Jako ten samý, co na fotce?
Nevím, jestli chápu otázku 😀…
Jak se vám venčí?
je tam datum..jako myslím úplně ten samý..toho druhého-letního jsem měla na ploše v létě..nevím ale už čí to byl pesan-dřív jsem si třeba kočky ukládala i se jménem,ale tady bliknu jen “uložit na pozadí”-a nevím ani jméno pejska....a teď je tu zas,tak se ptám,jestli to není od té samé osoby??Přijde mi stejný..jsou to čuvači,né?
ta první fotka je od Acher..jsem si našla..🤗
a tenuri má myslím Willyho,že? kocoura..
Jé to je Alan,obě.
acher:Jé to je Alan,obě.
děkuji🐕..je prostě boží..nevím,jestli jsem to sem psala-asi ano,že jsem hlídala v Olomouci Lejdy….mazlivá čuvačka…napoprvé-nikdy jsme se před tím neviděly,se nechala pomuchlat-když jsem se šla seznamovat…k tomu naháče a chlupatici..a 2 pekinézky fenky…ráda na ně vzpomínám…
Vahine:Také máme u Mácháče několik vzdálenějších příbuzných a už jsme domluveni, že přijedeme všichni 3 na návštěvu, budeme si promítat znovuobjevený rodinný film z pozůstalosti pratety a hádat, kdo že to na něm je. Těším se!
A taky půjdeme s běloušem tou pěknou procházkou okolo vody, to místo je doslova magické, má pozitivní energii. Moc se mi tam líbí a Vám?
Mácháč je hezký - ale třeba Břehyni nebo Hradčanské rybníky mám raději. U Mácháče nás štve ten neskutečný binec kolem chatiček a kolem kempů - vůbec si to tam neumím představit v plné sezóně. Jinak je to pohodlná 16 km dlouhá procházka - díky rovinatému terénu opravdu nenáročná.
Orionka:Já jsem se dnes venčila na Ještědu. To je taková liberecká Novoroční kratochvíle. Tradice. Milion lidí a milion všelijak vyklepaných psů. Bohužel, celý týden krásná inverze a přesně dnes se to otočilo, na hory se navalila mlha, přidal se mráz a vichr. Chvíli jsem vyhlížela Yodu, ale Xerxovi asi mají víc rozumu a nectí tradice 😀. Časem možná nějakou fotku vydoluju z foťáku.
tak novoroční výstup na Ještěd jsem šla naposledy jako puberťák - nemusím milion lidí a milion psů na jednom kopci… Takže opravdu v tomto tradice nectíme. Ale kolem Černé hory z Výpřeže jsme šli mezi svátky - a bylo tam krásně a nikde ani noha
u nás dnes nasněžilo, máme bílo i na zahradě. V lese jsme zažili parádní chumelenici, byli jsme prvochodci na zasněžené cestě a bylo to moc hezké.
U nás taky něco málo nachumelilo, ale já jsem chytla nějaký moribundus a ležím v posteli. Podle předpovědi má přes víkend ještě připadnout. Tak uvidíme, jak to bude vypadat na silnicích, jestli vůbec pojedeme na tu novoroční procházku s pejskaři z cvičáku, která byla odložena.
Xerxova:u nás dnes nasněžilo, máme bílo i na zahradě. V lese jsme zažili parádní chumelenici, byli jsme prvochodci na zasněžené cestě a bylo to moc hezké.
