Aktuálně: 3 734 inzerátů210 915 diskuzních příspěvků18 260 uživatelů

Jak se vám venčí?

Dafi
Dafi 18.11.2024, 07:20:22 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 17.11.2024, 22:54:24

jo,ještě dodatek-díváme se přítelem na Dobrou vodu, a tam je Lukáš Vaculík,jak se dozví,že bude rajtovat,tak jde ze stáje a tak si tak nadšeně povyskočí…

a já šla od těch stájí za máti,přítelem a psama, a tak jásavě jsem vyskočila s rukama nahoru:-()-dofám,že mě nikdo neviděl🙂

mimochodeem-ten seriál miluju

ale dělají mě tam nepříjemně 3 věci-p.Brzobohatý,který tam snad nikdy nepohladí koně,nic-třeba to má v roli být takovej přísnej,asi jo,ale stejně….

Vladimír Dlouhý,který teda hraje,že ho to hooodně nebaví a jeho tatínek to furt nevidí nebo nechce vidět…☹️

a to jak si v té rodině toho psa nikdo nevšímá a je furt na chodbě…

já se z tohoto důvodu už nemůžu dívat třeba na film Na samotě u lesa,jak je tam ten voříšek v té boudě na metrovým řetězu,mě to dělá úplně zle,já vím,že je to jen film…ale zase v tomhle podle reality….

balu
balu 18.11.2024, 08:11:59 xxx.xxx.252.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.11.2024, 07:20:22

Nesmíte si to tak brát, herci hrají své role.

Já se taky kvůli psům nedívám na některé filmy.

kometa
kometa 18.11.2024, 09:24:13 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.11.2024, 07:20:22

ale dělají mě tam nepříjemně 3 věci

P. Brzobohatý měl holt takovou roli - stará škola, náročný, přísný, ale spravedlivý. A koně byli tenkrát vychovaní a přiježdění. Já to před těmi skoro 40 lety ještě zažila. Systém a disciplína. Ne jako dneska. Kdy si koně pořídí kdejaký jouda. “Ideálně” domů na zahrádku. Ale ono se to týká i psů.

Tatínek - zase role. Výborná - ono je pro rodiče těžké přiznat si, že jediný syn holt nebude pokračovatel rodu.

Ad pes - on je tam jako okrajová “postava”. Ale mám pocit, že minimálně jednou je vidět, jak s ním jde starý Hovora ven. A třeba ho jako bral ke koním. Není to seriál o psu, že jo.

A když budete šikovná a zodpovědná, tak si myslím, že se najdou majitelé, kteří takového človíčka ocení. I kdyby jste měla sbírat ve výběhu bobky. Kamarádka je takhle ráda za každou pomocnou ruku.

Dafi
Dafi 18.11.2024, 13:11:08 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 18.11.2024, 08:11:59

já vím,že …ale….

si říkám-tý jo,on je vítá,on ho ani nepohladí,furt na místo,na místo….,

su blbá no🙂

Dafi
Dafi 18.11.2024, 13:12:03 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.11.2024, 09:24:13

ten pes-jo on ho tam bere ven a tak,ale…

jo ty role jsou dobře napsaný,to zas jo!

Dafi
Dafi 18.11.2024, 13:28:50 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.11.2024, 09:24:13

no,já zažila zbxyteček svazarmu ze psama ,

a nechci tady začít rozebírat co bylo dřív horší/lepší,a jak bylo dřív líp…..

ale nebylo to zas tak černobílý-že svazarm fuj,a ted je to lepší

taky ti  psy byly obeecně r-takovej knírač tehdy a ted…a týká se to víc psů…..

bambule
bambule 18.11.2024, 13:33:32 xxx.xxx.72.29
Dafi:

já vím,že …ale….

si říkám-tý jo,on je vítá,on ho ani nepohladí,furt na místo,na místo….,

su blbá no🙂

Dafi berte to tak, že to měl napsané ve scénáři… neměl se s ním mazlit. 

