Jak se vám venčí?
Venčilo se mi krásně, bylo nádherně, potkali jsme jednu špatnou myšku, který jsem ukončila život, snad už je v myším nebíčku. Nevím, jestli byla špatná, že jí třeba nějak sejmul traktor - mulčovali (je to mulčování?) louku, nebo někde zblajzla jed, ale prostě bota to vyřešila.
Šli jsme domů, z dálky jsem viděla nějakou paní, jak stříhá asi šípky. Protože jsem měla holiny a v těch se mi shrnovaly ponožky a šlo se mi nepříjemně, vzala jsem to zkratkou přes pole - kousek od tý paní. Nemám úplně odhad na vzdálenosti, velikosti (byla bych dobrej rybář - ta ryba byla taaakováááhle…).
Myslím, že od paní jsme mohli být tak 15 metrů, možná o metr víc. Pes se zvědavě zastavil, tak ho chvíli nechavám. A…
Paní - Hraješ se psem divadlo, pí.o?
Já - Prosím? Dobrý den. (Blbě asi rozumím, že jo a pokračujeme v chůzi)
P. Hraješ divadlo se psem, pí.o?
Já - Aha, tak hezký den, nashledanou.
P. Já ti ale nic hezkýho nepřeju, pí.o, hraješ divadlo, pí.o. Votravujete se psema paní, pí.o. Vyřiď to ostatním, pi.o se psema. Chcípni, pi.o.
Vůbec toho člověka neznám, jestli je to nějaký přistěhovalec nebo chalupář v okolí. Nevím, nevím. Myslím, že takový kulomet pohlaví jsem ještě neslyšela.
Chtěla bych vám tedy, pejskaři, vyřídit, ať nikoho neotravujete, já to nechci zase odnést. Děkuju. Zítra ještě se žádostí obejdu ves.
Pardon, napsat jsem to musela, protože se mi nějak nedaří mávnout nad tím rukou. Snad, když z toho udělám vtípek a zapiju to horkým čajem, budu už konečně schopná to vyhodit za dveře a zabouchnout za tím.