děkuju za rady-jogurty jsem jedla+jogurtový nápoje..
tak je fajn že můžu i něco sladkýho…
jj s dietou po operaci jsem já naivka nepočítala☹️
děkuju za rady-jogurty jsem jedla+jogurtový nápoje..
tak je fajn že můžu i něco sladkýho…
jj s dietou po operaci jsem já naivka nepočítala☹️
Můžete si udělat vafle ve vaflovači, ty se dělají taky bez tuku, nebo se i prodávají hotové.
Pozor na česnek a cibuli. Bezpečná je kořenová zelenina, cukety, dýně,, ale musí být tepelně upravená, měkká. Pozor na hrášek, slupky mohou dělat zle. Stejně tak u rajčat.
Je potřeba vždycky ochutnat trochu, a když vám nebude špatně, tak pak zařadit do jídelníčku. Platí to obecně.
Tak jak to tady čtu, tak jsetli já taky nemám špatný žlučník. Asi všechny potraviny, které Balu vyjmenovala, že by mohly dělat špatně, tak mi většinou i špatně dělají. Mám teda ještě na seznamu med a třeba para ořechy, z toho je mi taky hrozně zle a taky tvaroh, někdy třeba musli s mlíkem, ale alergie na laktózu a lepek byla vyloučena.
No, u mě to prý žlučník nebyl, ale některý potraviny radši nejím, třeba zelí, pomelo, grepy, česnek a taky raději míň brambor nebo těstovin jako přílohy.
Já jen doplním - bylinky, bylinky, bylinky.
Vhodný je čaj z heřmánku, pumpliška moje oblíbená - kořen, puškvorec a i můj další oblíbenec měsíček, který je silně protizánětlivý a má tu výhodu, že lze pít velmi dlouhodobě. A nekupovat bylinné směsi v sámoškách a pod, kde jsou smetené zbytky z vagónu, ale koupit si kvalitní bylinky od bylinkářů.
Pro efe, ať neplevelim oblečení:
Se z Vás picnu, fakt 🤣 už mám slušnou sbírku 👍
Na ten bublinkatej kalendář?
Přesně tak! Dám Vám ještě letošek a pak se rozhodnu, esli to bude jen měsíční s největšíma perlama anebo týdenní - ale to byste musela letos pořádně máknout! 🤫
No já ale nedám dva kalendáře a snad i knihu. Já už mám rozmalováno na rok 2026. Kupř. prosinec už mám fertig myslim.
To bylo myšleno tak, že Vy sem budete házet fotos s bublinama a kalendář si já sestavím sama, jen se svýma čoklidama ;) Esli mi dáta práva ovšem!
A jo takle. No klidně.
Jsem vymyslela, že bychomsme z toho udělaly celosvětovou záležitost, že bychom to trio s názvem Los Kretýnos mohly propagačně využít - něco jako život po životě - tedy život po životě v útulku. Takovej nápad mi přišel. Před chvílí. 😀
Los Kretýnos podepisuju. A pak si s tim dělejte, co uznáte za vhodné 😀
Los Kretýnos - třeba o nich jednou někdo natočí film! 😀
No však uvidíme, co se urodí, já se Vás pak zeptám, zda s tím budete souhlasit, jen mě to tak napadlo, že by to vlastně byla i propagace sekáčových čoklidů. Tihle tři- nevím vůbec proč- jsou velmi inspirativní. se podívám a vona přijde myšlenka. Nikdo jinej nemá tolikatě bublin, jak tihle tři Los Kretýnos 😀. Však si to i zasloužej, myslim. A když jsme u toho, Vasil, co šécky zrasil a jehozáchvaty? Změnilo se něco?
Ježiš film neeeee! Voni by se fšichni smáli a já bych u toho bulela!
Vasilovy záchvaty se omezily na naprosté minimum, řekla bych, že velký podíl na tom má ten difuzor s feromonama, protože když mi došel, aniž bych to věděla, tak se Vasil mírně zhoršil. Anebo to byla jen náhoda, kdo ví.
(tahle taky určitě přinese insipraci, žejo?)
Asi jo 😀 😀 😀
Je supr, že se našlo něco, co ho zklidní, co mu pomůže. Musí se mu neskutečně ulevit.
Efe…. mně to právě v hlavě udělalo cink - viz SZ
U nás -2 a chumelenice od rána, to zase budou ty silnice vypadat. 🙄
Jo u nás už 5:15 sněžilo.
my na dvoře/zahradě ledovka a prší…..
chtěla jsem v rámci vycházek do knihovny,ale kašlu na to…
odpo vyvenčím v bundičkách a kkousek dědinou,jak včera-bože to je počasí,že by psa nevyhnal….