Aktuálně: 3 523 inzerátů216 927 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Jak se vám venčí?

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 07.12.2024, 15:04:47 xxx.xxx.153.182

Už dva dny googlim a asi se bude muset až  do USA,  to je mrzuté. Ještě  také existuje plemeno Dlouhosrstý whipet, ten je taky super, ale my potřebujeme minibarzoje. 

Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 15:29:37 xxx.xxx.162.253
Bodlinka:

to už určitě všechno roztálo

to bylo jenom včera takový vopruz, protože co jiného dělat v pátek odpoledne než stát v hodinových kolonách.

Přesně tak. Mám info, že dnes všude v pohodě, v Brně je výstava Vánočka a nikdo neměl problém dojet z kteréhokoliv směru.

Dafi
Dafi 07.12.2024, 16:19:32 xxx.xxx.136.20

tak píšu pozdě-ale přece😀

je tu všude blátivo,břečtivo,taje to

knírač je do sněhu pes na nic-když to je zmrzlý,tak to ještě jde,ale,jak je to takový mokrý,vlhký-jak včera třeba-tak knírači mají obří koule sněhový na nohách a nechcou v tom chodit-teda oni by i chtěly ale nejde jim to….

takže včer kousek k lípě,a -polnačka do koce a pak-vana-a sprchovat,a ostříhat nohy-né teda úplně nakrátko,ale zkrátit at se sníh líp oddělává,a fénovat-ručník suší dlouhdnes teda vycházka na cylostezku do Kozlan-kolem pole,potůček nalevo a pak púole,napravo-a všude plakátky-les je náš domov,budte k nám ohleduplní,tak si přepadnu blvě,když mám psy na volno-oni jdou jen po técyjlostezce….

a bylo vlhko,břečka,taje to,

psi se proběhly cestou do Kozlan a zpět,

ke konci cesty jsem zaházela Žerykovi kruh,a Dafině se nenápadně jakože ztrácely rukavice na cyklostezce-takže ta nosila rukavice,a ukazovala lavičky,tak se proběhly,

nohy ucouraný,protože na okraji a u těch laviček sníh,

ale neměly ty sněhový koule,takže dobrý🙂

pak ovšem klepe kosu v autě-i když nohy trochu vysuším a zabalím do deky ☹️

sjely jsme ještě do města-Bučovic,kde kaluže vody,tak to už se klepala-že zima od noh…

já si koupila desky a folie a budu si dělat knížku -v úvozovkách

s článků o psech z časopisu PSÍ SPORTY

seriál cviků od Martiny MagnoliKlimešové-začínala v BK na cvičáku u nás s vlčím špicem Andy-takže ta tam má různé cviky na doma+venku-na zabavení+procvičení těla a zabavení hlavy,fejetony Beáty Štýbrové,

články a rozhovory F.Šusty,a všech z výcviku malých plemen….

tak si to budu dávat k sobě+ jsem si byla vyzvednout batoh s kníračema,ale ten dostanu na Vánoce,tak uvidím jak bude velkej…

a doma pejsani doted ležely zakrytí….

-malej pes má dost výhod-všude se vleze,na cestování vlakem,busem ideální,je levnější-veterina,léky,jídlo,i výstroj….

první nevýhoda-zohýbáni k nim…..,mí psi mají dobrou poslušnost,pouštím na volno,ale kolikrát jsou uvázaní tam,kdy by mohly být puštění jen proto,že mě bolí záda,a představa,že je budu pouštět a za chvíli uvazovat-tak už jsou na vodítku …

třeba jdu lípa-okruh v lese a od hájenky dolů-kde by mohly jít na volno,jenže za chvilku se zase musí uvázat,že tam jezdí auta k zahradám-tak už si řeknu nic-běhaly,na volno byly,těch deset minut se to nezblázní…

ale 2 nevýhody-pokud teda není nějakej hoodně chlupatej-taj je mu prostě zima v zimě…

já měla všechny knírače v zimě zarostlý,ale jak měly mokrý nohy tak se klepaly….

já už Dafině ani v zimě nedávám moc bundu-je zarostlá,srst má hustou pořádnou,a když má mokrý nohy tak jí je stejně zima i v bundě a svetru…jinak se venku snažím s ní speciálně aby hoodně chodila a běhala,

bambule
bambule 07.12.2024, 16:19:35 xxx.xxx.72.29
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 07.12.2024, 15:10:08

Holky jsou samo krásné, ale letící Vasil je bomba 😀

Kilian
Kilian 07.12.2024, 16:34:36 xxx:xxx.9621:b41
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.12.2024, 07:47:39

…u nás byl kromobycejne s pyrotechnikou zatim klid….Kelis reakci nemá, ale příjemné mu to není….

