Tak tímhle se pobavíte na týden dopředu, je to fakt pecka. Posílám emajlem.
Jak se vám venčí?
Jestli jsem si zoufala, že vyfotit použitelně jednoho malého černého psa je těžké, tak to byl slabý odvar oproti tomu, co bude.
To bude neohrožený Mikeš a drak v jednom….ten postoj a minule, jak vrčel při hře 😊
I jméno má odpovídající. Deamon. Nebo Démon. Nevím. Neznám ani ty další přívlastky chovné stanice. To bude parta - piraňa, raptor a diblík nebo rovnou ďábel.
Jako voni se blechy v pohybu fotěj velmi špatně 🙂 .
Hele to bude psycho, protože až se dají do pohybu, zobrazíte pouze tři čáry na obzoru. 🙂
Je to magor? Je! Je to magor Pavarotti a to jsem ho ešče neslyšela, vážení. Stačilo mi to bez zvuku, co tady nemám 😀 😀 . By ho měli ordinovat na depréze 😀 😀
Já hodím otázku…vy co máte krátkosrsté psy, oblékáte v zimě, když to padne k 0 na neakční procházky?
V práci máme 24 stupňů, doma 22…když jdeme přes město, krokem, pes na vodítku (má 8 měsíců) tak přece jen jestli by neměl mít nějakou alespoň lehkou vrstvu. Neklepe se (to se klepu já 😀), ale přišlo mi, že už měl pár dnů rýmu a kýchal. Nebo ráno, když jdeme na autobus (kde i chvíli čekáme), jestli by nebyla nějaká bundička vhodná…
Já nikdy psa neměla a jsem zmrzlík, tak vlastně úplně nevím…ale několik lidí se mě už ptalo jestli mu není zima a jestli mu koupíme bundu. Pořizovali jsme mu zatím jen pláštěnku do deště.
Já neoblékám, i proto že ohař prostě by měl třeba na honu vlézt do vody, vydržet to počasí. Nechci být za kruťasa, ale nechci je zase zhýčkat. Chci kvůli nim, aby byli odolní. My teda nepřetápíme doma. Ale starý pejsky ty oblíkám, nebo pejsky nemocný. Ale myslím, že jsem se svým neoblíkáním spíš osamocena, jak jsem se tak rozhlížela.
Já tomu právě rozumím…je to jakási taková vnitřní rozepře. Ale zase úplně nechci, když jdem na 2 hoďky ven v tomhle počasí, kdy jdem většinou i krokem a pes na vodítku, aby byl v nějakém větším diskomfortu, nebo aby se nachladil.
Krátkosrstá kolie má asi docela funkční srst a podsadu…klidně si v tomhle počasí sedá i do mokré trávy a nevypadá, že by mu to nějak vadilo.
Na skupině plemene někteří oblékají, někteří ne…je to těžký 😀
Není to úplně malé štěně, ale ani to není dospělák…doma si rád zaleze i pod deku.
Prostě…nevim. Jsem poslední dny asi dost ovlivněná i tím, že mrznu ať mám na sobě cokoliv a to ještě není ani pod 0…díky inverzi a neustálé šedi mám pocit jako by bylo tak - 10 minimálně. A ráno je to fakt loudačka…pomalé tempo, protože čuchání pesemesek a potom čekání na zastávce…
Já oblíkám už kolem 5°C a to i když jdeme běhat, zas tak moc rychle neběhám, pes jde svižným klusem. Ale oni podsadu skoro nemaj a jakmile jsme někde zastavili tak se klepali dost a kníkali…
Tak u basenjiho bych asi nepřemýšlela, tam je to jasné…ale právě u tý “městský” kraťandy vůbec nevím.
…je to těžký
jo, to souhlasím.
Já jsem vlastně neoblíkala třeba ani na cvičák nebo tak. Ale říkám, nejsem určitě směroplatná. Zas na druhou stranu - kamarádka, co má taky vižlíky a to vižlíky postelový, obdivuje, jak mají ti naši hustý kožíšek. Oni teda nejsou posteloví ti naši, mají svoje pelíšky, takže to taky v tom hraje roli, že se nerozehřejou tolik. Umí si topit sami.
Já bych se řídila psem - pokud se neklepe a nevykazuje známky diskomfortu, tak bych ho nechala být. Jinak až vám doroste, tak minimálně pláštěnku bych pořídila, to se vždycky hodí. A já mám takový skvělý pláštěnky, který mají i vnitřní fleecovou odepínací vrstvu, takže je to 2v1.
Já třeba Elišku už oblíkám víc jak dva týdny, ona nemá skoro žádnou podsadu a i když se jde jen rychle vyčůrat na zahradu, tak klepe kosu.
U nás dneska sněžilo, jen chvílemi se udržela slabounká vrstvička na trávě, spíš tak pocukrováno. Ale je to víc voda, než sníh. A furt tu mám ty hrnky 🙂
Tenurri:Tak u basenjiho bych asi nepřemýšlela, tam je to jasné…ale právě u tý “městský” kraťandy vůbec nevím.