Já měla před pár dny blbý střet s mladou krávou a jejím výmarem s elektrikou. Jsem z toho nějaká špatná, včera jsem ani odpo nevenčila, Bambuli vzal ven mladý pán. Já jsem nějaká “bez chuti a bez zápachu”.

Orionka (neregistrovaný) 18.11.2024, 14:14:28 xxx:xxx.d608:2a35
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 18.11.2024, 13:33:32

Lidi neblbněte, listopad a úplněk a všichni v deprézi. Ještě měsíc vydržet a pak se to otočí.

bambule
bambule 18.11.2024, 15:07:07 xxx.xxx.72.29
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.11.2024, 14:14:28

Jo to se lehko řekne… na mě silně působí každý úplněk. Hodně špatně spím, většinou tak dva až tři dny pak se to zase srovná. Teď je to jiné, mám bolesti, k ortopedovi jdu až v pátek. V práci mi vyčítají, že jsem si dovolila za posledních šest let tři týdny chybět…. Nic co by člověku přidalo. 

Orionka (neregistrovaný) 18.11.2024, 16:32:27 xxx:xxx.d608:2a35

To nebylo nic proti vám. To vás mělo povzbudit! Nejste to jen vy, je toho nějak moc.

Anet10
Anet10 18.11.2024, 21:34:48 xxx.xxx.210.155
Dafi:

Kobylka Zara,15 let,ječtě před rokem skákala parkury,byla taková rychlá,jakože i když neklusala tak šla hodně rychle a 2 krát jsem se teda na ní bála-na začátku,kdy jsme šly na jízdarnu,byla jak z divokých vajec,a pak v půlce,kdy se najednou rozklusala,což jsem u koně na volno nechtěla,tak jsem řekla at jí uváže,a furt teda jaksi dělala xichty-cenilla zuby,a i trošku zlobila,paní ju několikrát okřikovala…myslím,že na mě byla dost akční,to ta minulá kobylka jak jsem na ní byla v Koryčanech,tak ta byla taková miláček,to vždycky,když vidím fotku,kterou jsem si s ní nechala zarámovat,protože na té fotce su fakt štastná-jakože hoooodně štastná,tak vždycky když tu fotku vidím tak se usměju-tam byl pocit totálního štěstí a splněnýho snu!!!!!

tady jsem se trochu bála,tak to nebylo úplně vono,když máte chvílama pocit,že si ten kůn chce dělat co chce….-což teda on chtěl tak trošku….

byla na mě moc akční prostě no…..

ted v tu sobotu,jsem si říkala,prostě se chvilku svezu,jen tak at si to užiju….

taky kdyby to bylo na dýl,tak co by tam dělala tak dlouho máti ze psama,na sezení venku to moc nebylo,a do restaurace i když prázdné jsme ji dostat nemohli…..

tak jsem byla ráda,že mi těch deset minut vyšlo,to byl fakt relax

slečna co mě vedla říkala,že má sama koně,jezdí sedm let,a že nemá ambice na závody,stačí ji rekrreační ježdění a u těch koní být…

tak jsem jí říkala,že mě by vlastně stačilo na tom koni chvilka,

a pak se kolem nich nějak motat-čistit,hladit,být třeba hodinu/2 v jejich blízkosti

všude se nabízí jízda a zdar

a já bohužel na tom nejsem zdravotně tak,že bych zvládla nějakej ten klasickej úsek,ta půlhodina mě stačí…..

na ježdění,ale pak bych tam ráda pobyla chvilku,-což ale nejde…..což chápu,nejsu hloupá úplně,že☹️

prostě já bych tam chtěla mezi těma konma chvilku být,mě by bavilo je i vodit-mimochodem pro mě je toto taky zážitek,vést takové zvíře,

to se   prostě blbě blbě vysvětluje….,

to by fakt chtělo nějakou kamarádku s koněm,

já třeba když jdu ze psama a dojdu k ohradě s konma tak tam stojím a čumím,mě pohled na ně uklidnuje,být tam lavka,tak tam sedím třeba hodinu-a Dafina by spokojeně ležela na klíně🙂

tak jsem jí říkala,že mě by vlastně stačilo na tom koni chvilka,prostě já bych tam chtěla mezi těma konma chvilku být,mě by bavilo je i vodit-mimochodem pro mě je toto taky zážitek,vést takové zvíře,   

