tak nejprve předvánoční týden Yodislava…
Jak se vám venčí?
a teď ty nepsí - lesy a potoky za humny, a dnešní Velký Dubický rybník, Skautská skála, údolí Peklo, sv. Barbora a pekelské kamenné schody. Moc hezký výlet - jen tedy vlhké a namrzlé hatě v údolí Pekla neměly chybu. To že jsme nikdo nepadl byl zázrak…
No tak ta třetí od konce 😂 tady vypadá Yoda jako vážený kmet s ležérně hozeným doutníkem mezi zuby 😃
A ta poslední se mi strašně líbí 👏
a ty nepsí fotky…krása střídá nádheru! Boží 🌷
to se zapřáhnout ai
jo, v létě jsem fotila hmyzáky, ale teď můžu vyfotit maximálně třesavku a ta je zvětšená tak nechutná, že je prostě nechutná a nedělá mi úplně dobře ani k ní moc blízko přibližovat ten mobil.
Bodlinka:jo, v létě jsem fotila hmyzáky, ale teď můžu vyfotit maximálně třesavku a ta je zvětšená tak nechutná, že je prostě nechutná a nedělá mi úplně dobře ani k ní moc blízko přibližovat ten mobil.
Fakt? To asi nechci vědět. Mám ty potvory všude.
Bodlinka:jo, v létě jsem fotila hmyzáky, ale teď můžu vyfotit maximálně třesavku a ta je zvětšená tak nechutná, že je prostě nechutná a nedělá mi úplně dobře ani k ní moc blízko přibližovat ten mobil.
já myslela, že se picnu - nastěhovali jsme domů spoustu květináčů (letníme kytky a máme jich mocmoc) a asi jsem si donesla nějakou zásobu much. Nikdy se mi to nestalo - ale od masařek po normální mouchy mi toho vylétalo docela hodně. Vraždila jsem to asi tři dny - a konečně mám zase bezmuší domácnost. Takže fotit by se u nás hmyzáci na začátku týdne dali…
🤮
v květináči je mrtvola! nebo minimálně byla.
.
Není pěkná, je to invazivní druh a zabíjí nám naše pavoučky.
já nevím, tak divně se u toho stropu vrtí. a je to třesavka velká, protože má velkou skvrnu přes hlavohruď kdyby to byla třesavka sekáčovitá tak má ještě malé skvrny nad nožičkama
to už je mi milejší pokoutník, ten aspoň utíká pryč
Bodlinka:v květináči je mrtvola! nebo minimálně byla.
taky mě to napadlo - ale nikde nic nesmrdí a hledat nebudu… Takový citroník má velekvětináč a myška by se klidně vešla… i s celou rodinkou
Sarah01:Není pěkná, je to invazivní druh a zabíjí nám naše pavoučky.
No pro mě z pohledu arachnofobika je nejfujtajblovější pavouk právě pokoutník a i když už jsem za ty léta bydlení v baráku ostřílená, tak ty pokoutníky nedávám…mám co dělat, abych hystericky neplakala…třesavka ty pokoutníky prý likviduje a asi je to pravda, neboť pokoutníka poslední roky vidím doma vzácně…a z třesavky nemám arachnofobický záchvat.
A jak psala bodlinka, že pokoutník uteče, no tak to je úplně ten nejhorší scénář…neboť vím s jistotou, že tam někde je. Letos se mi jeden ztratil během odchytu v ložnici a tři dny jsem spala jinde, protože s pocitem, že spím s touhle “tarantulí” a že pokouťák vyleze v noci a bude si to štrádovat někde u mě…no to prostě nedávám.
A to jsem smířená s tím, co se říká…že člověk nikdy není dál než 3 kroky od pavouka, ale u mě teda bohužel na druhu a velikosti záleží.
Klidně bych vyměnila svojí arachnofobii za fobii z hadů. neboť had mi ještě do baráku nevlezl a na zahradě jsem viděla za celou dobu jednu užovku obojkovou a tři slepýše (to sice není had, ale myslím, že lidem, co se hadů bojí je to jedno)…v přírodě dvě užovky obojkový, zatímco pavouci jsou na každém kroku…teda pardon …na každém třetím kroku.
