no hlavně že jste si to užili hodně štěstí
Jak se vám venčí?
Jinak ještě jednou děkuji všem za milé slova, ale nemyslím, že si takovou velkou pochvalu zasloužím. Bambule to nevzdává a dokud se snaží ona, tak já za ní budu bojovat jako lvice😉 Jinak dnes jsem jí dělala játrovou paštiku do lizací podložky, jsem tak trochu magor😋
Taky jsme byli procházkovat okolo komína a pak kouskem přírody a dál před námi jsme viděli rezatou malou fenečku, která vypadala, jako Bambule…takže jsem si na Vás zase vzpomněla 😁a že to byla fenka, vím jistě, viděla jsem, kde přidřepla. Pak jsem nedávala pozor, když jsme tam dorazili a najednou koukám a bělouš cvaká zubama pacholek, tak říkám áá byla to feňulka, FUJTYČUNĚ. 🙈
Rozumnej kluk je to, Gučka a miláčci jsou všichni tři 😘
To byla cizí kočička? Jestli jo, tak teda koukám na kámoše 😊 👍
Dneska jsme s Bonnie byly po dlouhé době na oblíbeném výletu Slatiňany - Nasavrky.
Černý pes, jasně oranžový postroj a podzimní barvy - to mobilem s jednou čočkou nejde. Asi budu dávat i na delší procházky ten fialový krátký postroj, ať je na fotkách pes jinak než rozmazaná černooranžová skvrna 😁
Snižování teploty teď ve dvou letech zvládá Bonnie líp než před rokem. I tak zpočátku klepala kosu při zastavení, dokud se pohybem nezahřála. Před rokem by už byla třeba podšitá pláštěnka, jinak by se táhla za mnou jak smrad.
Boule se od úterka, středy zmenšila 👍
Náádherná trasa!!! Píšu si 👍
Vahine:To byla cizí kočička? Jestli jo, tak teda koukám na kámoše 😊 👍
Cizí byla,ale před vánocemi už to bude dva roky,co ho někdo k nám vyhodil a od té doby je náš.Alan ho tehdy našel pod dřívím,kocour se ho nebál,Alan ho nechtěl sežrat a od té doby jsou kámoši.S jiným našim kocourem by se o pamlsky nedělil.
My se dnes s Baruškou toulaly v Yodíkově rajónu ❤️
efe:My se dnes s Baruškou toulaly v Yodíkově rajónu ❤️
my dneska byli v Lužkách, neb jsme si říkali, že o prázdninách budou v Jizerkách lidi. Tak jsou na plánu zítra… Lužky nezklamaly - nikde nikdo - až na konci jsme potkali postupně desítky běžců v neschůdném terénu - evidentně nějaká “firemní akcička” a orienťák se trošku vymknul. No - my si taky mysleli, že ta zkratka k rybníku bude schůdnější - ale to už jsem stejně měla botky několikrát v bahně utopené… takže o nic nešlo.
Když jsem plánovala dnešní trasu, zaujalo mě Údolí myšího řevu… a k tomu jsme přidali Kraví loužek, Bouček, Popelovou horu, rybníček Lapáček, osadu Řachvaj… prostě samá hezká jména - asi 14 kiláčků mezi Velkým a Malým Bukem a KLíčem.
Baruška byla na Paličníku - a ta voda je Hájený potok??
tak tedy od pondělní přehrady na Černé Nise, přes procházky v lese za humny až po dnešní Údolí myšího řevu pod Klíčem. Nejprve Yodislav:
a teď ty nepsí - podzim pokročil, bylo víc mlžných rán a mokřejších procházek. Ale i sluníčko se občas ukázalo. A ten salamandřík byl miminko - jeden z nejmenších, které jsme kdy viděli (u nás za humny je mloků relativně hodně, bývají to častá setkání)
Jestli to jsou hory, bude to spíš loňské mládě, vývoj jim trvá déle, případně mohou zůstat úplně v neotenii - mloka myslím ( a vůbec ‘ nezávidím’ pozorování 😉)
Skeeve:Jestli to jsou hory, bude to spíš loňské mládě, vývoj jim trvá déle, případně mohou zůstat úplně v neotenii - mloka myslím ( a vůbec ‘ nezávidím’ pozorování 😉)
hory - spíš podhůří - údolí Černé Nisy u Kateřinek - tohle bylo na cestě v necelých 600 metrech nad mořem. Máme tam místa, že pokud je mokro a relativně teplo, potkáme mloky téměř vždy. A když je mločí počasí, potkáme ne jednoho - ale i deset za procházku. I tento prťavec “měl doprovod” - o kus dál byl standardně velký mlok. Stráně s žulovými balvany a bučinami a potokem v dosahu mají rádi.
