Buggyra: chvd: Zadna mi to nerekla, to jsem vypozoroval a dovodil. Je to spatne?
V podstatě to není špatně, pokud jste to skutečně vypozoroval na zážitcích svého okolí. Ve vaší sociální bublině, vaší vesnici nebo vaší rodině to tak může být, samozřejmě. Nicméně na základě vlastního pozorování úzkého vzorku populace nelze zevšeobecňovat. To je to, co se vám tu snažím vysvětlit.
No a co ten vzorek (jistě nezanedbatelný) žen, které se takovému zážitku díky včasnému poučení dokázal vyhnout? Nestojí tento vzorek, o kterém se těžko dozvíme, za to, aby k tomu vzdělávání docházelo? Že u nás vzdělávání má často divokou podobu, o tom se nepřu, že nemáme standardy, normy a jednotně připravené preventisty, o tom žádná, ale tato forma prevence je zatím "mladá", vlastně jsme stačili vzdělat sotva první vlnu preventistů, a tak bude holt potřeba se tomu trochu pověnovat.
Ona elektřina a radiace taky zabily pár lidí, než se získalo dost poznatků na jejich technologické zpracování. A jaká je to radost, že je máme. Není všechno nové zrovna hned špatné, když se to nepovede na první dobrou.
Aspoň se shodněme na tom, že jakoukoli formu násilí je třeba potírat, ať už je to loupež na ulici nebo nedobrovolný sex (v jakékoli podobě). A že je to násilí, potírala bych rázně, jak to jen bude společensky a ekonomicky přijatelné.
Teď mě napadá, možná by se toho vězeňství mohl ujmout soukromý sektor. Ujal se mnoha domovů důchodců, a ti lidé tam často trpí víc než ti vězni. Možná by bylo ekonomické to přehodit...
No mi ale vubec neprijde, ze bych nejako moc zevseobecnoval, zato mi prijde, ze to vidim v nekterych jinych prispevcich, ostatne jsem to uz zminoval.
Uplne moc nebublinuji, si troufnu rict. A ta pozorovani jsou z mnohych ruznych casti populace.
K tomu vzdelavani: ono to jestli to stoji za to nebo ne je relativni, IMO tak, jak to u nas probiha, je to spatne, je to hodne silne ucelove a v neprospech tech poucovanych. Jinych nebezpeci, mnohdy vaznejsich, je tu spousta a nebavi se o nich nikdo. Samozrejme tak to vidim ja, jine/mu to muze prijit jine. Je z toho mnohdy fraska, katastrofa, fiasko.
Jasne, neni vsechno nove hned dobre, to souhlas, ale tady se ten stav zhorsuje prave diky tomu, jak je zde veden neziskovy sektor.
Shodneme neshodneme ... no urcite nasili nefandim ...jenze umime my ho nejak ucinne potirat? :)
Dobry napad, jen se trochu obavam, ze nase spolecnost je tak prolezla korupci, zlobou, lajdackosti, neduslednosti atd, ze ..no kdo vi :)