Pokud tvrdíte, že je u vás v obci volné pobíhání psů zakázáno, tak ještě můžete vyhrožovat zavoláním měšťáků. Pokud tedy nepochodíte s běžnou domluvou.
Nikdy mi nezafungovalo na psa zařvat, asi neumím správně řvát.
Můj postup je napřáhnout proti psovi ruku, gesto “stop”, asi tak do výše jeho očí. Ale pokud to nezagunuje a pes jde i přesto, pak už improvizuju, kopu, mlátím vodítkem, prostě cokoliv. A pokud by se mi to stávalo častěji, pořídím si paralyzér.
Taky se nám to stalo, že šel na nás 2x velkej pes. Nevím, kde se to ve mně bere, jsem v tu chvíli krutopřísná a řvu - mazej domů, MAZEEJ a rukou máchnu od nás s vytrčeným prstem. Zatím vždycky odešel. Ten první dokonce skočil přes plot zpět na svou zahradu….no a až pak se sesypu, rozklepu a nemůžu pak spát.
Bohužel se mi i stalo, že bělouš navolno, což se nestává, když bych viděla, že nejsme sami…no a rozeběhl se zuřivě na psa, co ho nemá rád. Odvolání se podařilo, ale nebylo to hned, bohužel. 🙈 Pán, když viděl, jak se řítí, tak vzal svého do ruky. No on fakt v šeru a potmě již hůř vidí, tak je to přitěžující okolnost.
Když toho samého psa máme míjet a vidím ho zdáli, posadím si bělouše mezi nohy a mluvím na něj, a to zvládne být i ticho a kouká. Nervozita tam ale je. Dělám to teď s každým samcem, se kterým není kamarád, na velikosti nezáleží. Kamarádů je ale málo. V cizím prostředí je to samo mnohem lepší.
Štěňák to viděl poprvé, sice se narodila v lednu, ale na jižním Slovensku a tam sníh neměli a u nás od března už taky nebyl. Tak se jí to dneska strašně líbilo, řádili jak pominutý
já se dneska taky lekla - jdeme po zasněžené silničce lesem, Yoda navolno (podle sněhu jsme byli jasní prvochodci, takže já zcela v klídku)… a najednou se z prudké zatáčky v protisměru ze solidního klesání vyřítí lyžař (sněhu minimum - pět cm toho nebylo a žádný podklad, ale holt někteří běžkaři už to nevydrželi a vyrazili) doprovázený bílým ovčákem navolno. Já houkla na Yodu “STŮJ” (funguje líp než "ke mně") a ten stál na fleku a nechal se chytit za obojek, lyžař plužil a lovil za jízdy za obojek ovčáka (ten byl taky vzorný)… a míjeli jsme se pak jen za temného vrčení obou psích účastníků. Takže nakonec pohodička pohoda…
volno s Dafi v BK-tady mě jde naproti s tatkem,stříhání pudla u tety-hrůůůza!starej,strašně řídká srst,a strašnej smrad+velký břicho….☹️(((,nutrie v řece v BK,a koníčci na Těchově
Holky, velká změna. Z rodinných důvodů si kamarádka ponechá jen chlupatou piraňu. Mudi poputuje zpět k chovatelce, pokud do pondělí neprojeví zájem někdo jiný. Je to mazlivý pes, zvyklý na jiné psy, koně, kočky, děti, cestování autem. Akční, opravdu velmi akční, jen procházky mu v dospělosti asi nebudou stačit. Vázaný na člověka, zatím nezvyklý na samotu. Narozený v září. Kdyžtak mi písněte do soukromé zprávy - a na rovinu, kontakt předám jen těm, o kterých z diskuze vím, že se psům aktivně věnují.