Aktuálně: 3 520 inzerátů216 930 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Jak se vám venčí?

Dafi
Dafi 07.12.2024, 23:17:44 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.12.2024, 23:07:03

ano-to mě na to taky mrzí-už v létě tady házely švagr se synovcem,

že to švagr někde našel-a když jsem řekla,že mi to vadí-tak nezájem-synovci nemám co poroučet a švagr vlastní část domu máti-takže je ti vlastně doma-já ne….

tvl-já to prostě nechápu!!!!

jejich děti chodí do lesní školky,švagrová má hromadu let psy-a neučí děti,že tohle se nedělá??

bože tak at si mlátí na zahradě u nich a neštve mě s tím tady…..su tak vytočená,že to doma nikdo nechápe a jeeště mě poučují,že se bude práskat všude!!!

no to vím taky!!!ale to neovlivním,že….

ale vadí mě,že to bude u nás dělat někdo z rodiny….

Trickyvoo
Trickyvoo 08.12.2024, 01:32:04 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.12.2024, 22:27:37

Jak jste se ptala na ty myslivce. My tuhle byli s Malinou v lese a ona na volno a najednou koukáme, že tam před námi myslivci a Malina se hned motala kolem nich, orosili jsme se, zavolali jsme ji, ona hned přiběhla a když jsme  k nim došli, čekala jsem, že něco řeknou, akorát jsme si vyměnili Dobrý den a neřekli ani popel. Míjeli jsme je u takové boudy a já se pak kouknou zpět a vidím, že za boudou stahují jelena. 

Jinak jsme tohle řešili s kolegou myslivcem a ten nám říkal, že pokud se ten pes motá kolem nás, tak nějak nemůžou ani nic namítat, že běhá na volno. Psa nám smí zastřelit jen myslivecká stráž, když uvidí jak někde žene zvěř a je zcela mimo náš vliv.  Takže pokud Impact chodí v lese se psy, kteří se motají kolem ní, tak to není nic proti ničemu.

Trickyvoo
Trickyvoo 08.12.2024, 01:38:09 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.12.2024, 22:41:31

A co se týče Silvestra a petard. Předešlému psu to vadilo celkem dost, takže bych určitě s ním raději byla doma, než ho vystavovala dělbuchám. Malina je asi duší válečný pes nebo co, protože na ty petardy moc nereaguje. Stalo se nám, že na procházce před Silvestrem to kolem nás bouhalo jak za války a ta jen občas přiklopila uši a občas se podívala, že těm lidem asi něco řekne, ale v drtivé většině tomu nevěnovala pozornost. Já chápu, že lidi ten ohňostroj tak nějak mají rádi, ale bylo by fajn, kdyby to bylo jen na Silvestra tu půl hodinu po půlnoci max a konec. Nic předtím a nic potom. Jako když se mi předešlý pes čtrnáct dní přes Silvestrem klepal strachy, to teda nebylo nic příjemného.

Daja
Daja 08.12.2024, 04:46:58 xxx:xxx.537c:f983
»

Nejste hysterka🤫,

moji psy předešlý i ty pídi nikdy nereagovaly na petardy, klidně jsem mohla sněmy jít ven v největším rachotu a psy nic. Teď tyto dva Gigoš a Chuli reaguji opravdu nervově. Nikdy jsem nebyla pro petardy celý měsíc, beru když je to na silvestra tu hodinu, proč ne. Psy si na to připravím , ale je mi opravdu líto zvěře která v přírodě neví co se děje. 

Pokud to někomu vadí a já tam přijedu k němu na návštěvu, tak to respektuji a nestřílím. Manžel a syn taky střílí o půlnoci, ale jdou od chalupy trochu dál na zahradu. Nenechají si vymluvit, že prostě po půlnoci ne ať je klid. Když s nimi o tom mluvím, že ta zvěř se bojí, oni to berou, je jim zvěře líto, ale tu půlnoc si nenechají vymluvit petardy. No a co s nimi teď?