Já jsem se dnes venčila na Mniších loukách. Moc hezké územi, v podstatě v České Lípě. Cíleně za jeřábi - neviděla jsem ani pírko. Ale jsou tam neochočení koně ( netvrdí, že divocí) a ti byli úžasňáci.
…za jeřáby…
dnešní vyházka před odpolední-bolel mě celej člověk-nohy,záda,ruce..
takže-jedm do Ž.lesa-na širokou cestu,kde se nám moc líbí,
nemůžu být dlouho venku,protože sice mám čas,ale ne síly…☹️
takže vyběhat unavit psy..
budem fotit padající listí
když hodíte klacek na stromy-větev,kde sknčí Žerykův míček na šnůře,spadne míček,listí i ten klacek,blbý je,když jste pod tím🙂
vyfotíme psy jak nosí ze svahu s listím míček,a Dafi smajlíka-Dafinin smajlík je žlutej
Žerykův míček od GAPAY je barevnej jak to listí
následně plyšáček-koník s klíčem od vrat je hnědej a malej-klíč od vrat fakt používáme a není to atrapa🙂
házelo se víckrát at se tefí fotka+to psi nemohli najít tak několikrá čmuchaly a hledaly
Dafi sama hopala po pařezech-takže gymnastika🙂
běhala sem a tam,takže vyběhaná byla,
pak se jelo dom
a já ležela před odpo
odpo s něma šel přítel a večer pustit ven…
asi mě upadne loket,záda…v rukách dnes asi tuna…uf,už at jsou za náma všechny možný svátky….
Efe tady psala,jak unavit psy,když toho má moc,v práci,všude..
no já pžed prací mám cvičící vycházky,kdy kousek ujdu a pak cvičí na střídačku trošku-pár cviků
pak oba zaráz-chůze u nohy a obíhačky něččeho+chůze u nohy oba a stůj a přivolání
+házení aportků
po práci to stejný,ale ždibec delší-po ranní
před odpo se snažím do co nejmenšího času nahustit hodně věcí
protože pak jdu pěšky do práce-předtím domácnost a makačka v práci-a zdraví 30 let v háji
a když mám volno-což bylo ted ve čtvrtek-tak o vypadá takhle-
ráno brzo s Dafi kosek od baráku k zahradám -pocvičit-polohy,kroky,otočky,chůze mezi nohama,odložení ve stje,přivolání,obíhání noh za pochodu chůze u levé/pravé nohy,otočky,couvání,packy-mezitím aportky se smajlíjem-pak dom
větší vycházka rychlým krokem s Žerykem a basendžíkem-kolem polí-*lípa-hájenka-okruh v lese,kolem cvičáku pak dědinou dom
-doma úklid,praní+ležing a poslouchání koled!-miluju koledy🙂
odpo vycházka s mýma psama a Betty k rybníčku,pohrát si s Žerykem a dom
a pak ještě vzít Dafi do knihovny a dom-kafe u míti a dom…
-trošku záhul…
většinou jsou to ve volnu 2 vycházky…🙂
tohle být častěj,tak se zblázním…i tak mám za sebou jakej si zofalej týden,kdy málo spím málo jím….a mezitím jaksi brečím..
takže ono to stíhání a hezký starání o pejsky atd si bere taky svou dan….:-/
Xerxova:a teď ty nepsí - podzim pokročil, bylo víc mlžných rán a mokřejších procházek. Ale i sluníčko se občas ukázalo. A ten salamandřík byl miminko - jeden z nejmenších, které jsme kdy viděli (u nás za humny je mloků relativně hodně, bývají to častá setkání)
bože,mě se ty vaše fotky nikdy,nikdy a vůbec nikdy neomrzí!!jsem strašně ráda,že sem chodíte!!!
máte neskutečně krásný fotky,je to krása nesmírná,jak by procítěně řekla jedna z mých kamarádek,a měla by velkou pravdu-jo a mochomůrka je skvostná!
Tož-takhle-za A velkou pochvalu si zasloužíte!!
za B-proč by jste byla magor?
u nás se pečou Žerykovi játrový buchty
a lízací podložky nemůžou protože fousy,dostávají hlavolamy…
pamlsky do toho mopu s cuckama-jsou z toho i hračky+čmuchací kobereček+zmuchlaná utěrka,+zakroucenej ručník….
Xerxova:tak tedy od pondělní přehrady na Černé Nise, přes procházky v lese za humny až po dnešní Údolí myšího řevu pod Klíčem. Nejprve Yodislav:
Druhá fotka - Predátor, sedmá fotka - opět Pes baskervilský - tohle potkat v reálu, tak prchám, přeskakuji metrové potoky a šplhám na nejbližší strom.🙂