Dafi: Kobylka Zara,15 let,ječtě před rokem skákala parkury,byla taková rychlá,jakože i když neklusala tak šla hodně rychle a 2 krát jsem se teda na ní bála-na začátku,kdy jsme šly na jízdarnu,byla jak z divokých vajec,a pak v půlce,kdy se najednou rozklusala,což jsem u koně na volno nechtěla,tak jsem řekla at jí uváže,a furt teda jaksi dělala xichty-cenilla zuby,a i trošku zlobila,paní ju několikrát okřikovala…myslím,že na mě byla dost akční,to ta minulá kobylka jak jsem na ní byla v Koryčanech,tak ta byla taková miláček,to vždycky,když vidím fotku,kterou jsem si s ní nechala zarámovat,protože na té fotce su fakt štastná-jakože hoooodně štastná,tak vždycky když tu fotku vidím tak se usměju-tam byl pocit totálního štěstí a splněnýho snu!!!!!
tady jsem se trochu bála,tak to nebylo úplně vono,když máte chvílama pocit,že si ten kůn chce dělat co chce….-což teda on chtěl tak trošku….
byla na mě moc akční prostě no…..
ted v tu sobotu,jsem si říkala,prostě se chvilku svezu,jen tak at si to užiju….
taky kdyby to bylo na dýl,tak co by tam dělala tak dlouho máti ze psama,na sezení venku to moc nebylo,a do restaurace i když prázdné jsme ji dostat nemohli…..
tak jsem byla ráda,že mi těch deset minut vyšlo,to byl fakt relax
slečna co mě vedla říkala,že má sama koně,jezdí sedm let,a že nemá ambice na závody,stačí ji rekrreační ježdění a u těch koní být…
tak jsem jí říkala,že mě by vlastně stačilo na tom koni chvilka,
a pak se kolem nich nějak motat-čistit,hladit,být třeba hodinu/2 v jejich blízkosti
všude se nabízí jízda a zdar
a já bohužel na tom nejsem zdravotně tak,že bych zvládla nějakej ten klasickej úsek,ta půlhodina mě stačí…..
na ježdění,ale pak bych tam ráda pobyla chvilku,-což ale nejde…..což chápu,nejsu hloupá úplně,že☹️
prostě já bych tam chtěla mezi těma konma chvilku být,mě by bavilo je i vodit-mimochodem pro mě je toto taky zážitek,vést takové zvíře,
to se prostě blbě blbě vysvětluje….,
to by fakt chtělo nějakou kamarádku s koněm,
já třeba když jdu ze psama a dojdu k ohradě s konma tak tam stojím a čumím,mě pohled na ně uklidnuje,být tam lavka,tak tam sedím třeba hodinu-a Dafina by spokojeně ležela na klíně🙂
tak jsem jí říkala,že mě by vlastně stačilo na tom koni chvilka,prostě já bych tam chtěla mezi těma konma chvilku být,mě by bavilo je i vodit-mimochodem pro mě je toto taky zážitek,vést takové zvíře,
Dafi, jo chápu to, to je přesně to ono, co jsem myslela. Ne jen zaplatit si hodinu, odjezdit, přijet, koně předat a nazdar. To ne, ale bohužel to tak dnes většinou funguje. Tak jsem to nemyslela. Ta moje kamarádka ví o koních strašně moc, z které matky, z kterého otce pochází její potomstvo a ne jen její, vyzná se v té genetice atd..dokázala by vyprávět celý den. Ona se pro koně narodila, když byla mladá, pracovala u dostiháků. Říkala, víš, já jsem tak bohatá(nejde o peníze), mě se splnilo to, co jsem chtěla vždycky mít a teď to mám-koně, jo, jsem udřená, ale šťastná. A to chodí ještě do práce, celý den se nezastaví, večer padne do postele, ráno vstává ve 4. Koní má 8 plus 1 hříbě. Jak ta o nich dovede vyprávět. Když jsem tam byla, pomohla jsem jí nakrmit. Každý měl něco jiného. Bydlí v bývalé hájence, okolo má lesy, rybníček a pastviny, Krásné místo, skoro konec světa. Co se týká Dobré vody, taky se těším na sobotu, moc se mi to líbí, vždycky líbilo, i když je to z totalitní doby, herci hrají své role podle scénáře, no mě právě se líbí Brzobohatý a Mrkvička, jsou boží a Kemr, to byl PAN herec.