Dája

Daja
Daja 08.12.2024, 04:52:43 xxx:xxx.537c:f983
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 07.12.2024, 20:21:30

Pane jo to to uteklo, už maličký plyšáček bude slavit tři ročky😘 hurá, hurá a zase hurá. Přejeme hooodně zdravíčka a pevné nervy 🤩.

Jo a pánečkum velká pochvala za to, že jsou takový jací jsou protože bych , pokud mám si vybrat, tak chtěla bych být u Vás psem🤭.

Dája

bambule
bambule 08.12.2024, 05:45:16 xxx.xxx.72.29
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.12.2024, 23:17:44

Dafi, přesně jak píše Trickyvoo, pokud se pes motá kolem majitele  myslivci prostě nemají co řešit. Pokud, ale pse nemá přivolání a je schopný odběhnout opravdu z dohledu majitele je na pováženou ho vůbec v terénu pouštět a to nemyslím jen kvůli tomu, že by ho mohl někdo picnout. ( V roce 2022 uhynul na Ústecku labrador na aujeszkyho chorobu, nakazil se při běžném venčení)

Bambule (dokud viděla) chodila na volno, nevzdalovala se na víc jak pět metrů, lovecký pud žádný. Nikdy nevlezla do žádného mlází, vždy jen po cestě. Naproti tomu jsem měla Bostonského teriéra s velkým loveckým pudem a ten byl prostě venčen na stopce. V loveckém rauši bych ho prostě neodvolala. 

Kdysi jako dítě jsem s otcem při vycházce našla nastražená pytlácká oka. Nikdy nezapomenu na vztek mého táty. Byl nepříčetný, stále jsem procházeli cca 500 metrů tam a zpátky, aby jsme našli všechny. Jako malou mě děsilo jak může být někdo tak krutý a nechat cokoliv umírat tak hrozným způsobem. ( Vím že to vypadá, že to sem nepatří, ale nikdy nevíte co se může stát.)

bambule
bambule 08.12.2024, 06:31:01 xxx.xxx.72.29

Hlásím, že Bambule je v cajku. Včera s chutí povečeřela. Ráno mohla dostat plnou dávku inzulínu, takže snad jsme z nejhoršího venku. 

Ráno jsem venčila ve trojičce, krmíme dva kocourky z letošního vrhu(máme u domova důchodců kolonii koček). Kocouři už i přes mé prvotní protesty nakoukli k nám domů. No a jeden z nich se k nám ráno přidal. Na náměstí tu ráno stávají policajti takže jsem úplně viděla ty jejich ksichty v autě když si to takhle šmatle ve čtyři ráno po chodníku nějaká ženská, pes a kočka…. Obešel s námi naší běžnou ranní trasu, nadšeně pozoroval vodu ve splavu, v parku mi předvedl jak umí šplhat po stromech no a u domova důchodců byl milostivě přenesen, protože kočky z kolonie je vyhánějí a útočí na ně. Doma dostal misku kuřecího masa a kus skeletu. Je s podivem, ale přijde mi, že ti kocouři vědí, že Bambule nevidí, dnes když s námi šel tak se držel po jejím boku. A vždycky když odběhl tak se vracel zase tak aby o něm věděla. Zvláštní. 

kometa
kometa 08.12.2024, 08:02:18 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 08.12.2024, 06:31:01

přijde mi, že ti kocouři vědí, že Bambule nevidí, dnes když s námi šel tak se držel po jejím boku. 

Vědí. Když jsem adoptovala kocoura Kubíka, taky respektoval, že Archie je už starý a nemocný. “Útočil” na něj, ale umírněně a nikdy mu nelezl do jeho misky. Spíš se nechal vyhnat od té své.

impact
impact 08.12.2024, 08:53:47 xxx.xxx.33.13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.12.2024, 22:27:37

Myslivec mi samozřejmě žádnou pokutu dát nemůže. Myslivecká stráž může psa za určitých podmínek zastřelit, ale je dost pravděpodobně, že by lovícího psa zastřelil jakýkoliv myslivec. 