Ještě v 11 dole v Liberci pršelo, ve dvanáct jsem přijela k nám, po námrazách ani památky. Ve 13 hodin začly padat trakaře a od 14. je bílo 🙂)
orionka-2:Ještě v 11 dole v Liberci pršelo, ve dvanáct jsem přijela k nám, po námrazách ani památky. Ve 13 hodin začly padat trakaře a od 14. je bílo 🙂)
takže bílé trakaře🤭…sranda,ale musela jsem…😇
Xerxova:tak novoroční výstup na Ještěd jsem šla naposledy jako puberťák - nemusím milion lidí a milion psů na jednom kopci… Takže opravdu v tomto tradice nectíme. Ale kolem Černé hory z Výpřeže jsme šli mezi svátky - a bylo tam krásně a nikde ani noha
A děláte dobře. Těch psů mi bylo moc líto. Vyklepaní ze zimy, z lidí, z aut - pouští auta z Výpřeže až na Ještědku, kde kdo si myslí, že tam musí vyjet…..všechno se to proplétalo a rozplétalo nahoru a zase dolů ( mívám tam sraz s přáteli, jinak bych taky vybírala jinak…)
Po té krásné inverzi bylo 1.1 na Ještědu takhle :
Já na Praděd už taky o svátcích nechodím, pokaždý tam kolabuje doprava, jaký je nával.
Nám se dnes ráno venčilo krásně. Pofukoval v nárazech vítr, ale bylo ještě fakt teplo tady. V 5.30h bylo venku +9 st. a sucho. Takže jsme mou pomalejší kulhavou chůzí dali s běloušem 3,5 km a dopoledne jsem v práci na kameře koukala, jak hezky pospávál ❤️
No a teď? 🙈 je lehce na 0 st. a sněží. Na zemi se nic nedrží..smí tohle být??
foto z kamery dodám
Xerxova:Mácháč je hezký - ale třeba Břehyni nebo Hradčanské rybníky mám raději. U Mácháče nás štve ten neskutečný binec kolem chatiček a kolem kempů - vůbec si to tam neumím představit v plné sezóně. Jinak je to pohodlná 16 km dlouhá procházka - díky rovinatému terénu opravdu nenáročná.
Miluju Břehyni, Poslův mlýn, cestu na Bezděz a zpátky. Je to kraj mého dětství. Ale i dnes se tam dají i v létě najít klidná místa : Malá a Velká Buková, Slatinné vrchy ( určitě znáte, to je pro přespolní 🙂) )
Úžasný musí být kraj roklí na sever od Mácháče ( na západ od Hradčan ). Tam jsem nikdy nebyla, vede tam jedna značená cesta, okolo se vlastně nesmí. ( Jedině podle zásady “něco se smí a něco ne” ) V současné době tam bude minimálně jedna smečka.. Neznáte to tam ?
Fotky…nejdřív bělouš koukal, jestli já koukám a pak hezky spal ❤️
orionka-2:Miluju Břehyni, Poslův mlýn, cestu na Bezděz a zpátky. Je to kraj mého dětství. Ale i dnes se tam dají i v létě najít klidná místa : Malá a Velká Buková, Slatinné vrchy ( určitě znáte, to je pro přespolní 🙂) )
známe - máme velmi dobře prochozené. Po cestách i mimo ně. Je to náš výletní revír nejčastěji v zimě, kdy Jizerky ovládnou běžkaři… a se psem se tam nikde vyrazit nedá. Leda za humna kolem Javoráku, Dračáku a Brda… tam to ještě jde
a taky doplním - známe i ty rokle kolem Pecopaly. Máme prochozené z časů, kdy v mapách cz nebyly ty zákazové značky vstupu (je to automaticky na všech cestách v přírodních rezervacích). Tam je všude krásně
Bobca:takže bílé trakaře🤭…sranda,ale musela jsem…😇
Původně jsem chtěla napsat “kominíci”, ale to je totéž a pak, nevěděla jsem jaké i/y padali/y. Jasně kominící i, ale když nebyli/y živí 🙂)
Xerxova:známe - máme velmi dobře prochozené. Po cestách i mimo ně. Je to náš výletní revír nejčastěji v zimě, kdy Jizerky ovládnou běžkaři… a se psem se tam nikde vyrazit nedá. Leda za humna kolem Javoráku, Dračáku a Brda… tam to ještě jde
Já jsem to editla : Znáte i rokle na západ od Hradčan ?….já jen podle mapy, nikdy jsem tam nebyla. Aha, už to čtu.