Aktuálně: 2 699 inzerátů262 814 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Jak se vám venčí?

Trickyvoo
Trickyvoo 24.04.2025, 14:45:29 xxx:xxx.d384:4d44
Vahine:

Trickyvoo, jste mě rozsekala s tou úvahou Maliny o chůzi po zadních  🤣🤣🤣 příště opatrně simvás jo? 😉

Moje večerní venčení mi přineslo 100,-, někdo ztratil, já našla 🍀

Teď se mi to stává na můj vkus nějak často. Povolený vázy nebo co, ale někdy si nejsem jistá, jestli jsem vůbec blbě šlápla nebo mi prostě selhal kotník respektive vazy.

Aluška
Aluška 24.04.2025, 19:44:44 xxx.xxx.168.20

Dneska jsme šli na procházku všichni, tygrovaná Mijunka se rozhodla jí s námi, tak vám sem musím dát fotky. Asi po hodině běhání po lese usoudila, že splnila denní plán a je třeba vzít kramle a jít domů. Počkala, až budu přemýšlet o nesmrtelnosti brouka a nebudu si jich chvíli všímat a v příhodném okamžiku se vypařila. Asi za 5 minut telefon, volal pan Princ, že potkal u lávky přes potok pejska a měl na sobě tohle telefonní číslo a jestli mi má pejska někam přivést. Řekla jsem mu, že Mijunka jde domů, ať jí pomazlí a nechá jí jít, že bydlí ve vsi za potokem. Tak prej jo. My byli v lese ještě necelou další hodinku a Mijunka čekala doma na zahradě.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
bambule
bambule 26.04.2025, 12:10:45 xxx.xxx.72.39

Sakury nám pomalu odkvétají. Tahle je hodně stará, pamatuji si ji, už jako malé děcko a to už je skoro půl století. 

Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 26.04.2025, 12:34:21 xxx:xxx.a4ba:c5a0
bambule:

Sakury nám pomalu odkvétají. Tahle je hodně stará, pamatuji si ji, už jako malé děcko a to už je skoro půl století. 

Obrázek Obrázek

jé podobnou fotku mám někde z cest - místo Bambule je v růžové kráse Yodislav… Ale slečně to sluší víc - je to krásná psí dáma

Xerxova
Xerxova 26.04.2025, 12:35:53 xxx:xxx.a4ba:c5a0

my dneska ráno na Jizerce chytli to správné jaro. Vody v Jizerce teče hodně, i příkopy podél cest jsou plné čisté vody. Zbytky sněhu už nejsou (jiné roky bývají). Ale narcisy na narcisové louce byly v plném květu, kolem kvetly petrklíče, sasanky, devětsily, mokrýše, blatouchy, plicníky... i lýkovce ještě na Bukovci měly kvítky. A úpolíny už se začínají chystat - kulatí se jim hlavičky. Ještě zelené - ale pár dní sluníčka a taky pokvetou. Yoda udělal ostudu - měla jsem ho na dlouhém vodítku, nečekala jsem zradu a on vyrazil podívat se, proč se mladé chlupaté kravky honí - a běžel a vodítko za ním vlálo... byla jsem v klidu - byla mezi nimi říčka Jizerka... Neštěkal, nevrčel... jen byl zvědavý (a kravky taky - zírali na sebe přes potok). Došla jsem si pro něj, řekla mu pár ošklivých slůvek a dál jsme si užívali jarní pohodu. To mám za to, že celou dovolenou jsem byla ve střehu - a on se choval všude tak vzorně

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 26.04.2025, 13:20:11 xxx.xxx.153.254

To nebyla ostuda, jen na ně leze jaro🤣. Kluci barzojíci  taky občas zaujmou kravky, hlavně   když  dělají blbosti. A v poslední době mají zas kravky televizi z toho, když  si hrají chrti. Od té doby, co máme malýho, tak jsou občas i ve třech  řadách.

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 14:25:23 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 26.04.2025, 13:20:11

Kravky jsou ve své podstatě zvědavá stvoření…nevěřila jsem tomu, že když začne člověk u ohrady třeba zpívat, tancovat,. poskakovat, tak to zaujme jednu, druhou, přijdou blíž…za chvíli se to sbíhá z celé pastviny….

Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 14:36:39 xxx.xxx.221.216

No my dneska “procházkovali na veterinu”.

Maťulka se rozhodnul, že bude problém s drápama.

Nejdřív prasklý “”"přední paspárek", no a k tomu si utrhnul dráp na přední noze. Syn to zjistil včera, volal mi, že Máťa kulhá a že si myslí, že má na drápu hnis…já myslela, že mluví o tom drápu na “paspárku”, tak mu říkám, že to je blbost, ale že na to večer kouknu až přijedu z práce.

No tak prdlajs…už mu to hnisalo, tak si myslím, že už si to musel udělat dřív…pochybuju, že by mu to za jeden den takhle zahnisalo…ale do té doby nepajdal, neolizoval si packu…a jak je chlupatej, tak ani pohledově nebylo nic vidět.

No tak jsme ráno frčeli na veterinu…tak že mu to vyčistěj a dají mu antibiotika..upřímně už si na to Máťa nedal ani sáhnout…já nejsem zastáncem toho, že co jde, tak udělám bez sedace…takže jsem ho nechala na to ošetření uspat…spal defakto  minutek.

Tak teď mu to mám nechat do večera zavázaný, pak mu ty obvazy sundat a nohu koupat v řepíku a nebo heřmánku.

