….moc moc držím palce…
Jak se vám venčí?
Seš moc hodná❤️
No teda VAU.
držím vše co mám a k tomu i dvacet prstů ať se pejskovy uleví.
Poznámka i já bych ho tam jen tak nenechala.
Odpoledne pokud u nás povolí ledovka jedu i já k vet.
Gigoušek stále kucká ( je to bez hlenů spíš suché), ale má to již dlouho . Byl u třech vet a bylo mi řečeno, že má spadlou tracheu ( vůbec ne chápu co to je , jen ho prý čeká operace) dalo se s tím žít, ale už mívá kašel a prokašlávaní často. Jinak jemu to nevadí jen vizuálně a poslechově to není hezké.
Daja
držím moc moc palce… ať už se to zlomí k lepšímu ❤️
A jsem mocmoc ráda za naši paní doktorku, která i o víkendu dorazila do ordinace loni zkontrolovat Yodu při psincáku. A kdysi u horečky malého Nighta chtěla kontrolu o půlnoci (a připíchnout léky po 12 hodinách) - a protože tu noc nemohla, donutila “zaskočit” (tj. přejet z chalupy dost kilometrů) do práce svého již důchodového otce (který se o naše první dogušky staral v době, kdy ona byla “malá holka”). A tak jsme si s panem doktorem hezky popovídali a zavzpomínali. Dobrá veterina je k nezaplacení
Doron:My se teď s Doronem vrátili z veteriny, zase se mu strašně přihoršilo a o půlnoci mi selhaly nervy, když měl teplotu 40,3 C a zase jen zoufale koukal a stál a stál pořád u mě, lehnout si nechtěl za žádnou cenu, byl úplně schvácenej.
Stodůlky nebraly, jediný co bylo klinika Jaggy v Řepích.
Ten podnik se mi nelíbil, strašně trvalo než někdo otevřel, doktorka taková mladičká, sestra taky, Dorovi byly sympatický. Udělal se rentgen a krev, nesměla jsem u toho být, že to dělají dole, kde jsou hospitalizovaní psi a tam nikdo nesmí.
Rtg prý nejednoznačné a crp vysoké ( 90) a vysoký i leukocyty. Doktorka chtěla, ať ho tam nechám, že mu dají infuzi a budou ho pozorovat, musím ale zaplatit navíc k hospitalizaci 3 500 za karanténu protože ten psincák. Chvíli jsem váhala, ptala jsem se, co jako v tý infuzi bude a že prý různé prospěšné látky, ale s atb by ještě počkala. Za žádnou cenu mi nechtěli ukázat, kde by byl, že je to prý jako bych chtěla v nemocnici jít na ARO .
Bála jsem se ho tam nechat, on je citovej, špatně by to nesl a stejně už byly čtyři, tak mu můžu zajistit za tři hodiny péči jinde.
Nakonec mu teda vet píchla Rimadyl, a dostali jsme domů čtyři tablety plus atb ( jsem si vyžádala) a zase ten sirup .
Snad jsem neudělala chybu, měla jsem z toho podniku ale špatnej pocit, bála bych se tam o něj.
Zaplatila jsem 9 600kč , nejsem úplnej lakomec, ale skoro jsem se rozplakala🙂)
Teď tvdě usnul a zase vypadá trochu líp.
Myslím, že dneska už neusnu a budu mít dobrou fotku svítání.;)
Jaggy nemá moc dobrou pověst, taky bych ho tam nenechala. Co jsem kde byla na veterině, vždycky se člověk mohl podívat, kde by pejsek byl. Doufám, že bude v pořádku, držím palce. 🍀
Sakra! Myslím, že jste udělala dobře, Jaggyna už není co bývala, takový přístup by se mi taky nelíbil. Já z nich mám - možná nespravedlivý - pocit, že prostě dojí pacienty, aby bylo na provoz. Držte se a hlavně se uzdravujte. Ostatní - lepší, nebo setrvalý stav? A vy?
Doron, udělala jste to nejlíp, jak to šlo ❤️ taky bych chtěla vědět, kde by měl pes být a jak to popisujete, taky bych vzala psa marodit domů. Teď už snad bude jen líp! Myslím na Vás a držím palce všem 3 hopikům. 🐶
Ti měli teda řeči s tím ÁREM, však dostávají dlušně zaplaceno, tak by mohli být přístupnější, si myslím
Daja:No teda VAU.
držím vše co mám a k tomu i dvacet prstů ať se pejskovy uleví.
Poznámka i já bych ho tam jen tak nenechala.
Odpoledne pokud u nás povolí ledovka jedu i já k vet.