Jinak my samozřejmě budíme velkou pozornost a prakticky každý myslivec se u nás zastaví. Často projíždí autem, dělají v lese dřevo, apod. A ptaí se, jak takovou smečku zvládám/e, jestli neutečou, apod. Vždy jim slušně vysvětluji, že naši psi neloví a chodí výhradně po cestě. 

Třeba lokalitu u Pačlavic máme prochozenou skrz na skrz a tam na nás už myslivci jen mávají z auta. Kdysi jsme tam jednoho vyděšeného potkali, jel po lesní cestě jak dobytek. Slyšíme auto, psy voláme honem na kraj a lezeme na boční cestu, aby mohl projet. Borec zastavil, stáhnul okýnko a zděšeně na nás začal volat, že je tam nahoře obora, že jsou tam mladý a že tam nesmíme. Tak jsme mu slušně vysvětlili, že jsme uhýbali mu, aby nám nezajel psy a že dál zase půjdeme po cestě. O dva kilometry dál si nás přijel zkontrolovat, ale stejně viděl jen lidi a psy jít po cestě. 

Já ty naše výlety dělám často open pro kohokoliv, kdo by se chtěl se svým psem přidat. A vždy těm novým lidem vysvětluji, že může přijet naprosto kdokoliv, aj pes asociál, agresor. A jediná podmínka je, že psi půjdou po cestě. Je mi jedno, jestli na volno a nebo na vodítku. Ale po cestě. Právě proto, že jsme poměrně nezapomenutelná smečka, tak nemám v plánu si kdekoliv dělat nějaký špatný jméno a riskovat, že na nás budou mít myslivci pifku, jen strčíme nos do lesa. 

Jinak moji psi samozřejmě neloví. Lovil by jen Kevin, ale nedostane šanci. 

janaa
janaa 08.12.2024, 09:01:16 xxx:xxx.b1e6:75c

Ad ty cedule,je otázka, zda to ještě není území města, cedule myslivci moc nedávají,to spíš vypadá na obec,a ta samozřejmě může vyhláškou volný pohyb psů zakázat. Jinak viz výše, psa,který je v kontaktu s majitelem,nic neloví, takže je pod vlivem majitele, na volno mít můžete.

Jinak srdečné blahopřání panu dogoušovi,neuvěřitelné,jak to uteklo, vždyť byl včera ještě štěně

bambule
bambule 08.12.2024, 09:24:28 xxx.xxx.72.29
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 08.12.2024, 09:01:16

U nás myslivci dávají informativní cedule typu : Je čas rození mláďat, prosíme o ohleduplnost. Nebo právě upozornění na Aujeszkyho chorobu. Jsou vyvěšeny za městem u těch nejčastěji používaných lesních cestách.  A u frekventované  polní cesty kde chodí lidé venčit.  Ale nic o zákazu volného pohybu psů. 

Dafi
Dafi 08.12.2024, 09:53:02 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 08.12.2024, 08:53:47

děkuji za odpověd,doufám,že jsem se Vás nějak nedotkla!

a už jsem psala,že vím,že vaši psi jsou ovladatelní🙂

a že máte můj obdiv🙂

Orionka (neregistrovaný) 08.12.2024, 09:57:38 xxx.xxx.226.32
Xerxova:

a teď ty nepsí… Nedělní Dračí kámen i s páníkovým selfíčkem, pak lesy za humny, ruprechtický lesík (zdravíme Orionku) a dnešní kousek v údolí Černé Nisy

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Děkuji za pozdrav 🍀

Dafi
Dafi 08.12.2024, 10:00:09 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 08.12.2024, 09:01:16

taky děkuji za odpověd

dám to máti přečíst….

ty cedule jsou na začátku těch cyklostezek,mimo jiné jsem je viděla na začátku v lese u cesty ke Zlatému Jelenu,u Blanska na Petrovice…

někde to zkusím vyfotit….

jinak-já má  doma pocit,že když něco řeknu já-je to prostě-njn….tak at si mluví..