Dafi, jo chápu to, to je přesně to ono, co jsem myslela. Ne jen zaplatit si hodinu, odjezdit, přijet, koně předat a nazdar. To ne, ale bohužel to tak dnes většinou funguje. Tak jsem to nemyslela. Ta moje kamarádka ví o koních strašně moc, z které matky, z kterého otce pochází její potomstvo a ne jen její, vyzná se v té genetice atd..dokázala by vyprávět celý den. Ona se pro koně narodila, když byla mladá, pracovala u dostiháků. Říkala, víš, já jsem tak bohatá(nejde o peníze), mě se splnilo to, co jsem chtěla vždycky mít a teď to mám-koně, jo, jsem udřená, ale šťastná. A to chodí ještě do práce, celý den se nezastaví, večer padne do postele, ráno vstává ve 4. Koní má 8 plus 1 hříbě. Jak ta o nich dovede vyprávět. Když jsem tam byla, pomohla jsem jí nakrmit. Každý měl něco jiného. Bydlí v bývalé hájence, okolo má lesy, rybníček a pastviny, Krásné místo, skoro konec světa. Co se týká Dobré vody, taky se těším na sobotu, moc se mi to líbí, vždycky líbilo, i když je to z totalitní doby, herci hrají své role podle scénáře, no mě právě se líbí Brzobohatý a Mrkvička, jsou boží a Kemr, to byl PAN herec.

Dafi
Dafi 19.11.2024, 06:28:33 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 18.11.2024, 21:34:48

Závidím vaší kamarádce,že se jí splnil sen.

Já když nemohla odmala je koním,tak jsem ráda,že jsem mohla aspon ke psům-mít svýho psa+cvičáky,záody,zkoušky…

i když mí vysněný plemeno malej knírač nebyl-holt jsem chtěla toho pořádnýho psa na cvičení-vlkošedej ovčák,případně velkej knírač,pak jsem to rokama snížila na chodáka….,

i když knírače miluju-to zase je s těch malejch pro mě to super plemeno-až na tu úpravu-proto uvažuju časem o šiprece,nebo mudi,nebo bezúdřbovým kříženci,co ho bude bavit cvičit…protože úprava je pro mě záhul na záda+zápěstí+prsty….

zdraví mám na nic-kamarádky pejskařky co ,mě znají,tak mě říkají,že při mým režimu a zdraví by neměly žádnýho psa…

mám problémy už skoro 30 let-páteř,klouby…+dělám fyzicky namáhavou práci-při mým vzdělání budu vždycky dělat nějakou dřinu…

a přes den to jde ale v noci bych bolestí zešedivěla….-proto spím kolikrát 5 hodin denně

jak jsem chtěla nějak trošku pravidelně jezdit-tak to moc nevychází-protože na to často nejsu v kondici-ze psama odplahočím vycházku+pocvičím-vyběhám je aportováním,obíháním něčeho-zaměstnám hlavu poslušností…

ale na koni musím být asi víc v kondici…

do toho mě tam musí někdo zavést,přivézt…

i když možná se trošku něco rýsuje…nechci to zakřiknout…._-)

k Dobré vodě-my jsme se ted dívaly a přítel-v tomhle díle něřekl p.Brzobohatý ani slovo

a já-no tak to by mohl hrát i bez hlasu-jakože nachlazenej🙂

ale pochopitelně mám tam ty herce ráda,p.Brzobohatý je/byl prostě chlap z velkým CH

-ještě k těm koním-ve mě se to pere,si na jednu stranu říkám,že se na to mám vykašlat…a na druhou stranu mě to k nim strašně táhne-pořád…

Kilian
Kilian 19.11.2024, 07:08:51 xxx:xxx.3e8c:9fa3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 19.11.2024, 06:28:33

🍀

Bobca
Bobca 19.11.2024, 08:31:09 xxx.xxx.20.192
bambule:

Dafi berte to tak, že to měl napsané ve scénáři… neměl se s ním mazlit. 