Sardullah:No pro mě z pohledu arachnofobika je nejfujtajblovější pavouk právě pokoutník a i když už jsem za ty léta bydlení v baráku ostřílená, tak ty pokoutníky nedávám…mám co dělat, abych hystericky neplakala…třesavka ty pokoutníky prý likviduje a asi je to pravda, neboť pokoutníka poslední roky vidím doma vzácně…a z třesavky nemám arachnofobický záchvat.
A jak psala bodlinka, že pokoutník uteče, no tak to je úplně ten nejhorší scénář…neboť vím s jistotou, že tam někde je. Letos se mi jeden ztratil během odchytu v ložnici a tři dny jsem spala jinde, protože s pocitem, že spím s touhle “tarantulí” a že pokouťák vyleze v noci a bude si to štrádovat někde u mě…no to prostě nedávám.
A to jsem smířená s tím, co se říká…že člověk nikdy není dál než 3 kroky od pavouka, ale u mě teda bohužel na druhu a velikosti záleží.
Klidně bych vyměnila svojí arachnofobii za fobii z hadů. neboť had mi ještě do baráku nevlezl a na zahradě jsem viděla za celou dobu jednu užovku obojkovou a tři slepýše (to sice není had, ale myslím, že lidem, co se hadů bojí je to jedno)…v přírodě dvě užovky obojkový, zatímco pavouci jsou na každém kroku…teda pardon …na každém třetím kroku.
Mám to právě úplně stejně, ale zase právě proto, že ten pokoutník už skoro není vidět a tu třesavku a hlavně ty její hnusný pavučiny mám všude, tak mě to štve. Jednu sobotu to uklidím, všude lítám s prachovkou a vysávám to, za týden je to zase znovu. V týdnu vysávám většinou jen podlahy a pak kouknu na stropy a už se mně nechce zase vytahovat vysavač.
Mně to taky připadá jako nuda. 😀 Co je na tom zajímavého? Dají se ty mechy jíst? Lišejníky prý jo, ale ještě jsem neochutnala.
Mně se úplně vybavil Sherlock Holmes na Blatech. 🙂
Xerxova:😄 nic nezapínám 😄 … nenechám se hodinkama honit. Jejich hlášky “je třeba se zvednout” jsem vypla ihned… hodinky mi mají ukazovat čas, nic víc po nich nechci. Max kouknu na ty kroky…
Rozhodně nejvtipnější hláška mých hodinek byla “zdá se, že jste se dnes vzbudili moc brzo” a k tomu mi apka sypala rady a tipy pro kvalitnější spánek. 😂
Naštěstí si časem zvykly, že po čtvrté budeme prostě vstávat furt. 😂
Sarah01:Mám to právě úplně stejně, ale zase právě proto, že ten pokoutník už skoro není vidět a tu třesavku a hlavně ty její hnusný pavučiny mám všude, tak mě to štve. Jednu sobotu to uklidím, všude lítám s prachovkou a vysávám to, za týden je to zase znovu. V týdnu vysávám většinou jen podlahy a pak kouknu na stropy a už se mně nechce zase vytahovat vysavač.
Tak slyšela jsem, že pavouci v domácnosti jsou užiteční, že eliminují ostatní hmyz… no je fakt, že pavučina jsou… pavouci jsou, ale pořád je tu ten benefit, že s třesavkama umím žít.
Řeknu to takhle…. když zjistím, že mi třeba po ruce pochoduje třesavka, tak řeknu “fujky,fujky” a setřesu jí…u pokoutníka by to byl infarkt.
Zajímavý je, že moje máma s pavoukama nemá problém… i toho pokoutníka vezme normálně do ruky, takže já arachnofobii nemám získanou od mamky. Na druhou stranu moje máma má zase fobii na hady a s potkanů taky není nadšená a to zase nevadí mně.
Koukala jsem, že existují i kurzy, kde vás arachnofobie zbaví… no tak jestli si někdo myslí, že když mi ukáže pár fotek a podobně a na konci kurzu vezmu do ruky tarantuli, tak asi téžko Anežko….. já mám problém i s těmi obrázky a nevezmu do ruky ani gumovýho pavouka a dokonce i plyšovým pavoukem mám velký problém.
Asi stejně, jako kdyby zkusili zbavit mě strachu z výšek.