Aktuálně: 2 734 inzerátů227 839 diskuzních příspěvků18 512 uživatelů

Jak se vám venčí?

impact
impact 02.02.2025, 13:47:35 xxx.xxx.195.92

Pětačtyřicet má člověk jen jednou za život a tak to chtělo nějakou parádní oslavu. 🥳 🤪

A protože mám kolem sebe pár naprosto šílených karamádů, kteří se nebojí vlka nic, byla volba jasná. Vylezeme si na svítání na Kelčský Javorník. 🗻

Sraz jsme měli už v pět ráno na Parkovišti u Tesáku, kde nastala hned první velmi vtipná situace. Zuzce se totiž podařilo nejen přijet pozdě (a kdo mě zná, tak ví, že na opozdilce nikdy nečekám 🤣), ale jako bonus ještě netrefila parkoviště a stála úplně někde jinde. 🤣 Naštěstí se Jirka s Ivet obětovali a vrátili se z lesa pro ni. 😘

My jsme zatím s Blankou pokračovaly pomalu dál a když se za námi konečně objevily tři čelovky, vyrazili jsme všichni hurá hore krpálem směr Čerňava. 🧗‍♀️ 

Cesta nahoru byla prudká, ale pěkně suchá. Bohužel na druhou stranu Čerňavy už nedosvitne slunko a tak nás čekala pěkná sklinka. 🤣 🧊 

První byla na zemi Zuzka, chvíli po ní i Jirka a než jsem se nadechla, ležela jsem taky. K mojí smůle jsem se vypleskla na větší ledovou plochu a aniž bych to mohla jakkoliv změnit, jela jsem po ledu z kopce. 🤣 Moje jediná myšlenka byla "typičo a jedu až dolů". 🤯😆 Asi bych se zvládla něčeho chytit, ale když jsem ve světle čelovky 🔦 viděla Blanku, jak stojí zlomená v pase, se zkříženýma nohama a strašně se směje, tak mě to úplně rozstřelilo a smála jsem se taky. 🤣 Psi z toho měli samozřejmě strašnou prdel a skákali mi do obličeje, ale to už jsem naštěstí dojela na suchou zem a zastavila se. 🤗 

Vyškrábala jsem se na nohy a raději zalezla na kraj lesa. Neuběhla však ani minuta, za mnou se ozvalo žuch-žuch a Blanka s Ivet svorně ležely za sebou na stejném boku. 🤣🤣🤣

To jsem se na férovku málem pochcala. 🤣 

Ovšem humor mi došel ve chvíli, kdy nám ležící Blanka oznámila, že ji křuplo v kotníku. 😵‍💫 Naštěstí je to statečná žena a tak jsme s opatrným našlapováním vyrazili dál do tmy. 🙏

Pak už jsme myslím spadly jen já a Zuzka a ledovka byla za námi. 😆

Před námi byl další krpál směr Jehelník a  pak už za ďolíkem i rozhledna Kelčský Javorník.🗼

Svítání jsme stihli, ale bohužel se nám tam z východu udělal mrak a tak to nemělo takové kouzlo. I tak to bylo ale super a byli jsme šťastní, že jsme to dali. Já vytáhla chlebíčky, Blanka šampus a cinkli jsme si na zdraví a na úspěšnou cestu. 🥂

Jirka vylezl až nahoru a udělal fotky a videa. Já jen asi do druhého patra. Měla jsem dost propocený záda a nahoře teda fest foukalo. Tak jsem to nechtěla riskovat. 🥶

Cesta dolů byla fajn. Hned za vysílačem jsme zabočili na zpevněnou cestu, takže jsme se vyhnuli tomu kamení k Holubově chatě. Což ocenil zejména Blanky kotník. 😵‍💫 No a na finále nás čekal táhlý tříkilometrový kopec zpátky k Tesáku. A ten byl teda nekonečnej. 😮‍💨 

Na konci cesty jsem se dost pobavila, když jsem jim za světla ukázala krpál na Čerňavu. Málem mi nikdo nechtěl věřit, že jsme tu hrůzu fakt lezli nahoru. 😆 

Pět lidí, dvanáct psů, třináct kiláčků a bylo to boží! 🐾♥️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Vahine
Vahine 02.02.2025, 15:27:20 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 02.02.2025, 13:47:35

Všechno nejlepší, hlavně zdravíčko!🥂🥳

Dobrej oddíl 😃 a slušnej výkon!🫡

Sarah01
Sarah01 02.02.2025, 15:57:29 xxx.xxx.162.253
»

Všechno nej přeju. 🌹

Doufám, že Blanka nemá kotník zlomený. A obdivuju vás v té tmě, já už bych tu odvahu asi neměla, prd vidím a fakt se bojím, že by to nebyl jen kotník. 😊

impact
impact 02.02.2025, 17:03:34 xxx.xxx.195.92

Jako byla to příjemná změna. Sice chodíme výlety furt, ale takovou noční bojovku jsme měli poprvé. Všichni jsme měli čelovky a tak bylo vidět. Zvěře jsem se moc nebála, protože jednak nechodíme zrovna potichu a druhak jsem ani jednou neviděla z lesa odraz očí. 😆

A nakonec bylo dobře, že jsme vyrazili za tmy. Páč baby prej vidět ten krpál za světla, tak se otočily a jely dom. 😂 A tím, že jsme ho neviděli ani cestou před sebou, tak nebyl člověk už dopředu vyřízenej z toho, jak daleko a vysoko to poleze. 😂

To pro mě byla smrt, když jsem to v listopadu lezla sama. Vylezla jsem Čerňavu, úplně vyřízená, plíce někde pod kopcem, nadávala jsem jak špaček. A když jsem přelezla horizont, tak jsem uviděla Kelčský Javorník - nahoře, na horizontu, na ještě vyšším krpálu. Dodnes mám v paměti to, jak jsem tam stála s otevřenou hubou a říkala jsem si, že to sakra přece není možný, aby byl až na dalším krpálu. 😂😂😂

Děkuji za přáníčka. ♥️

Obrázek
Doron
Doron 02.02.2025, 17:21:15 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 02.02.2025, 17:03:34

Všechno nejlepší k narozeninám, ať jste šťastná a všechno se Vám daří ;)!

