Aktuálně: 3 780 inzerátů208 727 diskuzních příspěvků18 232 uživatelů

Politika...

Anonymní (neregistrovaný) 13.06.2023, 22:08:29 xxx.xxx.24.50

Absolutně to nerelativizuji. A i chápu, co chcete říci.

Jen ta dnešní nová vlna feminismu prostě počítá jen s popotahováním chlapů....a už nemyslí na to, aby se holky nebály se samy o sebe starat.

A to je to, co chci říci. A nikdo jiný se tady toho v diskuzi nechytnul. Proč asi:D že by máslo na hlavě?

Anonymní (neregistrovaný) 13.06.2023, 22:21:18 xxx.xxx.53.144
chovad.o:

Z psýchologie  https://psychologie.cz/jak-boli-znasilneni/

• Obrázek');" onmouseout="UnTip();">

Jak se cítí naivní dívka plná ideálů, která se nechá uchlácholit k Ferimu, pak při nátlaku si to rozmyslí, a on ji prostě donutí a ** s ní... úplně v pohodě přece, může si za to sama když šla k němu domů.

Anonymní (neregistrovaný) 13.06.2023, 22:26:31 xxx.xxx.24.50
Anonymní:

Jak se cítí naivní dívka plná ideálů, která se nechá uchlácholit k Ferimu, pak při nátlaku si to rozmyslí, a on ji prostě donutí a ** s ní... úplně v pohodě přece, může si za to sama když šla k němu domů.

To není o tom, že si za to může sama.

Je to od selhání výchovy rodičů.

orionka
orionka 13.06.2023, 22:42:59 xxx.xxx.82.160
Anonymní:

Nebyla to děcka. Byly to mladé ženy. My jsme proti dnešním, byly úplná telátka. Ale nějaký instinkt byl. Dnes mají sociální sítě, samou sexuální výchovu, mobilní telefony a nevědí si rady? A neumí odejít, když nechtějí ?

Nechápu. Asi jsem nikdy nebyla mladá naivní dívka. Fakt je, že když jsme nestály o intimno, tak jsme se držely v houfu, nebo aspoň ve dvojici, či ve dvojicích.

Ne když šla k němu domů. Když včas neodešla.

Někde v tom článku jsem četla : Na vinně je vždycky agresor. Ano, to je pravda, ale té ženské je to prd platné !

To je asi jako když jsem zarazila před přechodem klučinu - prvňáka. Argumentoval tím, že přece je na přechodu a řidič ho nesmí přejet! 

Anonymní (neregistrovaný) 13.06.2023, 22:55:54 xxx.xxx.53.144

A když jsou směšné postihy, sexuální násilí a zneužívání jenom kvete:)

chvd
chvd 14.06.2023, 04:58:02 xxx.xxx.0.1
Fikovnice:

"Ale ze nasilne chovani muzu vuci zenam (a ne ze by to spouste zen primo moc vadilo, pokud je to v urcitych mezich)...

Tak toto je síla! Použiju slova Orionky: Chvilku jsem tu nebyla a teda tento názor - nemám slov!!!!thumb-down

Co je na tom sila? IMO je to realita, pokud teda nechceme zpochybnit Darwina  ci  paradigma toho, odkud a z ceho jsme se tu ocitli atd.

chvd
chvd 14.06.2023, 05:04:44 xxx.xxx.0.1
Fikovnice:

Heleďte, ne každý takto reaguje...

Vždyť se i u zvířat bavíme o tzv. freezingu. A já jako dítě na úlek, strach a dokonce jednou na oplzlosti jakéhosi úchyla tím freezingem zareagovala... Naštěstí jen mlel hubou sprostoty... Ale ne každá umí ztropit povyk, kopnout do rozkroku, řvát, bránit se...

To pardon, ale nebude to castecne tim, jak jsme zdegenerovali? Co na to prirozeny vyber?

Jasne, freezing. Ano, znam to z vypraveni treba z realnych stories s panem princem Travnickem.

Nicmene tam to dokazu pochopit, mlada divka, cizi prostredi, stres ze souteze, moment prekvapeni, kdy v zazemi cekala zcela jine aktivity, vedomi, ze je tam sama a taky dotycny byl pro ni profesionalni autoritou.

Kazda situace je jina, kazdy clovek je jiny, nemelo by se tak zevseobecnovat, jsem presvedcen.

chvd
chvd 14.06.2023, 05:11:04 xxx.xxx.0.1
orionka:

Chvd to možná ani nemyslí úplně blbě. Možná to jen neobratně píše. Ony opravdu existují ženy, které "potřebují jednou za týden dostat ( jak to napsat ? ) nařezáno", aby byly spokojené a nemyslely si, že je chlap srab.

