Aktuálně: 3 334 inzerátů218 434 diskuzních příspěvků18 343 uživatelů

Jak se vám venčí?

Vahine
Vahine 29.12.2024, 09:42:55 xxx.xxx.191.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 29.12.2024, 09:01:10

Ale potkat byste nás nechtěla.🫣 Musím ho posadit na kraj a pak zvládne, když projdou psi. Musím je vidět první a napomínat ho, posadit, jinak bohužel štěká a vyjíždí. Horší se mu zrak a reakce na psy taky. Když psa nezná, preventivně chce psa sežrat a na velikosti nezáleží. A to nemá ty přední zuby, vejtaha. Když byl mladší, byl v tomhle lepší….no co už, posazuju no a budu i nadále…

acher
acher 29.12.2024, 10:22:29 xxx.xxx.222.196

Dnes už mně to nedalo a vyrazila jsem ráno s Alanem alespoň na krátkou procházku.Za mlhou,která je tady už 4.den,hledej bílého psa..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
acher
acher 29.12.2024, 10:29:09 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.12.2024, 10:28:02

No vy se máte,takhle krásně.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 29.12.2024, 10:33:23 xxx.xxx.149.167
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 29.12.2024, 09:42:55

Kluci jsou pacifisti😊, i štěkajícího a útočného  Bělouška by obešli obloukem.  Jak jsou velicí,  tak jsou mírní.

Vahine
Vahine 29.12.2024, 10:59:51 xxx.xxx.191.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 29.12.2024, 10:33:23

To jsou prima kluci ❤️ 

Vahine
Vahine 29.12.2024, 11:01:37 xxx.xxx.191.8
acher:

Dnes už mně to nedalo a vyrazila jsem ráno s Alanem alespoň na krátkou procházku.Za mlhou,která je tady už 4.den,hledej bílého psa..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Máme to počasí nemlich stejné a taky 4.den 🤷‍♀️ vyřešila by to reflexní vesta, ale on se Vás asi drží ne?

acher
acher 29.12.2024, 11:09:08 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 29.12.2024, 11:01:37

On už je teď docela dobrej,naučil se chodit tak do 20m,celkem bez problémů už i poslechne.Dokonce dnes mu i vyběhl těsně před čumákem zajíc.Vyrazil sice,ale na zavolání se vrátil a to už je obrovský úspěch,jelikož dlouho nemohl pochopit,že doma králíka,který uteče může nahánět a venku zajíce ne.Tak možná pomalu v pěti letech už z něj bude i spolehlivý pes.

Xerxova
Xerxova 29.12.2024, 11:33:20 xxx:xxx.ff0a:2eba

u nás je další krásný slunečný den. Dnešek je tak trošku odpočinkový - byli jsme jen na krátké lesní procházce… a psík dospává návštěvní šrumec předchozích dní. Zítra mu ten klid zase skončí…

efe
efe 29.12.2024, 11:56:24 xxx.xxx.64.15

U nás stále mráz, bez sněhu, bez sluníčka. Zatím trávíme den takto, prochajda odpoledne. 

Obrázek
Dafi
Dafi 29.12.2024, 12:10:49 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 28.12.2024, 22:53:11

prosím odkud máte kombinézu s nohavičkami?

Dafi
Dafi 29.12.2024, 12:26:43 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 29.12.2024, 09:42:55

aléé-nic si z toho nedělejte🙂

já si troufám tvrdit,že mám ze psy za 38let  zkušenosti…ale Dafi?tak když vidí jinýho psa,tak když nepoveluju,nenapomínám a nemonituruju-překlad-nesmím prostě čučet a jít a ostatní v mé rodině-tak bud aspon dudle-výraz-vrčela bych,ale vím že nesmím..

nebo teda povrčává,a někdy teda štěká..

nejhorší je to kousek od zahrady-asi to bere jako svý území,

ve městě je to v pohodě,to do káže projít i v klidu,potichu,ale tady jak chodí pole/les+teda někdy dědina…tak holt to potichu je málokdy..

vyloženě nevyjíždí,ale povrčává,nebo bubledudle pod fousy-že to slyším jen já…

je fakt žew tomu moc nenahrává přítel,kterej se vyhýbá psům jak černýmu moru..

neříkám,že je má nějak vyhledávat..

