlila, že t otu je dvakrát, tak to smažu 🙂
Tak výchova je absolutní základ. Rodiče, školy, veřejné instituty. Násilník dříve či později dosáhne svého. Zvlášť když ho za to čekají směšné tresty.
Gwaat-Hei:Tak výchova je absolutní základ. Rodiče, školy, veřejné instituty. Násilník dříve či později dosáhne svého. Zvlášť když ho za to čekají směšné tresty.
tresty jsou z mýho pohledu obecně směšný.
Teď mě tak mimoděk napadá...zajímavé je, že si nikdy nestěžovaly fanynky Goťáka. Asi to uměl.
chvd:
Tusim ze asi stejne, jako to je s nasledky podle toho, jak velky pes me pokouse.
Tady se mýlíte, trest za porušení zákona v případě odpovědnosti za zvíře je přesně definovaný. Zpravidla je to přestupek a hrozí nějaká správní pokuta. Pokud ale zvíře užijete jako zbraň, už je to zase kvalifikováno jinak. Pokud se bavíme o míře způsobené škody, to je potom otázka občanskoprávního sporu, ve kterém můžete požadovat odškodnění podle svého přesvědčení, a pokud se nedohodnete, tak na základě znaleckých posudků. Podobný postup se uplatňuje u nějakého toho napadení. Míra závažnosti se určí objektivně podle provedení činu, podle toho nastupuje trest, ale odškodnění vůči poškozenému se určuje odděleně.
Kazda situace je jina, kazdy clovek je jiny, nemelo by se tak zevseobecnovat, jsem presvedcen. Ano, každá situace je jiná, ale pokud spáchaný čin spadá do nějaké kategorie, má se trestat, jak je příslušno pro danou kategorii. To se zevšeobecnit dá, a na takovém zevšeobecnění stojí náš právní systém.
proc by chlap nemel mit pravo po zenske TO ONO chtit?
A já si myslím, že na to jaksi z definice nemá právní nárok. Na to chtění. Takže nemá právo to chtít. Chtít pouze "může" - z principu "co není zakázáno, je povoleno". A v důsledku samozřejmě pokud jeden chce a druhý ne, situace je jasná, a dotyčný chtící má smůlu, pokud nehodlá porušit zákon. Tak jednoduché to je. Já bych po vás taky mohla chtít peníze, ale právní nárok na to chtění nemám. Ale samozřejmě vám můžu navrhnout, ať mi je dáte (tedy... chtít můžu, že) :-D Nemám právo vám to navrhnout, ale můžu vám to navrhnout. Právo mám leda tak na svobodné vyjadřování, protože toto právo je někde ukotvené, tedy vymahatelné. Právo na to, chtít sex, není nikde ukotvené. Ale to je samozřejmě jaksi trochu slovíčkaření.