Sledovala jsem kdysi nějaký dokument o násilí v rodinách ( Třeštíková ? možná ne ). Když ženu, která od manžela mnohokrát kvůli násilí odcházela, konečně přesvědčili, aby odešla definitivně...co udělala? Našla si partnera, který ji opět mlátil a od toho odejít odmítla. Není to normální, ale je to. Některé ženy potřebují partnera za každou cenu - doslova. Nejhorší je, když mu tolerují i násilí na dětech, zvlášť na dcerách.

Nepisu to neobratne !!!!! :))

To spise nektery citatel si to hnedle vylozi po svem. Ja psal o nasilnem chovani, coz je treba uz to, aspon podle mne, kdyz zena vyzaduje/chce/potrebuje od muze, aby ji neustale dokazoval, ze ona mu patri, ze on je ten, co si ji vezme kdy chce apod. Samozrejme muzeme diskutovat o presnem vyznamu slova "nasilny". Podle mne nasili nemusi nutne znamenat ublizovani ...cestina ma strasne moc sluvek silne podobnych vyznamu, lidi je pouzivaji a casto si kazdy pod stejnym sluvkem vybavuje neco trochu odlisneho.

chvd
chvd 14.06.2023, 05:13:01 xxx.xxx.0.1

Anonymní:

holkám od útlého věku vtloukáno do hlavy, že když jde k chlapovi domů, může se stát, že po ní něco bude chtít (i když na to nemá pravo),

proc by chlap nemel mit pravo po zenske TO ONO chtit?

chvd
chvd 14.06.2023, 05:14:36 xxx.xxx.0.1
Anonymní:

To není o tom, že si za to může sama.

Je to od selhání výchovy rodičů.

+ o spatnych vlivech okoli

chvd
chvd 14.06.2023, 05:17:17 xxx.xxx.0.1

To je asi jako když jsem zarazila před přechodem klučinu - prvňáka. Argumentoval tím, že přece je na přechodu a řidič ho nesmí přejet! 

To je ten problem, ale chova se tak i spousta dospelych. Nejruznejsiho veku.

A kdyz jsme u tech prechodu, tak se tak chovaji i na mistech, kde zadny prechod neni, ale jim asi prijde, ze by tam byt mel. A ze takovych organismu nebeha po ulicich malo.

chvd
chvd 14.06.2023, 05:19:05 xxx.xxx.0.1
Anonymní:

A když jsou směšné postihy, sexuální násilí a zneužívání jenom kvete:)

Kdyby se rezali pindici, bylo by pripadu nejspise podobne.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.06.2023, 07:21:22 xxx.xxx.21.160
Odpověď na příspěvek uživatele chvd z 14.06.2023, 05:13:01

On má právo to chtít, nemá právo dělat, když to ona nechce.

Jinak pohled z druhé strany-zaznamenala jsem, že teď chtějí popotahovat hlavního zpěváka z kapely Ramstein, to mě celkem pobavilo. Mezi velmi blízkými známými mám letité skalní fanoušky, kteří se v rámci cestování za touto kapelou kolikrát dostali i na after party a co tam ty holky prý vyvadely, jen aby se dostaly Lindemannovi do postele...skoda slov.

Buggyra
Buggyra 14.06.2023, 07:25:00 xxx.xxx.198.226

chvd: Zadna mi to nerekla, to jsem vypozoroval a dovodil. Je to spatne?

V podstatě to není špatně, pokud jste to skutečně vypozoroval na zážitcích svého okolí. Ve vaší sociální bublině, vaší vesnici nebo vaší rodině to tak může být, samozřejmě. Nicméně na základě vlastního pozorování úzkého vzorku populace nelze zevšeobecňovat. To je to, co se vám tu snažím vysvětlit. 

No a co ten vzorek (jistě nezanedbatelný) žen, které se takovému zážitku díky včasnému poučení dokázal vyhnout? Nestojí tento vzorek, o kterém se těžko dozvíme, za to, aby k tomu vzdělávání docházelo? Že u nás vzdělávání má často divokou podobu, o tom se nepřu, že nemáme standardy, normy a jednotně připravené preventisty, o tom žádná, ale tato forma prevence je zatím "mladá", vlastně jsme stačili vzdělat sotva první vlnu preventistů, a tak bude holt potřeba se tomu trochu pověnovat.