ale on když vidí někoho ze psem tak je schopnej to brát mega oklikou-to stejný jeho máti-která k tomu hystericky-fakt to by jste musely vidět…pnikaří,bere psy do náručí,hustí do nicch povely,který stejně neposlouchají…

no a přítel na vycházkách/výletech vyhledává místa,kde ani noha,když řeknu občasže půjdem-jak dnes třeba-k Nevojáku,nebo na Jalovák….

atd,-tak řekne-ne tam bude hodně lidí,cyklistů,tam budou běžci..

jako neříkám,že máme chodit na Václavák..ale zase,když se psem někoho potkáme jednou za čas tak je to taky těžký….☹️

takže my 2 kdyby jsme se potkaly,tak by jsme naše pejsky rovnaly na kraj,hustily do nich sedni!motivovaly na pamlsky a mezitím by bylo-dobrý den🙂

ale abych DAFINU NEPOMLOUVALA,když půjdem chvilku spolu,a Váš pejsek by si jí nevšímal,tak by se časem po pár metrech uklidnila a byla by v klidu🙂

holt nemá žádný známý pejsky a kamarády na venčení a vycházky-jen basenžíka co se ho bojí-tak chodí zvlášt,a když ho potkáme,tak se Dafi zkamení-otočí a mizne,nebo vrčí….

Dafi
Dafi 29.12.2024, 12:28:45 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 29.12.2024, 10:33:23

jééé-já bych tak to by šlo s Dafčou:-()

si dělám v duchu seznam koho bych ráda potkala…

vypadá to,že všechny zde bych ráda potkala-ehmmmm otázka co Dafík na to:-()

Vahine
Vahine 29.12.2024, 15:54:21 xxx.xxx.123.125
Dafi:

prosím odkud máte kombinézu s nohavičkami?

Dafi, je to značka RUKKA, nevím už kde jsem ji vloni koupila. Zadejte do googlu kimbinéza rukka a vyplivne Vám to všechny e-shopy a vyberete si…

Je potřeba vzít o číslo větší, aby byla pohodlná. Má uvnitř gumičky s brzdama na nastavení a když by to nebylo volnější, psa by to tlačilo 🤷‍♀️🤦‍♀️ výrobci-umělci. Velikost oměřenou na míru, měl jako potápěč neopren-narvaný!  

Zip nic moc a kšíry dávám přes, páč ten otvor vychází podivně lehce na bok 🤦‍♀️ ale je to snad jedinej obleček?, kterej je uvnitř chlupatej až do nohavic! Dávám mu ho jen ráno a večer, když je víc pod nulou….viz foto vnitřku.

Dávám mu na krk sešitý kožešinový rukávy(ozdoba na konci rukávů) z mojí starý bundy.  Je to pravá kožešina, tak se mi nechtělo ji vyhazovat 🤷‍♀️

Terven obleček měla taky, ale možná ho prodala?

Obrázek Obrázek
impact
impact 29.12.2024, 17:40:57 xxx.xxx.56.143

My jsme se dneska venčili nečekaně v Chřibech. 🙃

Ještě jsme autem neujeli ani kilometr a už se ukázalo, že předpověď o mrznoucích mlhách nelhala. Na kolejích mi ustřelily kola a auto se roztočilo po celé cestě. 🥺 Naštěstí auto zůstalo na cestě a tak jsme se pomalu vydali dál. Po dálnici ok, přes Kroměříž ok, ale za KM už to lítalo smyky po celé cestě. A to i když jsem jela na dvojku. Na místě srazu jsem vypadla z auta a vystresovaně brečela. 🥺 Kámoška na tom byla úplně stejně, protože stejnou trasu dědinami a lesem projela pár minut přede mnou… 

No vydýchali jsme to, vyndali psy a vyrazili na cestu. První dva kiláčky hore kopcem a pak už vcelku na pohodu krásným lesem a se svítícím sluníčkem v zádech. ❤️

Sranda skončila někde na desátém jedenáctém kilometru, kdy jsme došli ke skalním věžím. Tam je to za běžného stavu náročná trasa, prudce z kopce po úzkých cestách ve srázu mezi skalami. Když jsme se splazili po prvních schodech, tak jsme uviděli fakt velkou lesní pohromu. Popadané obrovské buky, vývraty, vše leželo přes cestičky. Další půl hodiny jsme strávili plazením se hore dole, přes i pod kmeny, přes velké vývraty a skaliska, po zmrzlém a kluzkém povrchu. Jako fakt ve smyslu pořekadla, že zážitky nemusí být nutně pozitivní, hlavně když jsou dostatečně intenzivní. 😂