Kilian
Kilian 07.12.2024, 16:34:36 xxx:xxx.9621:b41
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.12.2024, 07:47:39

…u nás byl kromobycejne s pyrotechnikou zatim klid….Kelis reakci nemá, ale příjemné mu to není….

impact
impact 07.12.2024, 16:50:49 xxx.xxx.33.13
Sarah01:

Přesně tak. Mám info, že dnes všude v pohodě, v Brně je výstava Vánočka a nikdo neměl problém dojet z kteréhokoliv směru.

Holky (i Bodlinka) mě šlo spíš o ty boční cesty a malá parkoviště v lese. Když jezdím od nás Chřiby nebo Hostýn, tak tam jsou vyloženě značky “silnice se v zimě neudržuje”. 😂 O lesních parkovištích typu zbytek placu po těžbě dřeva ani nemluvě. 😂

impact
impact 07.12.2024, 17:04:16 xxx.xxx.33.13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.12.2024, 16:19:32

Mno, tak do mokra se mi nechce už vůbec. Právě se bojím toho, že budou psi během chvilky promočení, zmrzlí a nasraní.

Asi je rozhodnuté. Esi ráno nějakým zázrakem nevyleze extra sluníčko, tak si dáme u nás okruh kolem Moravy, páč tu je jistota zpevněné a suché cesty. Nebyli jsme tu od povodní, protože se krz bestie komáří nedalo, tak bude příjemná změna jít ze dvanáct kilometrů stále po rovince. 😂

Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 17:13:34 xxx.xxx.162.253
impact:

Holky (i Bodlinka) mě šlo spíš o ty boční cesty a malá parkoviště v lese. Když jezdím od nás Chřiby nebo Hostýn, tak tam jsou vyloženě značky “silnice se v zimě neudržuje”. 😂 O lesních parkovištích typu zbytek placu po těžbě dřeva ani nemluvě. 😂

Aha. Tak to bych se bála, že pak nevyjedu, všude teď bude plno bahna.

impact
impact 07.12.2024, 17:48:03 xxx.xxx.33.13
Sarah01:

Aha. Tak to bych se bála, že pak nevyjedu, všude teď bude plno bahna.

Já si právě cíleně vybírám takový odlehlý místa, abych mohla jen otevřít kufr a klece, vypustit ječící bandu dementů a ideálně první dva kilometry nepotřebovat vodítka. 😂

Páč teriéři jsou super, moji jsou poslušní, může s námi jít jakýkoliv pes. Ale na některé situace mám slabou nervovou soustavu i já. Každý výlet jsem šťastná, že jsem je zvládla naložit a nepozabíjet. Vytáhnout je z auta na vodítka je pokaždý vrchol mého sebeovládání. 😵‍💫😂

Sardullah
Sardullah 07.12.2024, 18:19:35 xxx.xxx.221.216
efe:

U nás to celkem drží, psíci nadšení. 

Obrázek Obrázek

Tý brďo…Vasil jako tryskomyš😇….holky jsou krasavice a ty inteligentní kukuče😘

Aluška (neregistrovaný) 07.12.2024, 19:44:22 xxx.xxx.168.20

U nás sluníčko a docela teplo. Dneska hafani honili srnku. Musela se do našeho lesíka infiltrovat odjinud, spolupracovala, takže běhala. Do 10ti minut jsem je pochytala, aby jí neunavili moc, taky jsem si zaběhala. Akorát v blížím se soumraku je to docela blbý, hůř vidím na dálku a málem jsem několikrát přišla kvůli větvím o oči. Ostatní srnky, který tam potkáváme denně, nespolupracujou, takže je psi nehoní. Když se srnka jen líně zvedne, udělá dva kroky a pak se zastaví a čumí na psy, není to správný. Proto mě tahle překvapila, nečekala jsem to. 

Asi před dvěma měsíci jsem začala babče lidožravý  Bess a polámanýmu Idorkovi dávat prošlej lidskej Alavis ( kamarádka vyhazovala, donutila jsem vylovit pixlu z odpaďaku) Stařečci  neplánovaně obživli a lítali za srnkou až jim ocásky vlály. Ještě mají Alavis tak na 2-3 měsíce, tak třeba až to z nich vyprchá, tak trochu zase zvadnou 😀

Xerxova
Xerxova 07.12.2024, 20:21:30 xxx:xxx.3516:7cb2

v neděli krásně a mrazivo, pak pršosněžení, sněžení, včerejší kalamitka i dnešní mokrosníh - prostě prosinec. Aneb Yody narozeninový týden. Jsou mu tři a přestává fungovat chemická kastrace… stává se zase samečkem. Tak mu držte palce, ať je v pořádku.

nejprve fotky Yodí

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 07.12.2024, 20:23:54 xxx:xxx.3516:7cb2

a teď ty nepsí… Nedělní Dračí kámen i s páníkovým selfíčkem, pak lesy za humny, ruprechtický lesík (zdravíme Orionku) a dnešní kousek v údolí Černé Nisy

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 20:51:38 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

v neděli krásně a mrazivo, pak pršosněžení, sněžení, včerejší kalamitka i dnešní mokrosníh - prostě prosinec. Aneb Yody narozeninový týden. Jsou mu tři a přestává fungovat chemická kastrace… stává se zase samečkem. Tak mu držte palce, ať je v pořádku.

nejprve fotky Yodí

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

To tak uteklo, už tři roky. 😲 Tak všechno nejlepší klučíkovi, hlavně zdravíčko. 🍀

Dafi
Dafi 07.12.2024, 22:27:37 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 07.12.2024, 17:48:03

Impact,mám takový dotaz na Vás a vlastně i paní co zde dělají myslivost.