Ona elektřina a radiace taky zabily pár lidí, než se získalo dost poznatků na jejich technologické zpracování. A jaká je to radost, že je máme. Není všechno nové zrovna hned špatné, když se to nepovede na první dobrou.

Aspoň se shodněme na tom, že jakoukoli formu násilí je třeba potírat, ať už je to loupež na ulici nebo nedobrovolný sex (v jakékoli podobě). A že je to násilí, potírala bych rázně, jak to jen bude společensky a ekonomicky přijatelné.

Teď mě napadá, možná by se toho vězeňství mohl ujmout soukromý sektor. Ujal se mnoha domovů důchodců, a ti lidé tam často trpí víc než ti vězni. Možná by bylo ekonomické to přehodit...

Zrzavci
Zrzavci 14.06.2023, 07:55:53 xxx.xxx.226.6
orionka:

Nebyla to děcka. Byly to mladé ženy. My jsme proti dnešním, byly úplná telátka. Ale nějaký instinkt byl. Dnes mají sociální sítě, samou sexuální výchovu, mobilní telefony a nevědí si rady? A neumí odejít, když nechtějí ?

Nechápu. Asi jsem nikdy nebyla mladá naivní dívka. Fakt je, že když jsme nestály o intimno, tak jsme se držely v houfu, nebo aspoň ve dvojici, či ve dvojicích.

Ne když šla k němu domů. Když včas neodešla.

Někde v tom článku jsem četla : Na vinně je vždycky agresor. Ano, to je pravda, ale té ženské je to prd platné !

Já jen načihuju, ale pod tohle se stoprocentně podepíšu. Zrovna tohle jsem skoro totožnýma slovama včera říkala v autě v rámci debaty, která se jak jinak - u nás - momentálně točí kolem níže zmiňovaných Rrrramštáájn. Rozhodně jsem nikdy nebyla holka, co sedává v koutě, ale používala jsem mozek a dávala si na sebe pozor, zatracenej pozor, protože jsem nestála o žádný komplikace.

A to s tím přechodem je dokonale popsaný, děti, mladý se od nějaký určitý doby chovají tak, jako kdyby žádný nebezpečí neexistovalo, byli nesmrtelní, nezranitelní a někdo nad nimi 24/24 držel ochranou ruku. 

Možná v tom třeba hrajou určitou roli i pohádky, který jsou dneska úplně jiný a neplní tu funkci těch původních pohádek, který malý děti učily, že ve světě číhá nebezpečí.

Zrzavci
Zrzavci 14.06.2023, 08:02:12 xxx.xxx.226.6

JanaJanaJanaJana:

Jinak pohled z druhé strany-zaznamenala jsem, že teď chtějí popotahovat hlavního zpěváka z kapely Ramstein, to mě celkem pobavilo. Mezi velmi blízkými známými mám letité skalní fanoušky, kteří se v rámci cestování za touto kapelou kolikrát dostali i na after party a co tam ty holky prý vyvadely, jen aby se dostaly Lindemannovi do postele...skoda slov.

Jo, přesně tak, tohle už vůbec nechápu, jediným cílem těch muzikantskejch Lidušek je hlavní skalp a pak jako co? Rozhodně tam nejde diskutovat o Kantovi, a pak vyrábí skandál?  Byli jsme teď v Mnichově na koncertu a bylo mi jich, hošíčků, fakt líto, když jsem je viděla. Veškerá ta energie, která na koncíku bývá byla na nule, bylo fajn, že publikum dávalo najevo svou podporu a bylo milý na konci od Lindemanna slyšet, že oni si váží toho, že při nich stojíme a i  prosba, abychom jim věřili. Ale bylo smutný vidět, co díky týhle aféře z koncertu zbylo. 

Gwaat-Hei (neregistrovaný) 14.06.2023, 08:12:31 xxx.xxx.56.107

Feriho případ, pravda. On těm dívkám hodil něco do pití a dělal to při jejich bezvědomí. Ale když mastnej dědek strká slušné holce prsty někam kam by neměl. To NENÍ v pořádku, trauma, hnus, ženám se láme hlas i po desítkách let. Nemá pít když se neovládá. On reálně ani není potrestaný tak, že by ho to odradilo zničit v budoucnu další život. Veřejně činné, námi placené osoby by tohle dělat neměly.

chvd
chvd 14.06.2023, 09:38:35 xxx.xxx.0.1
JanaJanaJanaJana:

On má právo to chtít, nemá právo dělat, když to ona nechce.