Tak teď jsem na vážkách, co bude na to lepší, jestli řepík nebo ten heřmánek…

Dafi
Dafi 26.04.2025, 14:40:01 xxx.xxx.136.20

úterý,středa,čtvrtek-vycházky v BK-ráno podél řeky kousek a přes město zpět,večer vycházky ke kostelu a zpět,v úterý odpo v Kateřině u strýce a tety,a okruh večerní po městě-očumuju zavřený výlohy🙂,a podvečerní ke kostelu,

středa ráno kousek podél řeky a přes město zpět, a dopoledne velká vycházka s kamarádkou kolem řeky,hříšt,cvičiště agility,splavu,velkýho pole,dozadu,přes silnici a dál podél eky a zpět….

to bylo teplo,tak se Dafi strašně táhla kus za náma,ale bylo to pěkný-jen řeka,tráva,pampelišky….nádhera….

u splavu jsou teda fabriky,tak tam už ta fotka není ono..to je tak,když jde člověk ven bez fotáku,protože se s ním nechce tahat🙂

tak jen 2 fotky od kamarádky

pak oběd bez Dafi s kamarádkama,afi odpadla do peřin a měla jen čurací vycházky a noční ke kostelu a zpět

čtvrtek ranní vycházka kolem řeky přes město a dom,a odpo odjezd,

v ptátek 2 vycházky odpo-jedna venčíc,jedna k rybníčku,vyběhat Dafču a dom

a dnes výlet i s Maxem-u Bunče 40 minut v lese-to se proběhly,chladno,vichr-ten byl furt a lítání Dafi po šutrech a pařezech

pak Kostelanský ranč-bohužel bez projíždky….

a pak Smradavka-obejítí kus rybníku….

to už se pejsci táhly,teplo,ale jinak pohoda,pejsků málo,lidí málo,slunko hřálo,vítr bohužel dost vál…..

ale jinak bylo fajn🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
kometa
kometa správce
26.04.2025, 14:43:11 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.04.2025, 14:25:23

Kravky jsou ve své podstatě zvědavá stvoření…

Většina (ne-li všichni) živých tvorů je zvědavá. Ony ty kravky nebo koně se na těch pastvinách trochu nudí - jsou pořád stejné, že jo.

kometa
kometa správce
26.04.2025, 14:44:19 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.04.2025, 14:36:39

Hlasuji pro řepík.

Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 15:05:45 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.04.2025, 14:44:19

No taky jsem myslela spíš na ten řepík…tak se mi to jen potvrdilo. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 26.04.2025, 15:50:28 xxx.xxx.153.254

Taky hlasujeme pro řepík a Maťuldovi přejeme brzký uzdravení.  Dnes u nás fučí jak chtěla jsem napsat, kráva,  ale ty zatím nelítají, takže  vlastně pohoda🙈

Obrázek Obrázek Obrázek
kometa
kometa správce
26.04.2025, 16:32:51 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 26.04.2025, 15:50:28

Dneska jsem viděla černého barzoje na koňských závodech v Písku.

Vahine
Vahine 26.04.2025, 18:39:35 xxx.xxx.191.9

Tak zatím máme dnes v nohách a tlapkách 19 km. Chvílema, asi tak okolo 10km se bělouš táhnul za mnou, jako smrádek a dokonce několikrát zastavil a koukal na mne, že jsem blázen, že dál nejde 🤷‍♀️ tak říkám pojď budou támhle 2 velký kamarádi(koně)…a v duchu jsem si přemýšlela o tom, jestli jako fakt už je čas, koupit kočárek?? V batohu na psy( taky dělají pěkný) bych ho tahat nemohla, protože mám horší bederku, tak abych se nedorasila. No, koně ho trochu probrali, pak panička trochu shora navlhčila chladící vestičku a šlo se dál…v čekárně na vlak byl pak rozpláclej, jako chlupatá předložka pod nohy a ty zadní se mu chvílema třásly.. no tak nevím. Trochu mu šel občas pravý bok napřed, to ho asi  bolela levá zadní, kterou už má chycenou artrózou několik let dle rtg….inu, možná už je čas si občas odpočinout v kočárku, když půjdeme na celodenní výlet o dovolené… 🙈

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Vahine
Vahine 26.04.2025, 19:09:01 xxx.xxx.191.9

Kočárek pro bělouše…no jdu ho koupit…máte někdo zkušenosti? Líbí se mi tenhle…co si o tom myslíte?

Obrázek
Ronja s motejlem (neregistrovaný) 26.04.2025, 19:42:38 xxx.xxx.119.6

https://tvujpejsek.cz/kocarky-pro-psy/95-kocarek-pro-psa-inno-pet-buggy-comfort.html

Já koukám po něčem takovým, k těm větším kolům mám větší důvěru, pro naše terénní výlety. Byla jsem nadšená z jedný značky, má skvělý recenze, bohužel kdyby mě teď někdo bacil…mám totální výpadek. Produkty mají drahé, ale daly se sehnat dobré i bazarové, skleróza no.

Doron
Doron 26.04.2025, 19:49:26 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 26.04.2025, 19:09:01

Bojím se, že má moc malý kolečka.. Ten terénní od Ronji ny byl asi lepší..

Vahine
Vahine 26.04.2025, 20:03:38 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.04.2025, 19:49:26

Jasně, ale s tímhle v terénu jezdit nebudu, to půjde po svých. On by drncání nedal, to si jsem celkem jistá. Kočárek se dá složit, je celkem lehký a má popruh na rameno. To se mi líbí moc.  Vezl by se jenom po chodnících, a to snad budou kolečka držet? Je do 15 kg. Stojí 2. 249,-

Xerxova
Xerxova 26.04.2025, 21:01:41 xxx:xxx.f508:2aea

fotky z cest už tu byly - takže až od úterka… lesy za humny a dnešní Jizerka (osada) u Jizerky (říčky) v Jizerkách 😉

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.