Sarah01: My jsme o víkendu úspěšně ukončili výstavní sezónu ve Wroclawi, oba dva dny Cherry získala ve třídě otevřené V1, CWC (čekatel šampiona krásy PL). Pro mě i obrovský úspěch, co se týká řízení, ujela jsem celkem 2x cca 350 km, s blouděním ve Wroclavi určitě i víc a to proto, že jsem stůj co stůj chtěla vidět historické centrum města, když nevím, kdy a jestli vůbec se tam ještě někdy dostanu. 😀Právě tam probíhala vojenská přísaha.
Takže za prvé…velká gratulace Cherrynce a samo domo vám.🌷
Za druhé to řízení…buďte v klidu, vy se rozjezdíte. Vemte si mě, řídím už 32 let, za volantem sedím takřka denně, ale jezdím defakto jen kolem komína a po známých trasách, jinak jsem se svým orientačním smyslem v zadeli a hlavně pak hrozí, že bych mohla začít zmatkovat. Jako v dobách navigací je to jednodušší, prostě když nevím, zastavím zapnu navigaci a jedu, ale dřív?? Nedejbože, že někde na mojí naučené trase byla objížďka…jednou mi zavřeli v Praze tunely, kterými jezdím k příbuzné “na Sázavu” a motala jsem se tam jak nudle v bandě. Nakonec jsem viděla autobus s brněnskou značkou, tak jsem se ho chytla, protože byl předpoklad, že bude někde najíždět na D1, kam jsem taky potřebovala a vyšlo to. Akorát cestu, co běžně jedu tak hoďku půl, max hoďku třičtvrtě dle provozu jsem jela skorem 3 hodiny😴.
No a snad ještě jednu veselou historku z natáčení, abyste viděla, že asi nejde úplně o to, jak dlouho jste řidič a kolik máte nalítáno…
V dobách, kdy ještě SPZ nebyly dle krajů, ale dle okresů…odjížděla jsem ze sousedního města, kam jsem jezdila pracovně 2x týdně…takže to možná vypadá na první pohled na pohodu, ale…přijela jsem jednou cestou a odjížděla druhou cestou…stále stejné trasy a pak jednoho dne na té odjížděcí trase uzavírka a objeď si to kudy chceš (podotýkám, že to bylo náměstí, takže žádná značená objížďka. Tak si říkám…"no to je pěkný, kudy tudy, když to tady vlastně neznám.." a najednou vidím před sebou auto s Chomutovskou SPZ (vůbec mě v tu chvíli nenapadlo, že jsme jeden okres a že auta z Kadaně mají stejnou SPZ)..no tak super, pojedu za ním, určo jede taky do Chomutova…a jedeme a jedeme a už jedeme po takové silničce mezi rodinnými domky…si ještě říkám “no to jsem zvědavá, kde vyjedeme z města”…no nevyjeli jsme nikde, auto zabočilo do jednoho dvoru u domu a šlus ende, už byli doma….no co vám budu povídat…otočit se nebylo kde, tak jsem jela furt pryč a vyjela jsem v dalším městě, které je od mého Chomutova ještě dál.
Připomnělo mi to ten vtip, jak jedno auto dojede v husté mlze druhé a tak jede za ním a pak to první auto zastaví a stojí a stojí..řidiči z druhého auta dojde trpělivost, tak vystoupí a jde k prvnímu autu a ptá se řidiče “vy už nepojedete dál?" …"ne, já už jsem v garáži"😴