Vsak ano, proto jsem CHTIT zvyraznil.

to je taky logicke a pragmaticke .... chtely mu do postele kvuli slavy a kdyz nevyslo, tak ho narknou klidne falesne, kvuli slavy ..... ale k tomu dnesni doba speje, zenska se vecpe nekomu do postele, dosahne sveho profitu a pak zjisti, ze ta psotel byla vlastne proti jeji vuli, tak to oznami a ejhle, dalsi sance na profit je na svete :)

Sarah01
Sarah01 14.06.2023, 09:46:09 xxx.xxx.11.197
chvd:

Vsak ano, proto jsem CHTIT zvyraznil.

to je taky logicke a pragmaticke .... chtely mu do postele kvuli slavy a kdyz nevyslo, tak ho narknou klidne falesne, kvuli slavy ..... ale k tomu dnesni doba speje, zenska se vecpe nekomu do postele, dosahne sveho profitu a pak zjisti, ze ta psotel byla vlastne proti jeji vuli, tak to oznami a ejhle, dalsi sance na profit je na svete :)

Nezlobte se na mě, ale zásadně kvůli komu, čemu. Já si dřív myslela, že je to jen ostravské specifikum, ale už se to asi rozšiřuje celorepublikově.

Ale jinak máte samozřejmě pravdu. Taky jsem teď nedávno byla na koncertě Iron Maiden, ale tohleto by mě nenapadlo, navíc tito chlapi nic takového jako „aftershow parties“ ani nedělají. Naštěstí. Asi vědí proč.

chvd
chvd 14.06.2023, 09:52:44 xxx.xxx.0.1
Buggyra:

chvd: Zadna mi to nerekla, to jsem vypozoroval a dovodil. Je to spatne?

V podstatě to není špatně, pokud jste to skutečně vypozoroval na zážitcích svého okolí. Ve vaší sociální bublině, vaší vesnici nebo vaší rodině to tak může být, samozřejmě. Nicméně na základě vlastního pozorování úzkého vzorku populace nelze zevšeobecňovat. To je to, co se vám tu snažím vysvětlit. 

No a co ten vzorek (jistě nezanedbatelný) žen, které se takovému zážitku díky včasnému poučení dokázal vyhnout? Nestojí tento vzorek, o kterém se těžko dozvíme, za to, aby k tomu vzdělávání docházelo? Že u nás vzdělávání má často divokou podobu, o tom se nepřu, že nemáme standardy, normy a jednotně připravené preventisty, o tom žádná, ale tato forma prevence je zatím "mladá", vlastně jsme stačili vzdělat sotva první vlnu preventistů, a tak bude holt potřeba se tomu trochu pověnovat.

Ona elektřina a radiace taky zabily pár lidí, než se získalo dost poznatků na jejich technologické zpracování. A jaká je to radost, že je máme. Není všechno nové zrovna hned špatné, když se to nepovede na první dobrou.

Aspoň se shodněme na tom, že jakoukoli formu násilí je třeba potírat, ať už je to loupež na ulici nebo nedobrovolný sex (v jakékoli podobě). A že je to násilí, potírala bych rázně, jak to jen bude společensky a ekonomicky přijatelné.

Teď mě napadá, možná by se toho vězeňství mohl ujmout soukromý sektor. Ujal se mnoha domovů důchodců, a ti lidé tam často trpí víc než ti vězni. Možná by bylo ekonomické to přehodit...

No mi ale vubec neprijde, ze bych nejako moc zevseobecnoval, zato mi prijde, ze to vidim v nekterych jinych prispevcich, ostatne jsem to uz zminoval.

Uplne moc nebublinuji, si troufnu rict. A ta pozorovani jsou z mnohych ruznych casti populace.

K tomu vzdelavani: ono to jestli to stoji za to nebo ne je relativni, IMO tak, jak to u nas probiha, je to spatne, je to hodne silne ucelove a v neprospech tech poucovanych. Jinych nebezpeci, mnohdy vaznejsich, je tu spousta a nebavi se o nich nikdo. Samozrejme tak to vidim ja, jine/mu to muze prijit jine. Je z toho mnohdy fraska, katastrofa, fiasko.

Jasne, neni vsechno nove hned dobre, to souhlas, ale tady se ten stav zhorsuje prave diky tomu, jak je zde veden neziskovy sektor.

Shodneme neshodneme ... no urcite nasili nefandim ...jenze umime my ho nejak ucinne potirat? :)

Dobry napad, jen se trochu obavam, ze nase spolecnost je tak prolezla korupci, zlobou, lajdackosti, neduslednosti atd, ze ..no kdo vi :)

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.