Já měla před pár dny blbý střet s mladou krávou a jejím výmarem s elektrikou. Jsem z toho nějaká špatná, včera jsem ani odpo nevenčila, Bambuli vzal ven mladý pán. Já jsem nějaká “bez chuti a bez zápachu”.

Já měla před pár dny blbý střet s mladou krávou

nechci to tu plevelit,ale jen ,že píšete o té krávě,a rozebírá se tu seriál..Já tuhle viděla(už i kdysi dávno,ale zapomněla jsem celý děj) film “Bella mia”…Kdo to viděl,si vybaví jak věrohodně -nevím,jak to jinak napsat-prostě stříleli ty kravky..já bečela jek želva..tenkrát nebyly triky..prostě..a zrovna Petr Reichert..taky to měl v roli…Ale natočit film,jak 5 kraviček přežívá zimu v lese…a vůbec,ty záběry,jak couvá,aby se schovala…ja jdou samy do té skrýše…

Promiňte,měla jsem potřebu se podělit a na “krávy ”nechodím🐄omlouvám se..ale tady je taková pohodička…😇

Xerxova
Xerxova 19.11.2024, 09:47:43 xxx:xxx.1d63:d1c7

včera odpoledne jsme venčili za prvního sněhového poprašku - psisko si to užívalo, žral sníh (to si vzpomněl hned, že je to zmrzlinka), řádil. Dneska ráno (učím až odpoledne) jsme vyrazili opět - a pohodička to byla taky. Nikde ani noha, ani kopýtko… neb počasí nebylo zrovna procházkám přívětivé. V lese hluk, jako by jezdily kolem kamiony - to se větříček (síly značné) proháněl v korunách stromů. Sněžilo, pršosněžilo i občas ostré krupky padaly - a vše se větrem hnalo na nás i na nebohého psíčka. Ani se netvářil uraženě, že jsme to poměrně brzy otočili zpátky k autu - raději si prý sedne do křesla a dá si s námi kávičku…

Otepluje se, zahrada už je zase zelená… a voda padá a padá a ptáci na krmítku se cou a cpou… oni ví, že oteplení dlouho trvat nebude

sutrik
sutrik 19.11.2024, 10:00:36 xxx.xxx.79.95
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 19.11.2024, 06:28:33

Když příště ne knírač kvůli úpravě srsti, co trpasličí nebo německý pinč? Povahově podobnější plemena knírači nenajdete, když jinak knírač vyhovuje. Je to prašť jako uhoď, však jsou úzce příbuzní.

sutrik
sutrik 19.11.2024, 10:02:45 xxx.xxx.79.95
balu:

V Trhové Kamenici jsme byli loni na dovolené. Měli jsme pronajatou krásnou chalupu. Je tam hezké muzeum, na hezkém náměstíčku… na Veselém Kopci jsme byli taky, i v Hlinsku. Hodně na nás zapůsobily Ležáky…

To jste byli v mém kraji. Dala bych Vám další tipy na výlety, kdybych to věděla.

efe
efe 19.11.2024, 10:58:19 xxx.xxx.155.192

Já bych se chtěla podělit, že už nám začíná trochu jít práce se stopkou. Mně a Barče. Už pochopila, že se po ní chce, aby dodržovala určitý akční rádius kolem mě a řekněme, že tak v druhé polovině procházky ho i dodržuje. Což se projevuje tak, že prostě přesně ve vzdálenosti, kdy už bych zašlapávala stopku, se jakože začuchá a já tím pádem popojdu dalších x metrů k ní, nebo zatočí ke straně apod., ale prostě dodržuje určenou vzdálenost. A dokonce už se po mně i kolikrát ohlédne. Považuju to za velkej úspěch. 

A včera vyplašila u cesty z křoví nějakýho ptáka a vůbec se nesnažila za ním běžet, ale místo toho se podívala na mě, co já na to a co má jako dělat. To byla obr pochvala. 

