Xerxová: vezmete mě příště s sebou? Jsem skladná a soběstačná!! Tohle je dovolená podle mýho gusta, jenže na ní nemám s kým jet, můj chlap je válecí all inclusive typ…
ale kam tě dát?? Chrudoš není velké auto - celý kufr zabere doga a na zadních sedadlech jsou buď přerostlí trpajzlíci (ehm ten starší už mě o hlavu přerostl, ta mladší je drobná a asi drobná zůstane) … a nebo věci na 14 dní (včetně obří povlečené tlusté veledeky pro Yodislava - neb pelech v kufru není tak velký, jak milostpán na spaní potřebuje).
My máme oba naštěstí stejné názory na dovolenou - u moře klidně - ale zaplavat si ráno a večer a jinak průzkumničit. Dovolené na jednom místě byly jen dvě - robinsonské dovolené na samotě v Chorvatsku - dítka plavala, učila se s ploutvema, s monoploutví… hráli jsme kuličky, kuželky, kroket… ale to byly trpajzlíci ještě trpajzlíci. Jen jim bylo víc (a nebo míň - to neprotestují a dají se nosit v krosně) už byly na cestách s námi.
dokumentace z roku 2014 (Nightovi bylo 6 měsíců) a 2025
Efe-to chce nějakou kámošku,která je na stejné vlně. Já takhle taky jezdím,nejlepší dovolená. Nějakej den se teda i válíme,ale min. půlku času výletujeme, nemusíme nic řešit, pohoda. Za měsíc budeme v tuhle dobu na Rhodosu,protože v létě budou štěnda, jen teda nevím,jak za týden stihneme všechny výlety,co mám naplánovaný😂
Efe-to chce nějakou kámošku,která je na stejné vlně. Já takhle taky jezdím,nejlepší dovolená. Nějakej den se teda i válíme,ale min. půlku času výletujeme, nemusíme nic řešit, pohoda. Za měsíc budeme v tuhle dobu na Rhodosu,protože v létě budou štěnda, jen teda nevím,jak za týden stihneme všechny výlety,co mám naplánovaný😂
To je ta nejlepší varianta. Já takhle kdysi jezdila do Alp s kamarádem. Ale našel si po rozvodu konečně ženskou, tak už jezdí s ní. 😊
no ještě lze manžela nechat u moře - půjčit si pidiauto a vyrážet po okolí. A třeba by se na krátké trasy na kus dne vytáhnout dal. Třeba od Malagy (a tam se lítá za mořem často) málokdo vyrazí do El Torcalu - přitom je to překrásný kus skal, kratičké značené okruhy, vyhlídky, spousta kytiček a kozorožců, skvělá restaurace… Málokdo zná dolmeny v Antequeře - a přitom to jsou výlety autem do hodiny od Malagy…
Jen bacha - palác Alhambra v Granadě, katedrála v Seville, a hlavně “králův chodník” - Caminito del Rey bez časovek nejde, Caminito jsme měli pro jistotu půl roku dopředu… Takže by to možná šlo skloubit i s tím povalováním pod palmou
My se chystáme v létě na dovolenou do Itálie bez psa. Mužovi šlo o to, aby dcera si užila pláže a moře. Malina vedro hůř snáší a na koupání jí taky neužije. Až nám půjde jen o ty scenérie, jeli bychom takhle pěkně na jaře, doufám, že by s námi už i mohla. Jak s námi byla loni v Rakousku, tak to prostě bylo super. Asi bych i víc toho psa prosazovala, ale sama mám pochybnosti, zda by to pro ni bylo to pravé.
my jsme babička a dědeček zlí - žádné válení se nepřipouští 😄. (Hlavně bychom se na pláži zbláznili nudou my). A říkáme si, že co se do těch hlav dítkám nacpe, to už v nich zůstane. A tak vždy mix srandy, sportu - ale i poznání přírody, historie a kultury.
Všech pět dog bylo u nás cestovacích - naštěstí všechny to zvládaly dokonale. Dokonce ta první - Arona byla doga opalovací, milovala vedro a vydržela i na té pláži - neb Lída byla tenkrát dítko školou povinné a jezdilo se o prázdninách (ale ne vždy do vedra - třeba i do Nizozemska - poznávání jiného kusu Evropy a k tomu Atlantik s velikými vlnami a taky po Čechách a Moravě). Pak už nastaly dovolené spíš mimoprázdninové… No a teď jezdíme o prázdninách do chladnějších míst (loňská expedice Balt) nebo volíme ne hlavní prázdniny (předloňská Expedice Sicílie byla o jarních prázdninách - to letěly samy děti poprvé - bylo jim 10 a 12)… i teď jsme využili velikonočních prázdnin nastavených o volno kvůli přijímačkám. Takže děti na gymplu přišly jen o pondělní výuku…
Ad klíšťata…tak my letos zatím bez ztráty kytičky, zavčasu jsem pesany zakapala a já si teda vždycky stříknu nohy pro jistotu repelentem.
