tak píšu pozdě-ale přece😀
je tu všude blátivo,břečtivo,taje to
knírač je do sněhu pes na nic-když to je zmrzlý,tak to ještě jde,ale,jak je to takový mokrý,vlhký-jak včera třeba-tak knírači mají obří koule sněhový na nohách a nechcou v tom chodit-teda oni by i chtěly ale nejde jim to….
takže včer kousek k lípě,a -polnačka do koce a pak-vana-a sprchovat,a ostříhat nohy-né teda úplně nakrátko,ale zkrátit at se sníh líp oddělává,a fénovat-ručník suší dlouhdnes teda vycházka na cylostezku do Kozlan-kolem pole,potůček nalevo a pak púole,napravo-a všude plakátky-les je náš domov,budte k nám ohleduplní,tak si přepadnu blvě,když mám psy na volno-oni jdou jen po técyjlostezce….
a bylo vlhko,břečka,taje to,
psi se proběhly cestou do Kozlan a zpět,
ke konci cesty jsem zaházela Žerykovi kruh,a Dafině se nenápadně jakože ztrácely rukavice na cyklostezce-takže ta nosila rukavice,a ukazovala lavičky,tak se proběhly,
nohy ucouraný,protože na okraji a u těch laviček sníh,
ale neměly ty sněhový koule,takže dobrý🙂
pak ovšem klepe kosu v autě-i když nohy trochu vysuším a zabalím do deky ☹️
sjely jsme ještě do města-Bučovic,kde kaluže vody,tak to už se klepala-že zima od noh…
já si koupila desky a folie a budu si dělat knížku -v úvozovkách
s článků o psech z časopisu PSÍ SPORTY
seriál cviků od Martiny MagnoliKlimešové-začínala v BK na cvičáku u nás s vlčím špicem Andy-takže ta tam má různé cviky na doma+venku-na zabavení+procvičení těla a zabavení hlavy,fejetony Beáty Štýbrové,
články a rozhovory F.Šusty,a všech z výcviku malých plemen….
tak si to budu dávat k sobě+ jsem si byla vyzvednout batoh s kníračema,ale ten dostanu na Vánoce,tak uvidím jak bude velkej…
a doma pejsani doted ležely zakrytí….
-malej pes má dost výhod-všude se vleze,na cestování vlakem,busem ideální,je levnější-veterina,léky,jídlo,i výstroj….
první nevýhoda-zohýbáni k nim…..,mí psi mají dobrou poslušnost,pouštím na volno,ale kolikrát jsou uvázaní tam,kdy by mohly být puštění jen proto,že mě bolí záda,a představa,že je budu pouštět a za chvíli uvazovat-tak už jsou na vodítku …
třeba jdu lípa-okruh v lese a od hájenky dolů-kde by mohly jít na volno,jenže za chvilku se zase musí uvázat,že tam jezdí auta k zahradám-tak už si řeknu nic-běhaly,na volno byly,těch deset minut se to nezblázní…
ale 2 nevýhody-pokud teda není nějakej hoodně chlupatej-taj je mu prostě zima v zimě…
já měla všechny knírače v zimě zarostlý,ale jak měly mokrý nohy tak se klepaly….
já už Dafině ani v zimě nedávám moc bundu-je zarostlá,srst má hustou pořádnou,a když má mokrý nohy tak jí je stejně zima i v bundě a svetru…jinak se venku snažím s ní speciálně aby hoodně chodila a běhala,