Dole už zbývalo dojít tři kilometry k autům a měli jsme krásných patnáct kiláčků za sebou. Šest lidí, sedmnáct psů. 🐾

A mám 600km za rok. 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bodlinka
Bodlinka 29.12.2024, 17:45:10 xxx.xxx.84.173

ty cestičky tam kolem kostelan jsou vtipné i když meteorologové nic nehlásí 😀

Orionka (neregistrovaný) 29.12.2024, 18:30:09 xxx:xxx.988e:f5f6

Mně se ještě dopoledne povedlo vyfotit inverzi a po obědě se i k nám z kraje navalila mlha. Po čtyřech dnech mrazu a slunka.v

Obrázek
Vahine
Vahine 29.12.2024, 18:30:59 xxx.xxx.191.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 29.12.2024, 17:40:57

Moc gratuluju! 🌷 Famózní výkony v roce 2024 včětně dnešního s řádnou dávkou adrenalinu👏

Cesta zpět autem byla lepší??

Sardullah
Sardullah 29.12.2024, 18:41:55 xxx.xxx.221.216
Vahine:

Ale potkat byste nás nechtěla.🫣 Musím ho posadit na kraj a pak zvládne, když projdou psi. Musím je vidět první a napomínat ho, posadit, jinak bohužel štěká a vyjíždí. Horší se mu zrak a reakce na psy taky. Když psa nezná, preventivně chce psa sežrat a na velikosti nezáleží. A to nemá ty přední zuby, vejtaha. Když byl mladší, byl v tomhle lepší….no co už, posazuju no a budu i nadále…

No jako někdo, kdo měl velmi reaktivního psa ve špatném slova smyslu, je to posazení zlatý. Jako někdo, kdo s pubertální Ginou zbaběle otočil, protože minout se v klidu se psem, kde nebylo místo udělat nějakou rozumnou distanc..i když ta reakce byla přátelská…tak to posazení je zlatý.

Dokonce i dneska, když mám psy relativně slušně vychované a hlavně jsou to přátelští psi, tak se psům, kteří na nás štěkají raději vyhýbám, neboť Gina čím je starší, tím míň má pochopení pro to, když na ní nějakej pes řve….a obecně se snažím vyhnout psů, které neznáme, neboť úplně si nejsem jistá jejich reakcí, protože Gina sice takové psy zvládne sama za sebe, ale jak se to týká Matýska, tak to je Xena bojovnice a taky dotyčného drzouna sprdne na tři doby.

Co se mi teda nepodařilo naučit, je minout se v úplném klidu resp. ne každého psa, ten co už se zdaleka raduje a projevuje radost ze setkání, tak to teda se taky radujeme a projevujeme…, takže možná vypadáme trochu neuspořádaně…jak mi řekl jeden pán “vy ale musíte mít ukrutnou sílu”…no ukrutnou sílu nemám, sice to vypadá, že držím v jedné ruce dva silně táhnoucí mamuty 50+, ale oni netáhnou na plno…to by mě odtáhli kam si vzpomenou a já teda nemám svaly, spíš čáry.

Mě třeba to posazení nikdy nefungovalo…spíš jsem volila povel k noze a naopak jsem zrychlila…..takže posazení je pro mě u takového pejska ideál.

Jinak třeba můj afgán na malé uštěkané psy reagoval přátelsky…to byl super pes, s tím se dalo socializovat i štěně čivavy beze strachu, že by ho třeba byť omylem zašlápl.

Xerxova
Xerxova 29.12.2024, 19:12:53 xxx:xxx.73ae:b31b
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 29.12.2024, 17:40:57

jste dobří. My byli před týdnem v údolí Pekla, nikde nikdo, krásná procházka… a včera ho celé uzavřeli. Že prý silné riziko pádu starých stromů. A prý se neví, jestli ho stihnou vyčistit do bledulí - podle mě musí, neboť jim tam ty tisíce lidí stejně polezou.

Náledí nezávidím, nervy na pochodu si umím představit. U nás stále drží jasně modré nebe se sluníčkem - a nebo tedy momentálně tma plná hvězdiček

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.