Myslím, že se můžu pochválit za svoje letní výcvikování s vysavačem. Už to pes téměř vůbec neřeší. No a kdybych ho potřebovala vyfénovat, tak to už je taky úplně v pohodě. Ne že bych to potřebovala, ale měl na zvuk fénu podobnou reakci jako na vysavač, a tak jsem ho fén učila v rámci nácviku ošetření se souhlasem. Takže bych mohla (měla) začít makat zase na něčem dalším 😄
1. Hráz, výška 42 metrů. Nad tunelem jsou zbytky zdiva zříceniny hradu Vildštejn.
2 a 3. Zřícenina hradu Oheb. Název je odvozený od jednoho starého jména Chrudimky - Ohebka. Jak je na mapě vidět, Chrudimka v tomto místě prudce mění směr toku. Ohýbá se téměř zpět.
Dál jsme pokračovali po modré turistické přes Ústupky. Kůrovec se zde vyřádil. V nejužším místě přehrady je tak málo vody, že z šířky přehrady zbyl jen původní tok Chrudimky.
Protože je neděle od nicnedělání, tak radši makáme🙂.
Práce poctivě rozdělena, já obstarávám dříví, přítel díru (bude vědít Zrzavci), pes výkopové práce. Užitek ze všeho mají ptáčci, sbírám larvy a larvičky a dávám do krmítka, hned tam nabíhá koňadra. Ještě si sjedeme narovnat záda do parku.
dneska jsme ráno vyrazili do Jizerek - kouknout na Čihadla. A rašeliniště je krásné, jezírka mají vody dost. A viděli jsme sokola - takto zblízka a zcela jasně identifikovatelného jsme ho ještě neviděli. Paráda (jen tedy fotka není). Navíc jsou hory přehoubované - během chvíle jsem měla plný batoh hřibů - a zakázala sbírat další (tak stovka jich tam zůstala) a to nepočítám starší obry, které byly jen pro fotky… Psík nadšen a my taky. Během tří hodin jsme potkali jednu paní s psiskem a dva houbaře… Sice jsme kus cesty šli po stezkách neznačených (i když pamatujeme doby, kdy ta cesta byla oficiálně turisticky značená, ale to je dááávno), ale poctivě polovinu jsme šli po “hlavní” trase hor. Klika - bylo krásné studené ráno
dneska jsme ráno vyrazili do Jizerek - kouknout na Čihadla. A rašeliniště je krásné, jezírka mají vody dost. A viděli jsme sokola - takto zblízka a zcela jasně identifikovatelného jsme ho ještě neviděli. Paráda (jen tedy fotka není). Navíc jsou hory přehoubované - během chvíle jsem měla plný batoh hřibů - a zakázala sbírat další (tak stovka jich tam zůstala) a to nepočítám starší obry, které byly jen pro fotky… Psík nadšen a my taky. Během tří hodin jsme potkali jednu paní s psiskem a dva houbaře… Sice jsme kus cesty šli po stezkách neznačených (i když pamatujeme doby, kdy ta cesta byla oficiálně turisticky značená, ale to je dááávno), ale poctivě polovinu jsme šli po “hlavní” trase hor. Klika - bylo krásné studené ráno
Bledá závist mnou lomcuje! Z které strany jste šli ?
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 24.09.2023, 21:18:41
šli jsme od hájovny v Pekle (konec Josefodolu), kus po červené, pak neznačenou kolem lovecké chaty Velcovka na Rozmezí. Potom klasika - ČIhadla, rozcestník Pod Čihadlem a pak neznačeným průsekem na cestu, která dorazí k parkovišti u hájovny od severu. Asi 10 kiláků - krásná a pohodová procházka
My jsme o víkendu úspěšně ukončili výstavní sezónu ve Wroclawi, oba dva dny Cherry získala ve třídě otevřené V1, CWC (čekatel šampiona krásy PL). Pro mě i obrovský úspěch, co se týká řízení, ujela jsem celkem 2x cca 350 km, s blouděním ve Wroclavi určitě i víc a to proto, že jsem stůj co stůj chtěla vidět historické centrum města, když nevím, kdy a jestli vůbec se tam ještě někdy dostanu. 😀Právě tam probíhala vojenská přísaha.