že když to řekne někdo jinej tak to má větší váhu….

Varaxi
Varaxi 08.12.2024, 10:12:56 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.12.2024, 23:17:44

Vy tam nebydlíte? 

Protože jestli jo, jste v právu Vy a ne švagr, i když on vlastní a Vy ne. 

A v tomto ohledu bych si dupla, dokud je čas. Taky se za pár let může stát, že Vám manželova rodina bude kecat do všeho, Vy si nebudete moct ani zasadit kytku u domu, krmit ptáky, parkovat auto nebo tak, a manžel bude dělat mrtvého brouka. A ty petardy budou jen ten nejmenší problém. 

Buďto tam bydlíte se vším všudy, nebo nebydlíte vůbec. 

Kilian
Kilian 08.12.2024, 10:19:39 xxx:xxx.a06e:3f24
»

….nejste, ja bych odjela také a to den předem, páč to mohou práskat od božího rána….co to je prosím za psí škoku, když je nechá klidným tohle bouchani vůči psům, nechápu, neškodilo by napsat recenzi, ale chápu, že je to v rodině a nedělalo by to velkou škodu….  

impact
impact 08.12.2024, 11:13:53 xxx.xxx.33.13
Dafi:

děkuji za odpověd,doufám,že jsem se Vás nějak nedotkla!

a už jsem psala,že vím,že vaši psi jsou ovladatelní🙂

a že máte můj obdiv🙂

Hele upřímně? Mě se na takový věci zeptá tak 90% náhodných kolemjdoucích. 😂

Takže já to mám nacvičený jako automatickou odpověď. Když se mi s nima v lese chce povídat, tak jim to vysvětlím. Když se mi nechce, tak pokrčím rameny a řeknu, ať si klidně jdou a najdou si jinou rodinu. 😃😃😃

Dafi
Dafi 08.12.2024, 11:17:27 xxx.xxx.136.20

švagrová vede psí školu-kamarádi s respektem

upřednostnuje mechanickou metodu,žádný pamlsky

vede kurzy začátečníků-na cvičák nechodí-s těmi lidmi

prvního psa měla jako malá NO

pak si pořídila ridžbeka,bez PP a vlkodava,s něma chodila na cvičák zde v dědině,ale ridžbek na ni kašlal,tak začal jezdit k nějakýmu Břétovi do Brna na soukromé lekce….,

z metod co mi popisovala se mě dělalo upřímně špatně….fyzický tresty,a to dost,vše mechanická metoda,žádný hraní,nic….,

po smrti ridžbeka a vlkodava-ten na rakovinu-si pořídila českýho fouska a pak druhýho…

nikdy ze psy nedělala žádný zkoušky,závody,psi má perfektně vycvičený-s EO…

-na cvičení ze psama se mi 2 v životě neshodnem…

a to nemám problém psovi jednu vlepit-

ale vocad-pocad….

o tom Břétovi se zde kdysi psalo-nikdo ho z kynologů nezná-není to někdo,kdo by byl veřejně známej,

nemá za sebou žádný zkoušky,závody,a jeho přijmní je taky tajný…,

ale holt jeho metody fungují na psy,ze kterýma si psovodi neví rady…prostě je zlomí-co nejde malou silou,jde větší silou…..

Dafi
Dafi 08.12.2024, 11:19:35 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 08.12.2024, 11:13:53

-no taky jsem si občas vyslechla dotazy,když jsem šla ze 4 psy-sama,,,,,🙂

Dafi
Dafi 08.12.2024, 11:22:51 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 08.12.2024, 10:12:56

Varaxi-bydlím

ale,dvůr/zahrada společná-a nedá se oddělit na část-moje/tvoje,protože náš pidi domek je nalepený na jejich větší domek tak jako vedle sebe…

a jelikož jsem si tam nic nekoupila,nepořídila nic mi tam nepatří,kdežto švagr má na sebe připsanou část domu máti-tak musím být ticho

nebo takhle-já řeknu co mi vadí-ale stejně to nikoho nezajímá….

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.