Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 28.09.2023, 19:09:41
rána venku jsou báječná - cestou tam elegantní mlhy, na každé louce srnčí, pak taky stádečko divočáků napříč silnicí (my i protijedoucí jim rádi dali přednost). Šikmé světlo, nikde nikdo. A brzy jsme byli doma, i oběd jsme rychle stihli a jedli v poledne. Mám ráda neuspěchané dny - a když se pořádná procházka stihne za dopoledne, zbyde odpoledne na práci i zábavu. Oba jsme vstávací - a tak 7 ráno na Tolštejně nám nevadí.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 28.09.2023, 17:27:24
Zajímavá myšlenka, že by to cítil ze mě 🙂 spíš mi to přišlo jako jeho sólo akce, než že by reagoval na můj vnitřní život - on umí jinak hezky pečovat, kdyz mi něco je, tuhle mě chytly záda a chodila jsem po obýváku a skučela, a to se hned přišel mazlit, že mi to prý určitě pomůže.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 28.09.2023, 15:45:56
No jooo, tak čivavy jsou u nás v oblibě( teda malí psíci obecně), jsem moc ráda, když narazíme na čivavu - jakožto normálního psa, protože jsou to moc milí, přátelští a šikovní psi. Navíc je tuze legrační pozorovat hru pidi psa s větším. To jste měli hezkou procházku, drbu pana bělouše za ucho🙂
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 28.09.2023, 19:48:44
Jak mám to svý psisko ráda, tak na moje bolení reaguje nějak takhle. “Bolí břicho? se na chvíli přitulím jo”? Dejme tomu tak na 5 minut, pak už je to pohled “ Stačilo, počkej tady, jdu ti vyhrabat hrob”. Ale třeba mi tím chce dát najevo, že nikdy není tak zle, aby nebylo ještě hůř….
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 28.09.2023, 20:25:41
Já měla předtím nemazliče, ten měl přístup “dej vědět, až budeš zase normální, já počkám radši opodál”. Mazlit se naučil s věkem, ale na péči o psovoda to nebylo. U Finna už jsem si toho všimla nejen u bolení fyzickýho, ale i když je nějaká větší psychická nepohoda. Prostě to jde řešit po svém, a podle něj mazlení nikdy není dost (přinejhorším u toho usne) a rozhodně to nemůže uškodit. Tak si to užívám.
My dneska měli na návštěvě kamarády s dvěma holcičkami, osm a deset let, šli jsme na výlet po okolí. Psi byli z holek úplně nadšení, protože ony byly nadšené z nich.
Nechala jsem je, ať vedou Guču a Dorouše, byla jsem opravdu překvapená, jak hezky se psi chovali. Šli na prověšeném vodítku, hubu rozesmátou, ohůnky rozvrcené, úplně si to užívali. Kdyby je vedl nějaký cizí dospělák, vymetli by s ním. Popravdě si to úplně neumím vysvětlit..
Bylo krásně teplo, tak jsme se i koupali, v rybníku byla ještě pořád příjemná voda , Framík tam dětma řádil jako blázen, už je dobrý plavec.
Jedinou skrvrnou na krásném dni byla velká svačinová a ponožková loupež pod taktovkou Dorona. Zatímco jsme byli ve vodě, roznosil holkám ponožky a taky záhadně zmizely jejich obložené housky .
My dneska měli na návštěvě kamarády s dvěma holcičkami, osm a deset let, šli jsme na výlet po okolí. Psi byli z holek úplně nadšení, protože ony byly nadšené z nich.
Nechala jsem je, ať vedou Guču a Dorouše, byla jsem opravdu překvapená, jak hezky se psi chovali. Šli na prověšeném vodítku, hubu rozesmátou, ohůnky rozvrcené, úplně si to užívali. Kdyby je vedl nějaký cizí dospělák, vymetli by s ním. Popravdě si to úplně neumím vysvětlit..
Bylo krásně teplo, tak jsme se i koupali, v rybníku byla ještě pořád příjemná voda , Framík tam dětma řádil jako blázen, už je dobrý plavec.
Jedinou skrvrnou na krásném dni byla velká svačinová a ponožková loupež pod taktovkou Dorona. Zatímco jsme byli ve vodě, roznosil holkám ponožky a taky záhadně zmizely jejich obložené housky .
Miminkům se neubližuje. Znám od koní. V těch zvířatech to prostě nějak je. Ne ve všech, ale je.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 29.09.2023, 07:27:12
Nezkažený pes to má v sobě. Dětem a štěňatům. Náš knírač byl docela rabiját (dnes by mi ho asi zastřelili ), ale krásně si hrál se štěňaty a malými psy. Stejně tak na děti neštěkal, když rodič táhl řvoucí dítě, šel umravnit rodiče.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 28.09.2023, 20:41:14
Možná mi napíšete, že vidím knírače v každem psu 🙂), ale to je pro knírače typické. Tedy pro ty opravdové, nezkažené. Když tak jejich předci táhli s formanem krajinou, museli spolu souznít.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 29.09.2023, 09:22:31
To je hezké, že to patří k plemeni. Knírač v něm určite bude, to už beru jako jisté 🙂 A k tomu něco teriéra a něco loveckého, taková akurátní směska pro mě.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 29.09.2023, 10:51:11
Zase jsem zvědavá. Kdepak je to ráno? Mám dva tipy : Středohoří nebo Příbram. A ona je to možná Karviná🙂). (Třeba to všichni vědí, jen já jsem ignorant )
My dnes měli zahradničit u rodičů, ale pršelo, tak se to posunulo, no a pršet přestalo a podnikli jsme malý výlet na Blaník.
Vyrazili jsme v ideální čas, skončili jsme a už se objevily davy. Rytíře jsme nepotkali, od ukázek ptačích budek nás vyhnali sršni, kteří měli v jedné obydlí. Ale máme inspiraci, na příští rok se to u nás o nějakou rozroste.
Chloupě mi připravil menší infarkt, když se rozhodl vrátit se do svých horolezkých dob - to vždycky miloval. Musela jsem se držet, abych nevypískla, ale ukázal mi, že to není žádný pitomec, ale téměř profík a opravdu si to užíval. Dolů se vrátil rozesmátej s vrtichvostěním. Taky byl velmi vzorný, když mu před čumec vyběhla srnka se srnčatama.
Potkali jsme corgiho a už skoro doma naše oblíbené psí přátelé, úžasní lidé - 70+ byli s psíkem na 15km procházce. Má u nich krásnej život. Ochlazení nám udělalo dobře.
Vyfotila jsem akorát menhir, našli jsme tam malou jeskyni, ale v tý byli bubáci…říkal pes, já bych se tam ani nezkusila vejít.
…dneska Keliš složil zkoušku IBGH3 na 95 bodů…já si trochu pobulela, pak se na cvičáku nacpala vepřovým gulášem se šesti a šla ke kamarádce seznamovat její kotě ragdolla s naším Kelišem…kotě párkrát zasyčelo, ale za chvíli už byl klid a odpoledne už spolu pospávali na sedačce…
Huž si náš pes na sebe vydělá, sice shit, ale darovanému koni na zuby nekoukej, zvlášť, když ten kůň psovi velmi chutná. Vychytal sousedům myši. Ne v domě teda, to by bylo na exodus…😁Chloupě 32 : myši 0
Ještě jsem chtěla ukázat, jak dýchá, ale trochu jsem to podělala. Ráno si už ale sám chodí na podložku = paničko, nezapomnělas na něco? Pak zaleze ještě pod peřinu, je s tím hrozně roztomilej.