Dafi
Dafi 19.11.2024, 11:36:26 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 19.11.2024, 10:00:36

no,ono to vypadá,že si vymrčuju🙂

ale já nemusím krátkosrstý psy-nic proti nim nemám,líbí se mě,ale tak jako by si třeba Zrzavci  🙂nepořídila nic co by se muselo česat,stříhat upravovat,

a jak další kamarádka,co měla bígly a chodáčka,tak řekla,nic na upravování,to ten čas co člověk stráví tou úpravou stráví radši se psem v lese-no a něco na tom je,co si budem říkat!

já dnes 20 minut vycházka ve vichru a dešti,tak mezi polama hledání hraček,aportky a obíhání stromů at se proběhnou,zabaví a není jim zima-oblíklý byly oba

a pak víc jak půlhodiny-hlavně Dafina že-umýt tapky,vystžíhat tam srst at se nelepí bláto,přistřihnout srst na břiše,noihách,vyčesat trimovacíma hrabičkama,kartáčem,hřebínkem,a na konci štětinovým kartáčem,Žeryk ostříhat tlapky,pročísnout furminátorem,přistřihnout ofinu,pročísnout hřebínkem a pročísnout kartáčem-Žeryka teda 3 krát za rok stříhám-s jeho jemnou jorkšíří srstí je to jednoduší,stejně moc nehřeje,přes zimu ho nechávám zarůst a i tak oblíkám…

no pak čmuchací kobereček Žerykvi,Dafině pár cviků u nohy a přede mnou,a mezi nohama,Žerykovi to stejný-poklona,packy a tak

nebo někdy cvičíme ve vjezdu,když dlouho prší

a prostě-péče o srst zabrala větší dobu než vycházka v dešti/zimě….,jasně,že takhle nečešu denně,ale tak 2 krát týdně pořádně a mezitím překartáčovat drátěným kartáčem+štětinovým-kvůli blátu,listí,

v BK jsem tohle dělala po každé vycházce-takový vyčesání větviček,listí a tak,,,

pokud jsem nešla teda jen po městě….,

no ale mě se prostě líbí chlupatí,špicovití,ovčáčtí,nebo se středně dlouhou srstí typu šiperka,německej ovčák

za mě kdyby někdo dělal úpravu,tak to fakt neřeším,ale nejsou lidi a cestování přes …..jsem si vyzkoušela a zabralo mi to vždy kus víkendu nebo dovču….,nebo srst typu malina-belgičák

nebo Malinka tady ta černá fešačka🙂

Anet10
Anet10 19.11.2024, 19:02:07 xxx.xxx.210.181
Dafi:

jo,ještě dodatek-díváme se přítelem na Dobrou vodu, a tam je Lukáš Vaculík,jak se dozví,že bude rajtovat,tak jde ze stáje a tak si tak nadšeně povyskočí…

a já šla od těch stájí za máti,přítelem a psama, a tak jásavě jsem vyskočila s rukama nahoru:-()-dofám,že mě nikdo neviděl🙂

mimochodeem-ten seriál miluju

ale dělají mě tam nepříjemně 3 věci-p.Brzobohatý,který tam snad nikdy nepohladí koně,nic-třeba to má v roli být takovej přísnej,asi jo,ale stejně….

Vladimír Dlouhý,který teda hraje,že ho to hooodně nebaví a jeho tatínek to furt nevidí nebo nechce vidět…☹️

a to jak si v té rodině toho psa nikdo nevšímá a je furt na chodbě…

já se z tohoto důvodu už nemůžu dívat třeba na film Na samotě u lesa,jak je tam ten voříšek v té boudě na metrovým řetězu,mě to dělá úplně zle,já vím,že je to jen film…ale zase v tomhle podle reality….

A i kdyby viděl, tak co? Jsem si vzpoměla na sebe, jak jsme šli od Prášilského jezera lesem, klid,ticho, lidi žádní a já jsem  se najednou zastavila a zařvala. Ježíš, já jsem tak šťastná, přišlo to tak naráz, takový nějaký pocit blaha a krásna. A i kdyby mě nějací lidi slyšeli, je mi to fuk

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.