Yoda zapadl až po pupík? No pane jo 🫣 a zítra do práce…
v pohodě - konečně chvilku normální zima. Napadlo toho prašanu dost, ale nad pupík to má jen v zahloubených chodníčcích v terénu, které vítr zaplnil… Po dlouhé době si jdu pořádně zaházet. To patří k zimnímu tělocviku… A dokonce už nám protáhli i zadní silničku - jak já říkám komunikace desáté kategorie. Yoda nafasuje kabát (protože na zahradě dost postává) a jdeme na to…
U nás přes noc taky připadlo trochu prašanu…Gině asi počáso vyhovuje, neboť si v brzkých ranních hodinách (kdy já mám ještě noc) šla hrát na venkovního psa. Pak se asi chystali nějací sousedé do práce, tak jsem jí šla zavřít, protože vyštěkávala…a po sedmý jsem vstala a to už byla zase venku…to jí pouštěl manžel. Takže dnešní počáso jí asi sedlo…mě už míň, protože jsem v noci vstávala 2x abych jí pustila a následně jsem zase pro ní 2x byla, když se moc rozštěkala….
z včerejšího nic máme tak cca 15 (-20) cm sněhu a chumelí a chumelí… A Mojence s každým cenťákem přestává fungovat pár set tisíc mozkových buněk a venčení se dá přirovnat ke krocení divokého mustanga 😄😎💣
ale zas to jsou takové výbuchy v rámci špacíru, má i klidové fáze, jako když se rozhodne tady a teď bivakovat přibližně do nejbližší oblevy 😄
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 12.01.2025, 11:36:18
Mojenka má na to nárok…je to mladá holka…a tohle počasí teda zvedlo elán i té mojí důstojné a pomalu se pohybující psí dámě a dokonce se i s Matýskem honila po zahradě…
Jen mě teda mrzí, že je konečně trochu normální zima a já jsem zapikaná v práci nonstop a tak si ten sníh ani pořádně neužijeme, protože ráno tma, vrátím se tma a já nejsem z těch, co by lítal někde potmě s čelovkou…bojím se divočáků …
Potkala jsem divočáka ve čtvrtek odpoledne.Stál u silnice a já přemýšlela jestli tam zůstane nebo mně vlítne před auto.Objela jsem ho až do proti směru,ale stál tam pořád.
No já právě při poslední procházce, kdy nebyl sníh, viděla, jak jsou louky od divočáků dost brutálně rozrytý…takže prasátka se v naší venčící oblasti vyskytují a riskovat nebudu, protože na louku musíme projít i cestičkou lesíkem a mezi křovinama a tam bývají často…poznám to na Gině jak se chová…někdy je slyšet chrochtání.
Na louce už by to bylo v pohodě, protože tam vidím široko daleko, ale z těch cestiček na louku mám prostě strach.