Řekla jsem před máti Martina,že jezdíte ze psama do Chřibů,psi na volno

a máti-no,to bych jí neradila,co když potká myslivce,může jí i psy zastřelit,nebo zaplatí pokutu,bylo to i v tv a blablabla-dodatek-máti v životě žádnýho psa nic nenaučila,nikdy psi nic neučily,výchova 0,jejich psi strávily život na vodítku,já mám jejich psy vycvičený-cviky z tance,poslušnosti,na zabavení+aby mě poslechli když jdu ze všema 4-čekej,k noze…to stačí,

ale lovecký pud skorojezevčice Bettyny je dost,takže i když se na jednu stranu otočí na patě,když jí volám,jak čuchne ke stopě-tak pápá,takže pouštěla jsem párkrát v roce na přehledném místě v civilizaci trošku-v lese nikdy,kdyby bydlela někde ve městě,tak v parku,podél řeky atd by pustitelná byla,Maxe občas pouštím,přehledný místa,les ne.

Říkám máti,že já ze psama chodím na volno všude-a ona-no to máš štěstí,že tě nepokutoval žádný myslivec!

dodatek 2-mí psi v lese nelícou všude možně,Dafi neopouští cesty,jen si hledá ty pařezy,přivolání mají..

takže dotaz na Impact-jestli jste někdy potkaly myslivce,říkaly něco na vaši smečku?

ptám se ve vší zdvořilosti,nijak nerýpu!

vím,že je máte zvládnutý a poslušný!!!!-a obdivuji vás!!

dotaz číslo 2-na ty co dělají myslivost-jak jsou v lesích a nejen v nich ty cedulky-lrs je náš domv…atd-a mějte psi na vodítku-což je třeba na začátku cyklostezky v Kozlanech-kdy nalevo potok-a na pravo pole,pak zahrady-napravo dětský hřiště,pak dědina,silnice,-obchod,zdr.středisko-a cyklostezka pokračuje kolem dalších zahrad a dětského hřiště a napravo pole-a na začátku zase ta cedulka,že mají být psi na vodítku..

chodím tam ze psy na volno-Dafi ukazuje lavičky,Žeryk běhá,na konci si s nimi pohrajem shračkama a odjíždíme…-a dotaz-kdyby jsme potkaly myslivce-který by nám třeba řekl-proč máte psi na volno??

nečetli jste cedule??

stačil by argument-psi neběhají v polích,jsou ovladatelní,vycvičení,zvěř nehoní??

děkuji za odpověd!🙂

Dafi
Dafi 07.12.2024, 22:41:31 xxx.xxx.136.20

druhý dotaz-nesnáším ppužívání pyrotechniky…

a dnes jsem se dozvěděla,že na Silvestra dojede šagr se synovcem,a budou práskat dělbuchy…

já jsem řekla,že si to nepřeju,a jestli sedmiletý dítě neučí,že dělat rány vadí zvířátkům,pejsků,přírodě,že se to nedělá…..,

švagrová má 2 ohaře a školu na výcvik psů-kámoš s respektem-upřednostnuje mechanickou metodu,žádná pozitvivka,pamlsky,pocvaly stačí…no to je mě celkem jedno,ale….

mí psi se ran bojí,mě to vadí

a tak jsem řekla,že když tu bude švagr mlátit rány na zahradě a před vratama u zastávky,tak odjížím

a su za hystarku,a máti řekla,že mu to nemůže zakázat-a že rány budou dělat všichni….

já jsem řekla,že mě vadí,že to bude dělat někdo z rodiny,a ještě to učit malý dítě….

že mě to vadí…

ale já tu nejsem doma,nemůžu rozhodovat….

takže -su za hysterku….

takže-su hysterka???

kometa
kometa 07.12.2024, 22:45:01 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.12.2024, 22:41:31

Ne, nejste.

Pokud by šlo o má zvířata, tak odjedu taky.

Sardullah
Sardullah 07.12.2024, 23:07:03 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.12.2024, 22:41:31

Ne, nejste.

Pokud by šlo o má zvířata, tak odjedu taky.

Ono když je člověk paní domácí, tak to zatrhne, ale když ne, tak nezbývá nic jiného než vyklidit pole. Jasně je pravda, že bouchat budou všicí, ale mě by na tom nejvíc mrzela ta naprostá neempatie mých blízkých….

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.