Jestli se neklepe a vypapadá spokojeně, tak bych mu nic nedávala. Zase si říkám, že pokud mu zima není a vy ho navlečete, tak mu to taky nemusí být příjemný a možná pak bude spíš zhýčkaný.
strojila jsem jen staré už ne tak pohyblivé dogy a nebo starší psy za opravdu extrémního počasí. Ale postupně vyměkávám (taky tu garderobu máme doma) a když je ošklivo (tedy vichr v zimě a nebo velký mráz), tak dogušu strojím. Zatím jsem oblečky nevytáhla - Yodislav je hodně v pohybu a rozhodně se neklepe.
Betka měla dvě doma ušité (jedna byla původně moje) flísové dečky. Tu větší podědil Night a na jeho poslední zimu jsem mu koupila na míru ušitou zimní bundu. Neb na psa jeho velikosti nekoupíte nic. Bunda byla hodně zateplená a tak jsem byla ráda, když kamarádka (která si na svého dogáka nechala ušít stejnou ale nezateplenou) s chovem dog skončila a nezateplený kabát jsme “zdědili”. Takže má Yodislav oblečků dost - ale zatím je jako mladík skoro nenosí. Nejvíc oblečený chodil jako mimino - přeci jen k nám přijel v lednu… a i když to bylo statné a otužilé (i doma u maminky si chodili hrát na chvilku do sněhu) štěně, tak nosil oblečky popůjčované na katedře (velikost střední pudlík)
fotky: stará Betuška v mé bundě, Night v modrém pyžamku po Betce (všité černé klíny, neb se nevešel), Night v tlusté bundě, mimino Yoda a Yoda loni
Psíbože! hrnky! Fatio, moc , hrozně moc se omlouvám, totálně se mi to v tom provozu a co jsem si k tomu nabrala teď, vykouřilo z makovice, kde jsem teď měla organizačně spoustu věcí. Já jsem to chtěla pojmout i společensky tehdy, ale dalo by se to pojmout tak, že cestou z práce, nebo tak, bychom zasmykovali u branky, popadla bych to a tadá zase pryč? Promiň, promiň, to je vostuda.
Zrzavci:Je to magor? Je! Je to magor Pavarotti a to jsem ho ešče neslyšela, vážení. Stačilo mi to bez zvuku, co tady nemám 😀 😀 . By ho měli ordinovat na depréze 😀 😀
Efe -já se zde musím omluvit za své pochybení a svou chybu napravit. Taváryšč Vasil Bilak nejni Páv+roti, ale čistej a neředěnej Majkl Džeksn. Včera jsem to doma pustila a poté, co jsem musela okamžitě utikat na WC, jináč bych se počůrala smíchy, jsem si to pustila ešče asi několiksetkrát, abych se ujistila, že se nemýlim. Ne, nemýlim se. Majkl se vrátil 😀 😀 😀 😀
To je pecka!
Asi jo…když bude hnusně, tak pláštěnku máme a dokud se nebude klepat, tak asi nemá smysl řešit obleček…na tréninky v zimě, kde by musel čekat třeba v autě, nejezdíme zatím..tam bych asi potom pořídila něco, aby neprochladnul, ale to se nás zatím netýká.
Teď flákáme i individuálky a nw…naposledy jsme byli v říjnu, protože prostě zima a tma 😀 … leda by bylo něco o víkendu. Já jsem ráda že po práci dáme 2 hodiny relax procházku, pocvičíme přivolání a něco, co už umí a zablbneme s hračkou. Případně něco doma. Z práce vyjdeme za světla a domů dojdeme za tmy.
Včera jsme šli po práci do velkého parku a jelikož byla zima a trochu pršelo, nikdo tam nebyl. Mohla jsem ho mít celou dobu na volno, pocvičili jsme i něco na dětském hřišti, je tam spousta zajímavých věcí, něčeho se ze začátku bál, potom skákal na takové velké platformy na pružinách, které se vždycky trochu rozklepaly a evidentně ho to bavilo…plus hodně listí, kolem popadaných kmenů…blbý bylo, že jsem hračku hodila hned na první strom a už jsme ji nedostali dolů.
No a pak z křoví kousek vyběhl zajíc, Jack za ním, ale když jsem na něj zavolala (spíš zařvala), tak se zastavil a přiběhnul, jen tam pak chtěl znovu, tak šel na chvíli na vodítko.
Dneska má po práci rande s bráchou, tak se pořádně vylítá.
No a si představte ten šok, když to na nás Vasil Nikitovič vybalil poprvé. Přísaham, že ve mně zatrnulo, že má zlomený minimálně dvě haksny najednou a oznamuje světu, že se odebírá na smrtelné lože… Děsnej komediant tahle mopsle fakt…