Gigoušek stále kucká ( je to bez hlenů spíš suché), ale má to již dlouho . Byl u třech vet a bylo mi řečeno, že má spadlou tracheu ( vůbec ne chápu co to je , jen ho prý čeká operace) dalo se s tím žít, ale už mívá kašel a prokašlávaní často. Jinak jemu to nevadí jen vizuálně a poslechově to není hezké.
Daja
A to je docela závažný problém, Dájo, to mě mrzí 🌷
žiš Dájo, co to má chudínek malej? Budu držet palce, ať se to pořeší.
No podle mě je, ale on to má už snad 4roky, jen to nebylo tak moc kašlaví. Teď se mu to zhoršilo a začal kašlat už i v klidovém stavu a proto chci k vet. jenže on žije na kopci a my tady teď máme ledovku. Snad dnes povolí a jedu za ním. Je to velice starý vet., ale moc chytrý vet.
Přitom Gigoušek je veselý, čilí, hraví a žravý😉i když ho kašel chytne u hry tak nepřestane až já zakročím ať jde do klidu, odkašle a jede v blbynách dále.
No víš co hmmm já vlastně nevím🤫jen my to takhle řekly a doufám, že se spletly. Radili my operaci a že se uvidí, no to mě tak trochu odradilo, bojím, bojím a zase se bojím za toho moje ho drobečka.
Daja
Tak vet snad pozná, jestli nutno je, nebo ne, když je dobrej, nebude tlačit do zbytečný operace, kolik, že je vlastně Gigouškovi?
Kecají, na ARO vás pustí většinou taky. Ale kde není vůle chtít, hledá se důvod proč to nejde. Držím pěsti a chlupatci všechny packy. Myslím na vás 👍👍🍀🍀🍀,naše chovatelka si s psincákem přes svátky taky užila svoje. Přivezli si ho z tmTriocacibu z Prahy. Mladý pes, roční, dokonce skončil na kyslíku a hospitalizován. Nakonec to dopadlo dobře. Ale psychika, že je bez smečky a jinde, ho tak semlela, že to bylo o prsa vietnamské cvičenky a to byl na klinice, která je fakt dobrá. Taky jim, ale asi začínají vládnout peníze.
Gigouškovy v sedmém měsíci bude mít 10let.
No teď se můj zbudil a řešíme Gigouška co nejlépe pro něho udělat. Do operace se mi moc nechce.
Daja
Taky bych se bála, to je těžký. Jaká je prognóza -bude se to zhoršovat,jaký to má na něj vliv - myšleno, jak ho to zatěžuje, bolí, omezuje. Vet kterýmu věříte Vás určitě nepožene do operace, která by nebyla nutná.
Kolaps trachey melo par mych mopsli, vsichni s tim dozili, obcas kaslali. Da se nejdriv pomoct lekama, operace bych se bala, trachea se vyztuzi stentem. Jinak laicky receno jde o zhrouceni chrupavky hrtanu.
No neomezuje ho to zatím v ničem, vypadá a tváří se jak úplně normální pes a řádí s Chulim jak z řetězu urvaný , jí, pije, hraje si, mazlí se atd….. Jen kašel i v noci a pře kašlávání. Ach jo 😢první co možná navrhne vet budou kortikoidy, pod narkózu na vyšetření ho chci odvést do Havířova, tam má můj další vet vše po ruce, nesnáším uspáni☹️.
Daja
Přesně tak 👍snad pomůžou léky. Na operaci se stenem opravdu 🙄nevím a mám zkušenost, že to kamarádce pomohlo jen na dva roky a zaplatila první operaci se stenem před 15lety 25000kč. O peníze ani tak nejde jen to, že to moc nepomůže na dlouho.
Dron tak co maléj? Jak pak mu je? Stále Vás mám teď na myslí.
Daja
Blbý je, že na těch klinikách nebude žádnej slušnej a zkušenej doktor dělat noční. Nemaj důvod. Takže noční odsírají nezkušení mladí doktoři, co ledva vylezli školu. No a blbý je i to, že na takových klinikách musíte ve všech úkonech zaplatit všechny lidi, od uklízečky až po kominíka a musíte zaplatit všechny drahé přístroje a jejich provoz, i když je u své návštěvy nevyužijete.
Jinak já mám s hospitalizací na jedné vyhlášené vyškovské klinice tak otřesnou zkušenost, že už bych psa přes noc nenechala bez mého dozoru prostě nikde krom své dvorní vetky. Protože jak byl doktor schopnej se chovat ke staré feně jen proto, aby mě donutil ji tam nechat a sypat peníze… 🤮