pejsani v létě za vodou,pak jsem je poslala všechny k šípku🙂a sluníčko…
Ještě fotky.
Ještě fotky.
Kuji 🙂
Sarah01:Má 3,7 kg? Nevypadá teda.
Když loví myši, musím dávat bacha, aby za nimi neutekla do myší nory 😀
Ale hlasitost štěkotu je jako u minimálně 30kilového psa! Co se předtím nadýchal hélia…
Fotka je z nedělního cvičáku s kolegou ze stejné skupiny FCI.
Všichni tři jsou krásní, ale briarďík nejvíc. Já mám prostě pro ta původně služební plemena slabost.
pejsani v létě za vodou,pak jsem je poslala všechny k šípku🙂a sluníčko…
Většinou se mi z lesa nechce, ale dneska se mi tedy CHTĚLO.
Dneska na Vás myslím v průběhu dne, že si asi lebedíte, jak se investice vyplatila…a za 5 minut 12 🙋♀️🌷😁
Takhle hodně deštivo a všade, už dlouho nebylo
Také Vaše fotky vždy obdivuji! Podzim je krásné roční období!👍
A nějaké plazení pod spadaným listím by nebylo?😄
na dnešní venčení jsem zvědavá - nejdříve skalní město v podzimních barvách a pak jedeme kouknout na bonitaci - docela zajímavé, že se tam potkají ze pěti Ypsilonavých štěňat čtyři (když tedy započítám i nebonitujícího se Yodu) a z o měsích mladších Zetek dvě… Takže chovatelka může mít radost - bude tam taky… má doma Yody sestru. Jedeme pokecat - vezu kafe a buchtu… uvidíme, jak se na sebe kluci budou tvářit. Na výstavě o prázdninách potřebovali malý rozestup, na blízko povrčávali…
Xerxova:na dnešní venčení jsem zvědavá - nejdříve skalní město v podzimních barvách a pak jedeme kouknout na bonitaci - docela zajímavé, že se tam potkají ze pěti Ypsilonavých štěňat čtyři (když tedy započítám i nebonitujícího se Yodu) a z o měsích mladších Zetek dvě… Takže chovatelka může mít radost - bude tam taky… má doma Yody sestru. Jedeme pokecat - vezu kafe a buchtu… uvidíme, jak se na sebe kluci budou tvářit. Na výstavě o prázdninách potřebovali malý rozestup, na blízko povrčávali…
Já teda za sebe musím říct, že mě to “povrčávání” u dogy překvapuje. Teda ne že bych to měla nějak z praxe a nebo načteno, ale vždycky jsem z dog měla pocit, že jako plémě jsou k ostatním psům buď přátelští nebo minimálně tolerantní..opravdový PAN PES…nad věcí a že to už by muselo být, aby je něco rozhodilo. Vlastně si třeba vůbec neumím představit v reálu, že by se doga třeba s jiným psem porvala.
já teda za sebe musím říct, že mě to “povrčávání” u dogy překvapuje. Teda ne že bych to měla nějak z praxe a nebo načteno, ale vždycky jsem z dog měla pocit, že jako plémě jsou k ostatním psům buď přátelští nebo minimálně tolerantní..opravdový PAN PES…nad věcí a že to už by muselo být, aby je něco rozhodilo. Vlastně si třeba vůbec neumím představit v reálu, že by se doga třeba s jiným psem porvala.
Doga je sice nesmírně tolerantní a nad věcí, ale ne každá snese, že stojí s cizím psem kontaktně nalepaná… Vrčením si často jen udržuje “komfortní” rozestup, něco ve smyslu “nelez ke mně, hrát si nebudu”. Navíc jsou často i uvrčení v dobrém - prostě při hře vrčí a bublají a ne všichni jsou to schopni přečíst správně a tak je rozumnější předcházet jakýmkoli sporům - notabene v trošku nervózním prostředí.
Yoda mi udělal radost - byl v té nepříjemné hale v Boleslavi zcela v pohodě. Dvě hodiny strávil v přítomnosti dog (i jiná plemena by se našla), pokecal se sestrou Yesterday i neteří Zorandou, pozdravil se bezproblémově s bráchy Yukim, Yeagrem i synovcem Zoránkem. Nechala jsem si ho změřit - 86 cm v kohoutku. Jen je škoda, že jsme se nedokázali nafotit venku - ale fronta na posouzení byla hodně dlouhá… a čekat na konec se nám nechtělo.
Plazení v listí ji zatím nenapadlo. Možná až bude na zemi pořádná vrstva. Ale s klesající teplotou bude klesat četnost plazení…
Přidávám další fotky od Chrudimky a okolí.
Náádherné, kvalitní fotky, pěkný barvičky a ostré kontury 👏 fotíte mobilem nebo foťákem? Co je to za značku prosím?
To je mi modelína 🐶👍
Děkuju. Mám nejlevnější iPhone SE s jednou čočkou. A zvolila jsem na podzim sytě teplé zbarvení. Ještě se u toho dá zvolit teplota (mám nastavenou vysokou) a tón (ten mám hodně do minusu ).
Pořídila jsem si loni na jaře i kvalitní kompakt. Dvakrát jsem ho vytáhla. Vůbec se mi nechce nastavovat čudlíky, co který má dělat. A klekl mi osobní notebook, do firemního nemůžu instalovat programy. Tak nemám kam fotky stahovat. Už bych to měla konečně vyřešit, abych mohla s foťákem po roce a půl začít 😂
Tak dneska jsme byli v parku…pro Ginu teda top prochajda neboť v parku tio má ráda, tam je toho fůra na čuchání, navíc už napadané suché listí…to ona miluje.
No a v místě, kde se mi před nedávnem vyvlíkla z obojku neb několik metrů od nás po souběžné cestě procházel pes, jsme potkali dva psy…jednoho si nevšímala vůbec, hleděla si svého, na druhého koukla, protože zaštěkal a já jí říkám “Ginuš, NE, ŠLAPEJ" a ona si zase začala čuchat a šla…prostě zase moje hodná a vychovaná psí holka. Ale prostě když jde s námi na prochajdu syn, tak je jak utržená ze řetězu a chová se jak nevychovanej fracek….
🐕🦺 “Budeme se honit?”
🐕 “Ne.”
tak nejprve ty nepsí - Jizerky a přehrada na Černé Nise… a “naše” ruprechtická kaplička a taky dnešní Studený průchod (spíš dnes mokrý průchod) u Drábských světniček a o kus dál smutné ruiny statku
a ty psí - je tam i dnešní strmé schodiště ve skalách i Yoda s chovatelkou a sestrou Yesterday
Dnes po ránu za zamračené oblohy,ale i chvílemi sluníčka.Lítací pošuk,ale i přemýslivý,či inteligentně se tvářící pes.
A podzim maluje..