Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 23.08.2023, 20:10:08
Já nevim…často o pyrenejcích čtu, že to je uštěkané plémě. A že je potřeba s tím počítat a rozmyslet si pořízení tohoto plemene s ohledem na to, aby štěkotem neobtěžoval pes sousedy. A já si někdy říkám, že je to blbost, že Gina teda uštěkaná není a pak zase přijde den, kdy má naopak štěkavou. Jako musím říct, že jsou i dny, kdy jí fakt neslyším zaštěkat a pak přijde večer, kdy se madam, obzvlášť při tomhle horkém počasí, probere z bezvědomí a že prý teda musí všechno dohnat.
No a samozřejmě další spouštěč je Mates…to kolikrát Gina leží, nic neřeší a pak se přiřítí náš troubík s pocitem, že je potřeba něco ohlásit a taky záleží na situaci…někdy jde hned štěkat s ním, někdy jí to vůbec netankuje.
Třeba když jsem měla berbery, tak Jack snad do dvou let nezaštěkal nebo zcela vyjímečně a jak mu padly dva roky, tak se teda zapojoval. A teda on se zase nějak do samostatnýho hlídání nehrnul…sice štěkal, ale defakto při tom běžel pro Sáru a hlavní akci přenechal jí.
Ale fakty stačilo houknout z okna a byl klid.
To madam pastevecká…to fakty musím dojít fyzicky k ní a říct “Ginuš, nech toho..mazej od tý branky”…a když už jdu takhle na dvůr třeba po pátý během půl hoďky, tak mi dojde trpělivost a beru jí domů, ať se “uklidní”.
Většinou to intenzivní řešení “všeho” přichází po té, co jí někdo naštvě…třeba štěkající pes, který projde okolo a nebo, když už se jí kolem baráku fakty courá hodně lidí…to je jak kdyby u ní přetekl pohár trpělivosti. Nebo se sousedi neúměrně dlouho loučí před barákem s návštěvou.
S Matesem je to lehký…tomu stačí, když z mého hlasu slyší, že se zlobím, ale na Ginu tohle teda nefunguje, to bych mohla hrách na stěnu házet a výsledek by byl stejnej…za ní jedině s prosíkem.😴…Potvora jedna rozmazlená.🤪