Ale holka, tak 2-3 tejdny zpátky říkala, že to je děs…nic nic nic a najednou jich měl pes 8 zakouslých v obličeji a další bambilion z obou psů sundavali. Je teda fakt, že v té době neměli proti klíšťákům žádnou ochranu, ale oni dávají tabletky a ty si myslím nemají žádný repelentní účinek….teď už je to výrazně lepší…ale i tak 1-2 lezoucí klíšťáky na psech najdou. Takže už je to asi o fous lepčí.
Oni bydlí ve Slaném a je teda fakt, že holka našla nějakou mapu aktivity klíšťat a byli v té oblasti, kde to bylo nejhorší.
Tak jestli jsou u nás klíšťata, tak jsme je dneska s Malinou vybraly. Já dneska na procházce prozkoumávala nové trasy. To zas bylo, a hele pěkná cesta, ta by mohla i někam vést, aha tak ona končí tady na oploceném pozemku, no ale ten by šel asi obejít, pak to krosnout přes tu louku, jo tak tu bažinu jsem z dálky neviděla, tak nevadí, nejsme z cukru a dá se to nějak přeskákat a vida, už jsme na silnici a tady můžu jít trasou o které už vím, kam vede a nebo zkusit tudle cestu, která by mohla vést do vesnice a tam by mě mohl vyzvednout muž. To je ale pěkná cesta, safra tady se nějak ztrácí, ale když budu držet směr, třeba jí zase najdu.. no jupí támhle je a ani jsme jí nehledaly dlouho a teď už to půjde jako po másle, jen tady přeskočím občas nějaký strom..tak jo, jsem vesnici a znova ztracená a znova nalezená cesta se rozdvojuje a v obou případech končí v oplocené zahradě a dole vidím jezdit mého muže v autě a nevím, jak se k němu dostat, tak mě navedl, že když půjdu přes louku, tak tam dal je asi cesta, na louce jsem šlápla do výmolu, podvrtla si trochu kotník, malounko upadla, Malina jen obrátila oči v sloup “už se zase válí, hlavně že furt machruje s tím chozením na zadních”, za loukou opravdu bylo něco jako cesta a šťastně jsme se shledali s mým mužem. No ale bylo to hezký, nevěřili byste, ale za celou dobu jsme nikoho nepotkaly, ale obávám se, že klíšťata jsme mohli posbírat celkem dost, hlavně Malina. Loni jsme jí dali bravecto a to celkem dost fungovalo, tak to musíme zas dát.
Včera bylo venčení docela vtipné… první si to takhle šineme na svou oblíbenou polní cestu a první co mě napadne pročpak tam asi stojí ten traktor s tou cisternou. No asi řidič odpočívá… prdlačky. Kus za námi se vynořil obrovský postřikovací stroj. Takže panička zavelela meteleskum bleskum. Tradá rychle pryč, protože kdo by se chtěl měřit s postřikovačem. Popoháněla jsem Bambů k rychlejšímu tempu, ta jakoby tušila průser nasadila na ji nezvykle vysoké tempo, dokonce mě předhonila, což u ní není vůbec zvykem. Úplně jsem ji viděla jak mumlá “Dělej prťka, dělej”. No k prvnímu remízku jsme doběhli závratným tempem. Pak už pohodička. Musim vyslovit poděkování řídiči postřikovače, protože ten čekal než dojdeme k remízku a spustil postřik až poté. Takže jdeme už směrem k domovu, začalo hřmít, takže opět se snažim jít rychleji. Docourame k ohradě s koňmi. Tam nás málem srazí modré auto, protože bloncka v něm neumí dat blinkr. Před námi zaparkuje, vyskočí z auta a úplně falešně , šišlavě začne mluvit na ty koně ( asi abych věděla jak je mezi nimi oblíbená). Otevírá bránu a vychází do areálu stájí. “ No koníšci ahojte, chlapečci, cukroušci, hopinky, hopinky.. ” Koně moc nereagovali, bloncka nepřestává šišlat. Můj ksicht měl v ten okamžik jistě titulky…. A pak za neustálého šíleného šišlani se bloncka natáhne na zemi, jak široká, tak dlouhá. “Doprdele, kurva drát”( žádné šišlani). Koně konečně zareagovali, zvedli hlavy od pastvy, aby se koukli copak se to děje. Měla jsem co dělat, abych se nezačala nahlas smát….. Smála jsem se ještě doma, když jsem to popisovala manželovi.
Tak my klasika, náš každodenní lesík 🙂, jenom tygruše zůstala doma. Když je hezky, tak psíky už v 11 pouštím na zahradu a tygrovaná pak tvrdí, že byla venku dlouho a že do lesa nepůjde. Až večer jde s námi na poslední hodinku než jdou spinkat.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 24.04.2025, 10:23:29
Jo jo. Jsem si vzpomněla na epizodu z Herriota - distingovaný pan profesor měl pekinéze s nádorem varlete a tím pádem s ukázkovým hyperestrogenismem, kdy pes voněl jako háravá fena a tudíž se za ním táhly houfy nápadníků. A jeho noblesní angličtina se v tom okamžiku změnila na projev štamgasta z hospody poslední cenové skupiny.🙂