Možná jste zavedli novou narozeninovou tradici ;).

Kilian
Kilian 02.02.2025, 17:35:39 xxx:xxx.bdde:6bec
»

..všechno nejlepší 💐

sutrik
sutrik 02.02.2025, 18:34:55 xxx:xxx.149a:24c8

Nějaké fotky z týdne a od třetí fotky ze včerejška. Včera jsme to letos prvně vzali s ratloraptorem autobusem do Slatiňan a zpátky pěšky. Takovou střední variantou, ani ne nejdelší, ani ne nejkratší. Pes v pohodě. Ale jak já dám za necelé dva měsíce 45 km, tak to nevím. A to jsem si dala už po pěti kilometrech pauzu v jedné bezvadné restauraci. A viděla jsem basenji, možná prvně na vlastní oči. To jsou tak krásní psi. Možná se mi líbí nejvíc. Ale stejně bych příště šla do pinče.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 02.02.2025, 19:04:36 xxx:xxx.149a:24c8

A dnes závody v RO, konkrétně RO1. Poslední trénink v listopadu. Malovala jsem si, jak sem napíšu, že jsme to s Bonnie zvládly s postupem do vyšší třídy. Houby 😁 Neskončily jsme poslední jen z důvodu, že v druhém parkuru si jedna paní přišlápla psa a byla diskvalifikovaná. 75 a 81 bodů ze 100. A jsem vlastně ráda. Zase domácí prostředí a hlídání. Má nervozita a nezkušenost, Bonnie je můj první pes. Hodně chyb, ale některé nebudou lepší. Někdy to dáme za výborně, příště třeba nesplníme. Nemám pracáka, ale poměrně svéhlavé plemeno, i když umí, neznamená to, že to bude chtít předvést. Chůze u nohy byla o dost horší, než umíme. Hlavní strhnutí bodů bylo kvůli lehání, bylo v obou parkurech několikrát. Z mého pohledu si “úplně lehla”, ale rozhodčí viděla, že někdy neměla předloktí na zemi. I tak mi to udělalo radost, výrazné ochlazení, klepala kosu i s oblečkem při čekání, než na nás přijde řada. A závod bez oblečku. Snažila se, fakt se snažila předvést ta nejlepší lehnutí, i když jí byla zima.b Před rokem by ani nedosedala. Proto mám radost. Holt do dvojek prolezeme přes 3 splněné závody aspoň na 70. 

Chlupatá piraňa zvládla přestup do trojek. Paradoxně do dvojek taky prolízala.

Viz https://roplan.ifer.cz/akce , vybrat Valentýnskou dvouzkoušku, kategorie R1. Je tam i plánek obou parkurů a po najetí na jméno vidět plemeno.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 02.02.2025, 20:44:25 xxx.xxx.162.253

Dnes se u nás praly všechny deky a přehozy a na čistém voňavém se dobře spí. 😊

Obrázek
Dafi
Dafi 02.02.2025, 21:40:38 xxx.xxx.136.20

Impact-přeji vše nejlepší!!

a tvl-výraz údivu🙂z té fotky je mi blbě,jen to vidím!!!!

Vahine
Vahine 02.02.2025, 21:43:04 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.02.2025, 20:44:25

Na fotce jsem našla, kromě spokojených psů i Zrzavý kalendář 🤓

Daja
Daja 03.02.2025, 05:49:17 xxx:xxx.fe09:51e0
Vahine:

Na fotce jsem našla, kromě spokojených psů i Zrzavý kalendář 🤓

Jééé ja taky a jak je pěkný🤪.

Daja
Daja 03.02.2025, 05:51:25 xxx:xxx.fe09:51e0
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 02.02.2025, 17:03:34

Impact vám moc gratulují k narozkám💐 tak k nádhernému výšlapu💪.

Daja
Daja 03.02.2025, 05:53:09 xxx:xxx.fe09:51e0
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 02.02.2025, 19:04:36

Nene Bonnie a Vy to jednou dáte, věřte v to a ono se to splní, já to vím👌.

Trickyvoo
Trickyvoo 03.02.2025, 19:09:26 xxx.xxx.62.63

I já vyrazila na delší vycházku, dneska bylo moc hezky a jak se stmívá až v pět, tak se dá i něco stihnout. Našla jsem si pěknou trasu cca 10 km a vyrazila. Na mapě to vypadalo tak hezky, v reálu teda taky, jen jeden kousek cesty nebyl cesta, ale zkratka přes pole a na něj dneska hezky svítilo, takže byť mrzlo, tak zrovna tady bylo apartní mazlavé lepivé červené bahno, lepilo se i Malině na packy. Pak tada ještě v závěru cesty jsem zjistila, že máme možnost dle naplánované cesty si to mazlavé behénko dát znova, ale jsem máslo a radši to obešla a cestu si prodloužila skoro o dva kilometry 😄.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
lupus4
lupus4 04.02.2025, 14:36:55 xxx.xxx.205.61

Dneska ažuro, umrznuto, nádhera…je vidět, že zamrzly rybníky. Na řece kromě obvyklých březňaček, i pár labutí, dál pod městem cca 50 hoholů, parta 4 potápek malých, 3 volavky šedé a cca 30 kormoránů…ledňáčka jsem od vánoc neviděl 😢

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.