My dnes procházkovali kousek od Křtin.
Pár fotek z víkendu.
Pár fotek z víkendu.
Dneska bylo hnusně a zima. No a tady v okolí fakt není na co koukat, natož hledat houby nebo pozorovat zvěř
V podstatě jediná pamětihodnost je tady rybník, vodní nádrž. Už stojí druhým rokem a je to dobrá věc, dřív tady nebylo žádný rozumný místo, kde by se mohla Nora vykoupat. Až jednou časem vyrostou ty zasázený stromy a vyroste rákosí bude to i hezké. V létě to byl kolikrát jediný cíl cesty, protože jít někam přes pole, to nechceš.
Bodlinko, kde bydlíte? U nás bylo nádherně.
To je legrace, můj vnuk říkal outkovka? ( snad nějaká plstnatá či co, ne ta pestrá).
Ale je mu čerstvě sedm, tak na něj ještě moc nespoléhám.🙂
Pravil, že v dřevokazných houbách se zatím moc nevyzná, že se tomu bude věnovat později, až se naučí číst 🤣.
Jestli to trefil nedokážu posoudit, ale moc se mi líbí, jak to u nich ve škole vedou;).
Tetřívku, nevím, zda je to kouzlo nechtěného nebo to byl záměr, ale když rychle klikáte na šipky, je z obrázků pěkná animace….psi ožili 👏😃 😁
Tak jsem poslal dotaz na mykoporadnu a jsem v naději 🙂
My jsme si dneska vyšlápli na Kelčský Javorník. 🥰
Shrnula bych to asi takto: Zážitky nemusí být nutně pozitivní, ale hlavně, aby byly intenzivní. 😂
Krpály, skaliska, krpály a skaliska. Kdybych se zastřelila hned po příjezdu na parkovišti, tak bych tak jako tak zdechla a ušetřila jsem si totálně zrakvený nohy. 😂
Ale ty výhledy byly prostě fantastický! 🤭
Nooo, když jsem viděla šipčičku….jste fakt hustá 🫣
Vahine:Nooo, když jsem viděla šipčičku….jste fakt hustá 🫣
My jsme vylezli úplně strašnej krpál, ten měl tak 60°. Tak jsem doufala, že už jsme na hřebeni a projdem to až na Kelčák. A v tom se mi zjevil na tom horizontu. Jsem myslela, že fakt umřu. 😂
Nejlepší byla Merina někde na desátém jedenáctém kilometru. Dala jsem si čaj a pauzu a ona zalezla pod dřevo, udělala si pelech v listí a oznámila nám, že jsme dementi a už nikdy s náma nikam nejde. 😂😂😂
Ono to na kilometry nebylo moc. Ale první čtyři bylo velmi intenzivně do kopce a další čtyři velmi intenzivně z kopce. 😏 Jsem strašně zvědavá, esi zítra vstanu z postele. 🤐
Vahine:Tetřívku, nevím, zda je to kouzlo nechtěného nebo to byl záměr, ale když rychle klikáte na šipky, je z obrázků pěkná animace….psi ožili 👏😃 😁
ano..je to pěkné,jak se rozhlíží na každou stranu🤭
U nás celý týden hnusná inverze, včera to bylo o něco lepší (fotka je z včerejšího ranního běhání). Ale dneska viditelnost celý den tak 50m a hnusná zima. Mě se to nelíbí, působí to na mě hrozně depresivně, jsem celý den otrávená a nic se mi nechce.
Kolobku jsme teda ráno dali, ale skoro mi umrzli prsty. Takže jsem si hned po příjezdu dom objednala “extrémně hřejivý” rukavice na kolobku. A to jsem s tím loni měla problém až když bylo hluboko pod nulou a i v -12°C jsem to přežila. Jsem nějak víc zmrzlá nebo jsem si letos ještě na zimu nezvykla.
večer jsme vezli vnoučata do Prahy - od Turnova dál mlha jak mlíko. Jen u nás na Severu jasno a krásně. I teď jsme venčili Yodu pod jasným nebem se spoustou hvězdiček
U nás byl sice chladný, ale krásný slunečný podzimní den. Teď na večer mlha, jak prase, tak jsem dokoukla seriál a šla jsem si pro jistotu dát clonu na přední sklo auta, abych ráno neměla tolik práce se škrábáním, kdyby to zmrzlo. No tak pozdě, už to zmrzlý je komplet😴
My dnes procházkovali kousek od Křtin.
Tak mi přišla odpověď z mykoporadny :
…je to některá z rodu outkovka, ale není to outkovka pestrá….
jinak by potřebovali lepší fotky , takže vnouček je pašák největší 👍
Dobré ranko😉,
Váš popis pochodu pokaždé vyloudí na mé tváři úsměv plus super fotky. Pokud by to šlo pokaždé máte u mě 100 bodů 👍.
Dája
Daja:Dobré ranko😉,
Váš popis pochodu pokaždé vyloudí na mé tváři úsměv plus super fotky. Pokud by to šlo pokaždé máte u mě 100 bodů 👍.
Dája
Dobré ráno. A děkuji. 🥰
Z postele jsem vstala a kupodivu mě jen trochu bolí lýtka. Tak můžu mazat do práce. 😃
U nás to samé…docela to nedávám…jsem celé dny unavená a jen bych spala. O víkendu jsem spala každý den něco kolem 9 hodin a nepomohlo to. Neustále jsem venku promrzlá ať si na sebe dám cokoliv 😀…Potřebuju sluníčko 😀..nebo alespoň cokoliv jiného než šeď, mlhu a tmu.
Včera jsme se vrátili z procházky a já si musela napustit horkou vanu a zbytek dne jsem stejně trávila zabalená v dece s čajem a nálada taky nic moc.
My jsme se venčili v sobotu bez pejsků (ti měli vlastní venčitele) v Žitavských horách, bylo tak náááádherně 😍 Krásné výhledy na celé Lužické hory, Oybin, Hvozd a pak na druhou stranu na Ralskou pahorkatinu, Ještěd, Jizerky…
…a pejskové se zatím venčili v Hradčanech…